Uusi laturi lataa puhelimeen virtaa veden avulla

15
Manu Pitkänen

Uusi laturi lataa puhelimeen virtaa veden avulla
Markkinoille on tullut muutamia retkeilijöiden tarpeisiin soveltuvia älypuhelimia, mutta vaikka ne kestävät kovaakin menoa, niin akkukestossa olisi kehittämisen varaa. Eräreissuilla tulee nopeasti eteen tilanne, jossa puhelimeen tarvitsisi virtaa, mutta pistoketta ei ole saatavilla.

Ruotsalainen myFC on kehittänyt ratkaisun ongelmaan. Yhtiön CES-messuilla esittelemän PowerTrekk-laturin avulla älypuhelimeen saa ladattua virtaa vedestä, jota on useimmiten helposti saatavilla (aavikoita lukuun ottamatta). Laite ei ole veden puhtauden suhteen tarkka, joten likainenkin vesi kelpaa sähköntuotantoon.

PowerTrekk on käytännössä tiiliskiven kokoinen polttokennolla varustettu laturi, joka tuottaa virtansa vedestä saatavan vedyn avulla. Laturiin lisätystä vedestä erotetaan vety natriumsilisidin (NaSi) avulla.

Powertrekk - How it works from PowerTrekk on Vimeo.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (15)

mcmopo
mcmopo

1

Ideana ihan hyvä. Mutta hinta on aika suolainen. Normaali patterilaturi ja muutama paketti pattereita on paljon halvempi ja menee samaan tilaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hinnoittelija (vahvistamaton)

2

Niin siis mikä se hinta oli? Ei mielestäni lue missään...

Vastaa
Liejupiru
Liejupiru

3

No ei oo kyllä ees idean tasolla hirveen järkevä keksintö. Tuo natriumsilidi nimittäin kuluu käytössä, ja PhysOrgin artikkeli tiesi sen riittävän kymmeneksi tunniksi kerrallaan. Eli käytännössä se on huono akku, joka vaatii vieläpä vettä toimiakseen.

@Hinnoittelija: "-- early reports of between $200 and $250 to more recent guesstimates that it may be listing for around $299 with replacement containers priced at about $4."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
missä vika??. (vahvistamaton)

6

Ei ole jälleen tämäKÄÄN keksintö suomalainen!! =)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

8

@6: En varmaan veikkaa väärin, jos sanon, että olet vaihtanut kansallisuutesi joksikin muuksi. Tunnut sen verran vihaavan suomalaisia ja suomalaisuutta.

Vastaa
MoZar
MoZar

9

Millähän tavalla tämä voittaa ihan vain niiden AA-paristojen käytön, kun tuo vastaa vain neljää AA-paristoa. Höh.. Kampilaturikin on fiksumpi keksintö kuin tuo.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

6@
>Ei ole jälleen tämäKÄÄN keksintö suomalainen!! =)

Arvaas minkämaalainen ?, ei se ei ole ruotsalainen.

@Uutinen
>Uusi laturi lataa puhelimeen virtaa veden avulla

Uusi sanalla on uutisoinnissa laaja merkitys, joskus puolivuotta vanhaa kutsutaan melkein vanhaksi, nyt kohta vuosipäivää viettävää laturia uudeksi. No ei tuo taida olla vieläkään vähittäis myynnissä.

9@
> Millähän tavalla tämä voittaa ihan vain niiden AA-paristojen
> käytön, kun tuo vastaa vain neljää AA-paristoa. Höh..
> Kampilaturikin on fiksumpi keksintö kuin tuo.

Neljä AA paristoa on todella epämääräinen vertaus, eli oikeita lukuja ei kehdata antaa ja vertaus AA taitaa olla markkinoiden heikointa päätä. Onko tuo yhdellä vesitankkauksella, vai yhden Fuell Packin kesto. jos vesitankkauksen niin jotain tolkkua, mutta kestääkö Fuell Pack kuinka kauan?

Vastaa
ep_
ep_

12

Jos en pahasti erehdy niin kommentoija numero 6 on sama henkilö kuin se täällä viimeaikoina paljon näkyvillä ollut SGS-trolli.

Vastaa
KarZan
KarZan

15

@5 Ei CE hyväksyntää haeta. Se on EU:ssa pakollinen. Se on laitettava kaikkiin laitteisiin joita EU:ssa myydään ja sillä valmistaja vain vakuuttaa että se täyttää normit ja määräykset. Ilman sitä ei vaan saa myydä, eikä se oikeasti ole tae mistään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.