Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

CyanogenModille puuhataan omaa sovelluskauppaa

14
Teemu Laitila

CyanogenModille puuhataan omaa sovelluskauppaa
Todennäköisesti maailman suosituimman epävirallisen Android-version CyanogenModin kehittäjät suunnittelevat oman vapaamman sovelluskaupan perustamista. Tarkoituksena on sallia kaupassa kaikki ne sovellukset, jotka Google sulkee Android Marketista sääntöjen vastaisina.

Mukaan tulisi esimerkiksi sovelluksia, jotka mahdollistavat root-oikeuksien saamisen puhelimeen yhdellä klikkauksella, emulaattoreita, jotka Google poistaa omasta palvelustaan sekä esimerkiksi puhelimen nettiyhteyden jakamisen mahdollistavia sovelluksia, jotka ovat kiellettyjä ainakin Yhdysvalloissa monien operaattoreiden vaatimuksesta.

Kehittäjien mukaan sovelluskauppaa ei tultaisi rajaamaan pelkästään CyanogenMod-järjestelmien käytettäväksi vaan sen voisi integroida omaan ROM-tiedostoonsa kuka tahansa.

Ideaa esitteli Google+-palvelussa CyanogenMod-tiimin jäsen Koushik Dutta. Duttan mukaan Cyanogen-kehittäjät tarjosivat aluksi yhteistyöideaansa Amazonille, joka ei kuitenkaan tällä erää ollut kiinnostunut yhteistyöstä. Amazonin kieltäytymisen jälkeen idea omasta kaupasta tuli ajankohtaisemmaksi. Osa kaupan kautta myytyjen sovellusten tuotosta menisi suoraan tulevien CyanogenMod-versioiden kehitystyöhön.


Kehittäjien mukaan lisätulot olisivat tarpeen, sillä CyanogenModilla on jo yli miljoona aktiivista käyttäjää ja vaikka käyttäjämäärien kasvu on Duttan mukaan hieno asia, palvelinten ylläpitokulut sekä muut kulut ovat nousseet kävijämäärien kasvaessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

ep_
ep_

2

Mutta jonkinlaista valvontaa sovelluskaupassa olisi kyllä hyvä olla, ettei sovelluskauppaan vain pääse paljoa haitallisia ohjelmia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhone4S (vahvistamaton)

3

Totta,valvontaa saisi kyllä olla Android Marketissakin!.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

6

@5: Kyllä sitä sen verran, että sinne ei mitään haittaohjelmia pääse. Tosin laaduntarkkailua vois kyllä parantaa.

Vastaa
perhana
perhana

7

@6
joopa... paitsi että vasta lähiaikoinahan sieltä löytyi suurehko joukko haittaohjelmia, taisihan siitä jonkinlainen uutinen läpäistä afterdawninkin sensuurin.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

8

@7.

Enpä ole kertaakaan minkäänlaiseen haittaohjelmaan törmänny marketissa. Ja jos niin kamalasti pelottaa, niin kannattaa lukea arvostelut.

Semmoset käyttäjät jotka latailee mitä sattuu korean kielellä nimettyjä sovelluksia joilla ei ole edes arvosteluja, ansaitseekin saada haittaohjelmia.

Vastaa
ep_
ep_

10

@6
Androidmarkettiin voi kuka tahansa laittaa ohjelmansa ilman esitarkistusta. Jos käyttäjät havaitsevat jonkin ohjelman haitalliseksi, niin sitten Google tutkii asiaa ja poistaa haitallisen ohjelman, jos se sellainen on. Kyllä siellä tälläkin hetkellä on useitakin haitallisia softia. Laaduntarkkailukin olisi hyvästä. Suurin osa ohjelmista on nimittäin aikamoista saissea.

--

Empä itsekkään ole mihinkään haitallisiin ohjelmiin törmännyt. Arviot kannattaa lukea aiemmin tuntemattomista ohjelmista ja arvioida käyttöoikeudet. Eikä tosiaan kannata asentaa niitä korean/kiinan kielisiä ihmeohjelmia jotka vaatii luvat soittaa puheluita maksullisiin numeroihin.

Vastaa
perhana
perhana

11

@8
En minäkään sieltä itselleni ole haittaohjelmia ladannut, kyse olikin siitä pääseekö sinne haittaohjelmia vai ei, eli kyllä ne arvostelut kannattaa lukea vaikka ei pelottaisikaan.
Minun mielestäni "laaduntarkkailuksi ja valvonnaksi" ei oikein voi kutsua sitä että haittaohjelma poistetaan marketista vasta sitten kun tarpeeksi moni käyttäjä on sen haittaohjelmaksi todennut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattis (vahvistamaton)

12

Ilman sorsia on aika vaikea sanoa, että onko ladannut haittaohjelman vai ei. Ei se välttämättä mitään välittömästi tee. Jos itse tekisin jonkun haittaohjelman niin tietenkin tekisin sen niin, että se peiteohjelma tarvitsisi niitä oikeuksia myös toimiakseen. Sitten vaikka uutena vuotena helvetti irti. On siis käytännössä täysin mahdoton sanoa, onko marketista ladannut haittaohjelman.

Lisäyksenä vielä termi haittaohjelma on aika laaja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

14

Hyvä on toi android market, tuore uutinen: "Massive Android malware op may have infected 5 million users
Many of the 13 'Android.Counterclank'-infected apps remain on the Android Market"

http://www.computerworld.com/s/article/...5_million_users

Tämä on varsinkin kiintoisa kohta: "Some of the 13 apps that Symantec identified as infected have been on the Android Market for at least a month, according to the revision dates posted on the e-store. Symantec, however, discovered them only yesterday."

Kuukauden ollu haitalliset sovellukset kaikkien ladattavissa, hyvä meininki!

Tämäkin on varmasti vasta ihan alkua jolllei google kohta herää ja tee asialle jotain.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja