Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lenovo rakentaa ensimmäisen oikean Intel-puhelimen

8
Teemu Laitila

Lenovo rakentaa ensimmäisen oikean Intel-puhelimen
Lenovo tulee olemaan ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka julkaisee kuluttajakäyttöön suunnatun Intelin tekniikkaan perustuvan puhelimen. Intel esitteli jo aiemmin referenssilaitetta, joka ei kuitenkaan ole tarkoitettu myyntiin sellaisenaan.

Ensimmäinen Intel-luuri on K800, joka kuitenkin tulee näillä näkymin markkinoille ainoastaan yhtiön kotimaassa Kiinassa. K800:n sisuksista löytyy Intelin uusi Medfield-piiri, joka sisältää yhden 1,6 GHz:n taajuudella toimivan x86-ytimen. Laatikkomainen puhelin on melko tarkalleen sentin paksuinen, näytön koko on 4,5 tuumaa ja se toimii 720p-resoluutiolla.Messuilla nähdyn esittelykappaleen käyttöjärjestelmänä oli ilmeisesti Androidin 2.3-versio, mutta osa lähteistä kertoo laitteen saavan Ice Cream Sandwich -päivityksen vielä ennen julkaisua. Lenovo käyttää Androidin päällä omaa rankasti muokattua käyttöliittymäänsä.

Vaikka Intel ei suorituskykynsä puolesta ole jäänyt ARM-prosessoreiden jälkeen, akkukestoa on pidetty yhtiön heikkona kohtana. Silti ainakin paperilla 32 nm tekniikalla valmistettu Medfield on kilpailukykyinen nopeimpien Android-mallien kanssa. Intel lupaa Lenovon K800:n 1440 mAh akun riittävän noin kahdeksan tunnin puheaikaan 3G-verkossa tai viiden tunnin nettiselailuun. Valmiusajaksi kerrotaan 336 tuntia eli 14 päivää.

Vaikka ensimmäiset Intel-puhelimet tulevat myyntiin vain Kiinassa, Lenovo ei jää ainoaksi Intel-pohjaisten puhelinten valmistajaksi. Keynote-puheensa aikana Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini kutsui lavalle myös Motorola Mobilityn toimitusjohtajan Sanjay Jhan, joka kertoi yhtiöiden solmineen useamman vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on tuoda markkinoille useita Intel-pohjaisia mobiililaitteita, joista ensimmäisten luvataan saapuvan vielä tämän vuoden puolella.


Kuvat: The Next Web


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Jarissimo
Jarissimo

2

Ja mitähän itua on ahtaa FullHD resot tuon kokoiseen ruutuun?..:) LOL..
Mulla on just edessä 24" ruutu, jossa on FullHD reso ja olkkarissa 47" ruutu samalla resolla ja ihan kohtuulliselta näyttää sielläkin. Jotenkin en aluksi älynnyt kaivata sitä puhelimeen..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

No mutta uutiseen, eli vaikuttaa mielenkiintoiselta.. jos tuossa valmiusajassa on puoletkaan totta niin hyvältä näyttää.. nykyisessä Andoidissani valmiusaika on n.2-3vrk vaikka en tekisi sillä mitään.. hyvä HTC!

Vastaa
squi
squi

5

Tuo valmiusaika on kyllä sinänsä melko epämääräinen käsite. Eihän mikään älypuhelin pysty noihin papereissa mainittuihin aikoihin. Esim. Galaxy Nexukselle kerrotaan virallisissa spekseissä "stand-by" ajaksi runsaat 11 päivää, mutta se voisi toteutua korkeintaan, jos laitteen laittaa lentokonetilaan ja pitää näytön sammutettuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

2@
>Mulla on just edessä 24" ruutu, jossa on FullHD reso
24" FullHD ihan ok, jos läheltä katselee.

> ja olkkarissa 47" ruutu samalla resolla ja ihan kohtuulliselta
>näyttää sielläkin. Jotenkin en aluksi älynnyt kaivata sitä
>puhelimeen..

Puhelimessa hyödyllinen jos ruutu on iso, esim 13", tai sitä katsotaan läheltä, esim Silmälasi näyttö. Aika lähellä saa olla olkkarissa HD matskusn katseluetäisyys 50" ruudulla jotta eron huomaa puoli HDhen.

Vastaa
tonkie
tonkie

8

Täytyy sanoa, että tuo UI-kehitelmä on by far parhaimman näkköinen mitä olen Andoidilla nähnyt, ainakin näiden kuvien perusteella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.