Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Skype-puhelut tulevat pian Windows Phonelle

16
Manu Pitkänen

Skype-puhelut tulevat pian Windows Phonelle
Microsoftin Rick Osterloh on vahvistanut, että Windows Phone -älypuhelimille tarkoitettu Skype-sovellus valmistuu pian. Tarkkaa aikataulua hän ei paljastanut.

Viimeksi Microsoft lupasi sovelluksen tulevan vuoden 2011 lopulla, mutta toisin kävi. Yhtiö ei ole aiemmin kertonut sovellusen myöhästymisestä.

The Vergen mukaan videopuehlut mahdollistavaa Skypeä ei tulla vielä integroimaan alustaan kovinkaan tiiviisti, mutta tänä vuonna julkaistavassa Apollo-versiossa sen pitäisi olla jo osa käyttöjärjestelmää. Skype-sovellus on täten tietynlainen välijulkaisu ennen Apolloa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
SGS for ever!!! :) (vahvistamaton)

1

Tämänkin on saanut jo kauan androidille!! M$ ja nokia TAAS jälkijunassa!! ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

4

@2

Ei olisi mitään järkeä estää Skypeä Androidille. Tämä kun vähentäisi Skypen kiinnostavuutta huomattavasti.

Vastaa
dRD
dRD

5

@4: Tuskin niin paljoa, että se tuntuisi oikeastaan missään. Skype on ollut vuosikymmenen ajan de facto VOIP-softa maailmassa ja tuskin tulee ihan hetkeen menettämään sitä asemaansa.

Mutta joo, en jaksa uskoa että MS tuota tekee. Palvelee enemmänkin heidän strategiaansa siinä mielessä, että fyrkkaa tulee kaikilta alustoilta, lisenssien, Skype-minuuttien, jne muodossa.

Tietty esim. ilmaisten Skype-minuuttien paketointi WP-alustalle, tuki uusille jutuille ainoastaan WP:llä, jne. Kun MS nyt vaan hikkupiljaa alkaa ymmärtämään sen, että he oikeasti omistavat kännykkäkäyttiksen, 90% maailman VOIP-liikenteestä, yhden suosituimmista konsoleista, 95% maailman desktop-käyttismarkkinoista, Mesen ja sekalaisen määrän muuta tilpehööriä, niin noiden fiksulla integroinnilla saadaan aika paljon aikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

6

Tää nyt sitten ei ole mikään Apple mainos tai trolli mutta iPhonella on voinut jo kauan soittaa ilmaiseksi facetime puheluja esim. puhelimesta kotikoneelle tai päinvastoin tai luurista toiseen Applen omalla sovelluksella ja toimivasti....Ei tarvi Skypeä!!

Vastaa
Agent_007
Agent_007

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hemanus:

Tää nyt sitten ei ole mikään Apple mainos tai trolli mutta iPhonella on voinut jo kauan soittaa ilmaiseksi facetime puheluja esim. puhelimesta kotikoneelle tai päinvastoin tai luurista toiseen Applen omalla sovelluksella ja toimivasti....Ei tarvi Skypeä!!


Facetime taitaa vieläkin vaatia WLAN-yhteyden käyttöä. (jailbreakillä taitaa onnistua 3G-yhteyden avulla), ja Facetimellä ei voi soittaa tavalliseen lankanumerron. Eli tältä osin Skype ja Facetime ovat hieman eri kohderyhmille.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

Skypen idea on juurikin se, että laitteen merkillä ja käyttöjärjestelmällä ei ole mitään merkitystä. Eli voi siis soittaa laitteesta laitteeseen alustasta riippumatta. Myös normi lankapuhelimeen. Facetime toimii taas pelkästään Applen valmistamien laitteiden välillä. Ja vain videopuheluita, kun taas Skypellä onnistuu videopuheluiden lisäksi tavalliset puhelut ja teksti chat.

Vastaa
djtob
djtob

10

@9. Tämä on taivaan tosi. Minulla eräs kaveri yritti soittaa minulle videosoitolla ja se ei toiminut. Hän vaihtoi luurinsa vanhaan Nokialaiseen ja sai yhteyden. Hän oli hämmästynyt, että ei sillä iPhonella onnistunut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

11

Niin, jäi ehkä vähän vajaaksi tuo mun kommentti tuosta facetime asiasta.
Semmonen lisäys et tottakai iPhoneen sen Skypenkin saa. Mulla on ollut n. 1 1/2 vuotta
ja yhdessä Facetime ja Skype on aika paljon säästänyt mun puh. laskuissa.....

Vastaa
akse
akse

12

2009 soittelin skypellä n900lla.. kai jollai sympparillaki pysty jo ennen tuota.

skypen chattia tulee eniten käytettyä.. nyt matkatöissä ollu ni vaimolle soitellu täält, mutta läppärillä. Kerran soitin sille puhelimeenkin ihan kätevää.

Vastaa
aj84
aj84

13

Siinäpä soittelette niitä "skype puheluitanne" kun ei ole Lumioissa jne. edes sitä etukameraa :D iPhonessa sentään ollut jo 4:sta lähtien ja hyvin on skype ja facetime toiminut. 4S:ssä vielä paremmin.. Toki facetime edelleen rajoittuu tosiaan wlan yhteyteen mutta eiköhän siihenkin tule muutosta jahka operaattorit saavat lupia aikaiseksi, koska kysehän on operaattorien saamattomuudesta.

Vastaa
aj84
aj84

15

Tiedän, mutta miksi ihmeessä ? Siinähän menee koko ajatus vähän niinku hukkaan. Puhelut soittelen ihan "puheluina" jatkossakin, se ei sitä vertaa maksa.. Noh, tietty jotkut puhuvat paljon, itsellä menee muutama euro/kk..

Vastaa
Ranvier
Ranvier

16

@15: No miksi ei? Itsellä ei ainakaan ole tarvetta videopuheluille. Kai sentään senkin ees tiedät, että ihmisillä on erilaiset tarpeet? Eihän näillä nykyisillä kännyköillä ees mitään videopuheluita kannata soittaa, sillä etukameroiden kuvanlaatu on mitä on. Soitatko muuten aina esimerkiksi kävellessäsi tai ruokaostoksilla ollessa tai vaikkapa autolla ajaessasi aina videopuhelun?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja