>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Gorilla Glass 2 kestävyystestissä

15
Teemu Laitila

Videolla: Gorilla Glass 2 kestävyystestissä
Gorilla Glass -nimellä tunnetusta vahvistetusta lasistaan kuuluisaksi tullut Corning esitteli lupaustensa mukaisesti CES-messuilla uutta versiota tuotteestaan. Kuten odottaa saattaa, Gorilla Glass pieksi kestävyystestissä normaalit lasit.

Yhtiön mukaan Gorilla Glass -lasi löytyy nykyään 600 eri laitteesta, joita on myyty yhteensä 600 miljoonaa kappaletta.

Lasin uuden version suurin muutos alkuperäiseen on sen ohuus. Gorilla Glass 2 on noin 20 prosenttia ohuempaa, mikä mahdollistaa ohuemmat laitteet, kirkkaammat näytöt ja paremman herkkyyden kosketusnäytöissä. Ohuudestaan huolimatta lasi tietysti säilyttää aiemmat ominaisuutensa.

Runsaan seitsemän minuutin videolla Corningin edustaja esittelee lasin kestävyyttä CES-messuilla:Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Jonahan
Jonahan

1

Siisti tuote. Siitä, että se on markkinoilla, eikä Corningin pöytälaatikossa, saamme kiittää Steve Jobsia. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

4

Jos käyttää niin jotankin Apple on sen kestävyyden saanut haihtumaan. nimerkillä 1 x 3G ja 2 x 3GS mosaiikkilasilla varustettujen iPhonen omistaja.

Vastaa
jkij
jkij

5

Ei ole pilaantuneessa omenassa sitä. Siksi Gorillalasi keksittiin kun ei ne paskat omenat kestä pudotusta 20sentin korkeudelta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

iPhonen näyttömateriaali vaihdettiin muovista lasiksi esittelyn ja markkinoilletulon välissä. Lasina oli nimenomaan Gorillalasi, jonka Corning oli keksinyt useampi kymmenen vuotta sitten, mutta ei valmistanut sitä, koska ei nähnyt sille markkinoita. Jobs kävi Corningilla neuvottelemassa ja sen seurauksena tuotanto aloitettiin pikavauhtia. (lähde Jobsin elämänkerta)

Ensimmäisissä iPhoneissa sitä käytettiin. Nykyisestä lasitoimittajasta iPhoneen ja iPadiin ei ole tietoa, mutta merkit viittaisivat siihen, että niitä on useampia, ja että materiaali on vaihtunut esim iPad -> iPad 2, koska jälkimmäisen lasi on huomattavasti ohuempaa ja taivutuskestävämpää.

Vastaa
jartar
jartar

7

@6
Repesin täysin tuolle sinun mainitsemallesi lähteellesi :D :D
Uskoisit varmaan jos saman lähteen mukaan Steve Jobs olisi juossut jäniksen kiinni ja uinut Atlantin ylitse...

Voisinha minäkin käyttää lähteenä Aku Ankkaa mutta ei se välttämättä herättäisi luottamusta. Seuraavalla kerralla siis oikea lähde mukaan...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7

Eli siis Walter Isaacson, sen kirjan kirjoittaja, on jotenkin epäluotettava? Olisi kiva kuulla perustelut.

Vastaa
jartar
jartar

9

@8
Mitäpä merkitystä sillä on kuka sen on kirjoittanut? Jutut on voitu kerätä ties mistä tahansa ja niitä on kiva myös värittää että saadaan kirja kiinnostavammaksi.

Jos tuo on totta niin varmasti löytyy puolueeton ja oikea lähde jutulle.

Steve Jobs oli maailman kovin ja viisain jätkä (lähde: maailman suurin apple fanittaja).

Vastaa
ep_
ep_

10

@8
Ainahan saa olla skeptinen :) . Pikku kriittisyys lähdettä kohtaan on tottakai aina hyvä olla. Eli skeptikko vastaisi, että olisi kiva kuulla perustelut sille, miten Iisacsonia voi pitää luotettavana. ;)

Mutta empä sen enempää asiaan puutu kun en tosta Gorillalasin historiasta sen enempää tiedä.

--

Mutta kestävältähän tuo uusi gorillalasi vaikutti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@9

Isaacson haastatteli kirjaansa varten kymmeniä eri ihmisiä, mm. Corningin toimitusjohtajaa, ja kirjoitti haastattelun pohjalta tulkintansa valitsemistaan asioista. Ei se mitään jumalan sanaa tietenkään ole, mutta lähtökohtaisesti sitä voisi pitää aika oikeansuuntaisena.

Tottakai saa olla skeptinen, mutta yllä nähty reaktio vaikutti vähän joltain muulta. Jos on jotain parempaa tietoa niin arvostaisin, jos toisit sen esiin, etkä saisi itkupotkuraivaria. Vaikka kuinka haluaisit, se että kirjan kannessa on Steve Jobsin kuva ei tee siitä yhtään huonompaa lähdettä. Ei tietenkän yhtään parempaakaan, mutta Isaacson on aika arvostettu kirjoittaja ja hänellä oli erittäin hyvä pääsy lähteisiin.

Ihan mielenkiinnosta, mikä olisi mielestäsi "puolueeton ja oikea lähde"?

Vastaa
jartar
jartar

12

@11
Otetaanpa sanoja vähän takaisin kun ei noin hyvää tietoa ollut kirjaan käytetystä materiaalista. Aika vakuuttavalta vaikuttaa tuon perusteella. Aika ala arvoiselta vaikuttaa omat edelliset tekstit tämän valossa...

Puolueeton ja oikea (olisi pitänyt laittaa luotettava) lähteeseen tuskin on oikeaa vastausta. Tapauskohtaista varmasti.

Kiitos ja anteeksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Terppa312 (vahvistamaton)

14

Uusin iPhone ei käytä Gorilla Glassia.

Tämän vuoksi puhelimen lasi hajoaa herkästi, kun puhelin tippuu lattialle. Sääli, että Apple joutuu tinkimään tuotteidensa laadusta.

Applen osakkeenomistajan kannalta on hyvä asia, että uuden lasin vaihtaminen maksaa 300 euroa. Tuollaisessa korjaustyössä on hyvä kate.

Vastaa
ke5y
ke5y

15

Yhtään väheksymättä Steve Jobsia, voisin väittää että kyllä tää lasi olisi tullut ennemmin tai myöhemmin puhelimiin. Pitäskö tässä vielä heiluttaa vähän Suomilippua, sillä taitaa tuo Corning käyttää Suomalaisen Beneqin valmistamaa pinnoituslaitteistoa, millä tuo lasi saadaan kestäväksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.