Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tältä näyttää Samsungin Android-haastaja Tizen

20
Manu Pitkänen

Tältä näyttää Samsungin Android-haastaja Tizen
Nokian ja Intelin työstämä MeeGo koki viime vuonna kovan kolauksen, sillä molemmat sen pääkehittäjät päättivät luopua siitä.

Samalla kun Intel kertoi luopuvansa MeeGosta, niin puolijohdejätti kertoi aloittavansa yhteistyön Samsungin kanssa. Yhtiöiden kehittämälle mobiilikäyttöjärjestelmälle annettiin nimi Tizen. Sen koommin Tizenistä ei ole kuultu, vaikka joulukuussa yhtiöt järjestivätkin Tizen-aiheisen tapahtuman.
Nyt verkossa on kuitenkin julkaistu kuvia kehittellä olevasta käyttöjärjestelmästä. Kuvat ovat peräisin Tizenin emulaattorista ja Tizenin kehitystyökalut on tarkoitus julkaista alkuvuonna. Kuvat julkaissut Sammobile spekuloi, että ensimmäinen Tizeniä hyödyntävä puhelin olisi GT-i9500, jonka on arveltu olevan Samsungin Galaxy S III. Joka tapauksessa ensimmäinen Tizen-puhelin esitellään todennäköisesti MWC-messuilla helmikuussa.

Kuvattu versio Tizenistä ei ole Sammobilen mukaan lähelläkään valmista, joten moni asia voi vielä muuttua.Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

iKnow_ (vahvistamaton)

2

UI puolella ei näyttäisi olevan yhtään mitään edes hiukan johonkin uuteen viittaavaa. Toivottavasti saavat siitä reilusti Androidia kevyemmän ja paremmin toimivamman niin edes pieni mahdollisuus menestyä.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

4

Eipä näytä oikeen miltään, saa muuttua paljon lopulliseen.

Vastaa
Klooni (vahvistamaton)

5

Hah. Tuohan on 1:1 kopio Androidista. Ei tule menestymään koska Android on jo olemassa.
Ne ketkä eivät tykkää Androidista syystä tai toisesta tuskin lähtevät tuonkaan kelkkaan. Windows Phone sentään tuo jotain uutta tähän työpöytä + ikonit linjaan.

Vastaa
vinosilmä (vahvistamaton)

6

Vähä meikä repee jos Samsung Galaxy III onkin Tizen käyttiksellä eikä Androidilla :D Siinä ois vähän SGSIIPARAS, SGSIItyytyväinen yms. peeloilla miettimistä. =D

Vastaa
Ikkunalelu (vahvistamaton)

7

Jos SGS3 tuleekin kahtena eri versiona eli Android 4.0 ja Tizen!. ;)
Wintoy fanit,olkaa jo vihdoinkin hiljaa!!.Tulette kuitenkin yllättymään ja pettymään vielä!!. =)

Vastaa
Ergopad
Ergopad

8

Olisivat tehneet rohkean vedon ja tehneet 3D käyttöliittymän, niin olisi mahdollista haastaa. Ei kloonaamalla enään haasteta Androidia.

Vastaa
Ikkunalelu (vahvistamaton)

9

Totta,3D olisi tuonut jotain uutta ja erilaista,kuin nykyinen 2D!!. :(

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

11

Jos tästä nyt tulisi yksi käyttis lisää, joka ei tarvitse tuplaydinprossua pyöriäkseen omissa valikoissaan.. Anteroa kun ei viitsi edes harkita..

Vastaa
Lauzi
Lauzi

12

Tuohon vielä TouchWiz kilkkeet niskaan ja ollaan lähellä täydellisyyttä...

"Jos SGS3 tuleekin kahdella eri käyttiksellä?" Joo, sehän oisi fiksua. Samppa voisi samalla nimetä kaikki eri puhelinmallinsa SGS3:ksi ja sitten pojjaat sais paukutella foorumihenkseleitään, kun SGS3 myy niin pal mahottomasti.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

13

Eipä paljoa säväytä. Näyttää Androidilta, ei omaa Android Marketin laajaa sovellusvalikoimaa. Jos kevyempi(kaiketi?) kuin Android, voisi olla jotain apuja, mutta sovellusvalikoima on kyllä iso kysymysmerkki. Vähänkuin N9:llä nyt. Tizeniä tuskin näkyy ihan hetkeen kuitenkaan ja moni asia voi muuttua ennen käyttöönottoa, joten melko turha tässä on spekuloida.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

14

Samat sanat edellisen kanssa. Itse odotin MeeGo tyylistä Swipe käyttöliittymää enkä Android-kopiota. Toivottavasti asiat vielä tästä aikaisesta kehitysversiosta muuttuvat.

Vastaa
Euphobia
Euphobia

16

@perusjam: Mikä ihmeen "Linux"-kopio? Linux on ydin, jota sekä Android että Tizen käyttävät, eikä sillä ole mitään tekemistä käyttöliittymän kanssa

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

20

en minä havainnut uutisoinnissa mitään Tizenin toiminnallisuutta, mikä viittaisi esim Androidiin, tms... onko mun selaimessani jotain vikaa siltä osin? Ja eikös tää oo ihan kehitysvaiheen kuvia vasta. Ei kai siitä vielä voi Svypen puutteesta tai mukanaolosta tai muusta vielä paljon kirjoitella... Olishan se hassua, jos ne paljastaisivat heti Tizenin salat muille OSsien ja kälien vääntäjille.
Kyllä se kännyversion tekeminen(kin) aikansa vie, niinkuin Nokian saamattomuudesta voi päätellä Meegon 'kehityksessä', josta minä en ainakaan nähnyt merkkiäkään. Niidenhän piti jopa vaihtaa Maemo 6:n nimi Meego 1.2 Harmattaniksi, jotta pöljät olis luulleet sitä Meegoksi.
Se oli siis silloin - nyt tilanne on jo vallan toinen. Meego-nimelle ei oo Nokiallakaan niin tarvis

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja