Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

CES-messuilla esiteltiin puhelin, jossa säilyy virtaa jopa 15 vuotta

12
Matti Vähäkainu

CES-messuilla esiteltiin puhelin, jossa säilyy virtaa jopa 15 vuotta
Las Vegasissa järjestettävillä Consumer Electronics Show -messuilla esiteltiin tänään puhelin, jonka kerrotaan säilyttävän latauksen peräti 15 vuotta. Kyseessä ei ole kuitenkaan odotettu läpimurto älypuhelimissa, vaan yksinkertainen AA-paristolla toimiva SpareOne.

SpareOne-puhelin saapuu XPAL Power -nimiseltä yhtiöltä, joka tunnetaan paremmin muun muassa Energizer-paristoistaan. SpareOne on suunniteltu varapuhelimeksi esimerkiksi matkoille, mökille tai hätätilanteisiin. Paitsi, että latauksen sanotaan säilyvän 15 vuotta, riittää puheaikaakin kymmeneksi tunniksi. Puhelin tukee kahta GSM-taajuutta.
SpareOne saapuu Yhdysvalloissa kauppoihin Energizerin Ultimate Lithium AA -paristolla ja Micro SIM -kortilla varustettuna senttiä vajaan 50 dollarin hintaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Puhelin saapuu myös Eurooppaan ja Aasiaan, mutta tarkempaa tietoa maakohtaisesta saatavuudesta ei kerrottu.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Opetuksessa vikaa?. (vahvistamaton)

1

Miksi ei Suomessa kehitetä mitään vastaavaa!. Uutta ja innovaatista!. Kauas on tultu siitä kuin Nokia oli vielä uusi ja innovatiivinen!!.. Nykyopiskelijat keskinkertaisuuden perikuvia, luovuus ja halu kehittyä puuttuu!!..

Vastaa
rige (vahvistamaton)

2

Kyllä joku osaa olla niin hakoteillä että ei huhhuh...

Vertaappas suomea alle kuuden (6) miljoonan asukkaan maata teknolokia jättiin kiinaan... en edes vaivautunut tutkimaan missä päin moinen idea on saatu toteutettua toimivasti mutta Suomeako tässä pitäisi eka moittia ? ja kun ottaa huomioon että meidä (asukasluvultaan) PIENI maamme on tehnyt useitakin saavutuksia elektroniikka alalla... esim. taipuva piiri levy on kehitelty alunperin suomessa (tai ainakin alunperin saatu "toimimaan" suomeesa) ja se on aikas suuri askel ihan tulevaa teknolokiaa ajatellen... vai ? ja jälleen HUOM, se oli vain yksi esimerkki

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

1@
>Miksi ei Suomessa kehitetä mitään vastaavaa!. Uutta ja
>innovaatista!.
Suomessa oli viimevuosisadalla myynnissä patteripuhelimia, Kotimaiselta löytyy 2010 luvulla patteri latureita. Patterit ovat muiden valmistajien tekemiä, mutta kyllä niistä useimmat säilyttää varauksen vuosia.

Suomeen ei kannata markkinoida GSM puhelinta 15v kestolla ,sillä tuskin silloin enään on edes GSM verkkoa.
Niiltä ensimmäisiltä patteri puhelimilta on verkot suljettu jo vuosia sitten, vaikka pattereissa vielä sattuisi potkua oleen.

Vastaa
pjtop!.. (vahvistamaton)

4

@2
Otahan myös huomioon se, että Suomessa on kenellä tahansa vapaus päästä korkeakouluun ja opiskella lähes ilmaiseksi vielä!. Kiinassa tämä on vain rikkaille ja keskituloisille (joita heitäkin toki on useampi sata miljoonaa).!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

Eli siis tuossa säilyy patterissa virta 15v? Jos soitat niin 10h ja on taas mykkänä.

Kyllähän ehjässä patterissa säilyy virta, mutta mikäs tuon valmiusaika on? Käsittääkseni tuo 15v ei ole oikea vastaus. Ja jos en ihan väärässä ole niin monilla valmistajilla on puhelimia joissa puheaika on 10h.. Ja jos ei ole niin tarpeeksi suuri akku persuksiin ja vähävirtainen väritön näyttö luuriin niin johan riittää potkua..

Nokia 1100 oli muuten hyvä puhelin. Nykyisellä vähävirtaisella tekniikalla sellainen ilman värinäyttöä niin kyllä sillä pari kuukautta porskuttelisi. Ja tosiaan, tarpeeksi mehuja sinne akkuun (paino 100g tietämille niin ihan perusluurissa jäisi oikeasti akulle iso tila).

Vastaa
perhana
perhana

6

kommenteista päätellen lähes kaikilta jäi lukematta otsikon lisäksi itse artikkeli.
Eli tuo on nimensä mukaisesti tarkoitettu varapuhelimeksi, sitä ei ole tarkoitus pitää päällä valmiustilassa vaan säilyttää virrat sammutettuna niin että sen voi tarvittaessa tai hätätilan yllättäessä ottaa käyttöön ja soittaa puhelun. Eli puhelimen voi säilyttää esimerkiksi siellä sähköttömän mökin lääkekaapissa tai ensiapulaukussa autossa ilman huolta siitä että akku purkautuu tyhjäksi omia aikojaan.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

7

Mistä näitä röllejä oikein tulee? Oisko se rekisteröinti pakko mitään? Joka helkutin uutisessa sama rölli, viimeset kaks vuotta ollut.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

8

Nimenomaan hätäpuhelimeksi tämä on näppärä keksintö, mutta epäilen kestääkö sormiparisto Suomen ilmastossa 15v.
1,5v kuulostaisi realistisemmalta paristonvaihtoajalta.

Vastaa
MoZar
MoZar

9

Hapettuu se paristo kauan ennen kuin se 15 vuotta tulee täyteen. Mutta toisaalta, se toimii paristoilla, niin hätä tilanteessa lisävirran hankkiminen huomattavasti helpompaa kuin sen nykyisen iPhonen/Androidin lataaminen sähköttömällä mökillä vaikka veivilaturia tai miniaurinkopaneeliä käyttämällä.

Kyllä mielestäni uusinta tekniikkaa käyttävillä akkukeston maksimoivilla puhelinlaitteilla olisi markkinat.

Iso nykyaikainen akku, pieni e-ink näyttö ja tuki vain perus gsm tekniikalle. Eiköhän sillä reseptillä saataisi kohtuullisen kauan valmiusaikaa puhelimelle.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

Kohtuullisen vaarallista mainostaa hätäpuhelinta 15v kestolla:) No kuolonuhrithan tulee todennäköisesti vasta kun on tuokin pulju konkassa, joten ei haittaa..
Ideana toimiva, että varaus säilyy, mutta ei todella säily suomessa, eikä varsinkaan missään mökillä, autossa yms.. nykyinen elektroniikkakaan ei kestä tuota aikaa vaan on hapettunut tai muuten vaan rikki.
Jos tuon olisi tarkoitus pelastaa niin varmaan kannattaisi vaihtaa patteri samalal kun palohälyttimeen:) ihan vaan varmuuden vuoksi..
Ideana hyvä ja todellakin olisi markkinoita mahdollisimman yksinkertaiselle luurille, jolla voi soittaa ja jossa kestäisi akku kunnolla. Minäkin voisin hommata moisen älyluurin rinnalle.
Jos tuossa uutisen puhelimessa kestää varaus suomessakin noin niin hommaan ehdottomasti tuommoiset ensiapulaukkuihin,

Vastaa
avthein
avthein

12

Noita Litium-AA ja AAA paristoja onkin tullut käyteltyä mm. herätys- ja seinäkelloissa ja kaukosäätimissä. Todella hyviä niihin tarkoituksiin.

Eivätkä mätäne (ulosta lipeämönjää) kuten alkaliparistot (ja jopa Duracell), jos laite unohtuu vuodeksi tai muutamaksi hyllylle pölyttymään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja