Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin älypuhelimet nostivat yhtiön tuloksen taas huippulukemiin

26
Teemu Laitila

Samsungin älypuhelimet nostivat yhtiön tuloksen taas huippulukemiin
Samsungin odotetaan tämän viikon perjantaina kertovan taas vahvasti menneestä viimeisestä vuosineljänneksestä, kertoo uutistoimisto Reuters. Samsung on liikevaihdolla mitattuna maailman isoin teknologiayhtiö.

Erityisesti ennätyslukemiin noussut älypuhelinten myynti nostaa Samsungin tulosta. Samsung ohitti Applen maailman suurimpana älypuhelinvalmistajana jo viime vuoden puolivälin jälkeen. Samsungin strategia kuitenkin perustuu paljolti mahdollisimman laajaan tarjontaan jokaisessa hintaluokassa, kun Apple on menestynyt yhden vuosittaisen mallin julkaisulla.

Lisäksi Samsungin tv-bisnes on menestynyt hyvin samaan aikaan, kun suuri osa muista valmistajista on joutunut uudelleenjärjestelemään liiketoimintaansa kilpailukykynsä ylläpitämiseksi.

Kuluttajatuotteiden lisäksi Samsung valmistaa lukuisia älypuhelimissa ja muissa laitteissa käytettäviä komponentteja ja myy niitä kilpailijoilleen. Samsung esimerkiksi valmistaa Applen käyttämät järjestelmäpiirit ja yhtiön AMOLED-näytöt ovat kiistatta alan parhaimmistoa.Huippulukemiin asettuvaa tulosta pienentää silti maailmanlaajuisten pc-markkinoiden laskusuhdanne, joka vaikuttaa Samsungiin sekä vähentyneenä kannettavien kysyntänä että vähentyneenä kysyntänä Samsungin valmistamille muistipiireille. Silti Samsung on ainut DRAM-muistin valmistaja, joka on onnistunut pitämään tuotannon arvon plussan puolella parantamalla tehokkuutta investoimalla uusiin valmistustekniikoihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

TUHKANE
TUHKANE

2

Mikä teitä SGS2 jantereita oikein vaivaa?? o.O Joka ikinen kommentti liityy nokian haukkumiseen jotenkin. Tainu todellakin jäädä levy päälle..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

3

Kyllä meiltä lämmittää mukavasti, kun korealaisilla menee hyvin :) Fiksu on myynyt Nokiat hyvissä ajoin ja sijoittanut Samsungin osakkeisiin. Tämä yritys jyrää jatkossakin, koska heillä on omaa rautavalmistusta, markkinoiden parhaat näytöt, kevyet ja ohuet puhelimet nopealla raudalla sekä pian myös Tizen-käyttöjärjestelmä.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

4

Jos aiemmissa uutisissa on moitittu otsikointia, niin lienee pieni piikki paikallaan myös tässä. Virallinen totuushan asiaan kuullaan vasta perjantaina. Olisiko näin ollen nyt ollut parempi otsikoida tyyliin "Samsungin älypuhelinmyynti nostanee yhtiön tuloksen..." (tai malttaa perjantaihin asti ja uutisoida faktaa)

Mitä itse uutiseen muutoin tulee, niin hyvinkin todennäköistä on että perjantain tulosjulkistus on odotusten mukainen. Itseäkin jo houkutti hypätä Samsungin kelkkaan kun SGS2 joulutarjoukset lyötiin tiskiin.. Mutta ehkäpä SGS3 julkistuksen jälkeen jonkun SGS2 Plus mallin saa kivaan hintaan (olettaen että en kuitenkin pärjää N8 + Belle yhdistelmällä ~ vuotta)..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS3!. (vahvistamaton)

7

Tuleekohan SUPER AMOLED/FOLED PLUS 3D näytöllä!!!. ;) 1280x720!!..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Vähän yllättävää että tuloksesta kirjoitetaan uutinen jo pari päivää ennen tulosjulkistusta. Jotenkin luulisi että olisi helpompaa puhua siitä kun luvut ovat oikeasti tiedossa eivätkä vain analyytikojen arvauksia.

@4
Tismalleen!

@5
Apple julkistaa tuloksensa noin kolmen viikon päästä. Se päässee lähelle Samsungin arvioitua liikevaihtoa ja lienee kannattavampi. Olettaisin sen tekevän ennätykset sekä iPhone että iPad myynnissä, oletettavasti myös Mac-myynnissä. Näin siitäkin huolimatta, että iPhone 4S ei ole ollut saatavilla kaikilla markkinoilla ja saatavuus niilläkin on ollut neljänneksen aikana osin heikkoa.

Kuluvaan neljännekseen tuo boostin uuden iPhonen saapuminen esimerkiksi Kiinaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ping il Pong (vahvistamaton)

10

Muuttakaa Koreaan. Saatte halvemmalla varmaan puhelimen hommattua sitten!

Vastaa
djtob
djtob

11

Siivotkaa kaikki huutomerkin jälkeen tai hymiössä olleet kommentit pois. Tämähän on oikein räyhähenki (Poltergeist).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtop (vahvistamaton)

12

Siivotkaa pois kaikki muita keskustelijoita haukkuvat, eikä edes uutista kommentoivat kommentit pois. Tuntuvat näkevän vielä näkyjään ja elävän omissa maailmoissaan (Poltergeist?).

Olihan tämä jo odotettavissa. Samsung nousee. Juuri tänään luin jostain, että Nokian osuus Kiinan markkinoilla on vuodessa laskenut 40% vain vajaaseen 20% prosenttiin. Aika järkyttävää.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@11 joutaisihan ne lähteä, mutta toisaalta onhan niiden lukeminen koomistakin kun sama henkilö käy keskustelua itsensä kanssa. Ei taida lääkitykset olla ihan kohdillaan.

@8 Tuskin Apple sentään Samsungin liikevaihdon tasolle yltää. Samsungin kännykkäbisneksen kanssa saattaa olla kilpailua, mutta Samsunghan puuhaa paljon muutakin kuin matkapuhelimia (vinkkinä esim: http://www.shi.samsung.co.kr/Eng/Product/ship_prd01.aspx sekä http://www.samsungtechwin.com/product/product_05_01_01.asp )

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
santx (vahvistamaton)

15

SGS2!!.. , Entä Apple?. , SGS3!. .. Sama trollaaja kyseessä. Sama mies myös ollut matkapuhelinfoorumilla. Muistaakseni henkka-75.

Vastaa
Puppek
Puppek

16

@13 Heh heh, hauskasti yllättivät nuo linkit. Mietin ennen klikkausta että mitä sieltä löytyy. Löytyi maailman suurimpia laivoja ja sotakalustoa :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtop (vahvistamaton)

17

@14
Siis mielestäsi kontrastiltaan ja kaikin puolin erinomaiset katselukulmat tarjoava ylivoimainen näyttöteknologia on "kökkö" (mitä lie tarkoittaakaan)?

Tai no, eihän se mikään pakko ole kulkea kehityksen mukana vaan olla kehityksen tulppana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trollaajia muitakin (vahvistamaton)

18

15. Onko esittää todisteta trollaajasta?.Jollei ole,niin ei kannattaisi syytellä toisia. :) Minä tiedän muitakin trollaajia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
idi ootti (vahvistamaton)

20

15.
Mikä ennustaja ja selvännäkijä sä oikein luulet olevasi?. =)
Ei kannata syytellä,jollei ole todisteita.Yrität vain haastaa riitaa!!.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

21

@1, 5, 6, 7, 9, 18, 19, 20
älä huoli, teitä on muitakin, ja vaivaasi voi saada apua:
fi.wikipedia.org/wiki/Dissosiatiivinen_identiteettihäiriö

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
samppa sgs2 (vahvistamaton)

22

3rd_party @
Nokia fani tröllit voisivat katsoa peiliin!!
Eikö Nokiaa saa arvostella?,se kertoo ylimielisyydestä paljon!!.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

23

@13

Linkatussa uutisessa oli arvio Samsungin liikevaihdosta (46.2 trillion won), joka Goolen valuuttalaskurin mukaan olisi noin 40 miljardia dollaria ($40B).

Applen edellisen raportoidun neljänneksen liikevaihto oli $28B. Joulusta ja iPhone 4S:sta on tulossa iso boosti. Esimerkiksi pelkän iPhonemyynnin tuplauksella (varmasti jonkin verran yläkanttiin, oikeampi veikkaus ehkä +70%, mutta oletetaan iPad, iPod ja Mac vakioiksi), päästäisiin jo noin $38B liikevaihtoon.

Ja vaikkei sillä liikevaihdolla ole kauhean suurta merkitystä, väittäisin edelleen, että Apple päässee lähelle Samsungin liikevaihtoa, riippumatta siitä mitä kaikkea Samsung valmistaa.

Pelkästä kännykkäbisneksestä puhuttaessa Apple on ollut liikevaihdoltaan suurin jo noin vuoden ajan, poislukien edellinen raportoitu neljännes, jossa Samsung kiilasi hieman edelle ($12.5B vs. $11B (tämän päivän kurssilla)) kun odoteltiin uutta iPhonea. Voitoista puhuttaessa Apple on ollut puhelinbisneksen suurin jo paljon pidempään.


UPDATE: näemmä ammattiarvaajatkin sanovat $38B, tosin Apple on yleensä ylittänyt markkinoiden keskiodotuksen viime vuosina lähes aina. http://finance.yahoo.com/q/ae?s=AAPL (kohta revenue est. )

Vastaa
3rd_party
3rd_party

24

@23 en nyt tiedä mitä lukuja uutinen esittelee (luultavasti samsung electronicsin q4 liikevaihtoa), mutta koko Samsungin liikevaihto oli wikipedian mukaan 220 mrd dollaria vuonna 2010 kun taas Applen oli alle 110 mrd. Eli kyllä siinä kirimistä riittää vielä parille vuodelle.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

No, arvasinpa sitten iPhone-myynnin pahasti alakanttiin. Myynti nousikin noin 120% ja koko firman liikevaihto oli $46B.

Ei vieläkään tainnut se alamäki alkaa, mitä on erinäisillä foorumeilla povattu jo vuosia, ja konkurssiakin huudeltu :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

26

@25 Applesta tuli vissiin maailman suurin älypuhelinvalmistaja ja siinä samassa rytäkässä vissiin maailman arvokkain yritys

Ihan hyvä päivä Applelle :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.