Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson ilmoitti satojen miljoonien tappioista

6
Teemu Laitila

Sony Ericsson ilmoitti satojen miljoonien tappioista
Kohta kokonaan Sonyn omistukseen siirtyvä Sony Ericsson on paljastanut vuoden viimeisen neljänneksen talouslukunsa. Satoihin miljooniin euroihin nousevat tappiot yllättivät jopa analyytikot, jotka vielä aiemmin odottivat yhtiöltä positiivista tulosta.

Sony Ericssonin tappiot vuoden 2011 viimeiseltä neljännekseltä nousivat 247 miljoonaan euroon ja koko vuoden tulos tipahti 243 miljoonaa pakkasen puolelle.

Yhtiö kertoo myyneensä yhdeksän miljoonaa puhelinta kyseisellä neljänneksellä, mikä on 20 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Myynti on ollut heikkoa älypuhelinten osalta ja myös peruspuhelimissa, jotka muodostavat edelleen 20 prosenttia koko myynnistä.

Syyksi heikkoon tulokseen kerrotaan globaali taloustilanne, hintojen lasku ja kilpailun kiristyminen sekä Thaimaan syksyiset tulvat.

Sony Ericsson on siirtymässä kokonaan Sonyn omistukseen kevään aikana, kun Sony ostaa Ericssonin osuuden yhtiöstä runsaan miljardin euron hintaan. Viimeisten talouslukujen valossa Sonylla tulee olemaan kova urakka yhtiön nostamisessa tuottoisalle tasolle.


Toisaalta puhelinvalmistus on viimeinen puuttuva pala Sonyn laajaan tekniikkatarjonnan kokonaisuuteen. Yhtiön menestys tulevaisuudessa riippuu siitä, miten tehokkaasti älypuhelimet onnistutaan nivomaan yhteen Sonyn nykyisen viihde-elektroniikkatarjonnan kanssa, johon jo kuuluu esimerkiksi televisioita ja PlayStation-konsoli palveluineen.

Tähän mennessä laajaa yhdistettyä ekosysteemiä on enemmän tai vähemmän onnistuneesti rakentanut ainakin Samsung, jonka Android-puhelimet on viritetty toimimaan yhdessä yhtiön televisioiden ja jopa pesukoneiden kanssa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Nyytitt (vahvistamaton)

1

Android valmistajista rahaa tekee vain Samsung ja HTC, joista HTC:kin marginaalit ovat ropisseet alas (tullut jo 2 tulosvaroitusta viime vuoden lopussa). Moto tekee +-0 tulosta ja Sony(Ericsson) kyntää jo syvällä. ZTE ei myöskään tee voittoa, koska myy luurejaan omakustanne hintaan.

Nokialta oli viisas veto siirtyä WP7 leiriin. Samsungin ja muiden kanssa Android-kivassa olisi käynyt köpelösti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jdjducufkfdn (vahvistamaton)

3

@1 WP:llä taas on vähän vaikea tehdä voittoa, kun kukaan ei osta niitä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

5

Microsoftilla on paketti sen verran hyvin kasassa ja mahdollisuudet paljon tiukempaan integraatioon kuin Googlella, että eiköhän se vielä jossain vaiheessa myy. Markkina on elintärkeä ja rahat ei MS:ltä heti lopu, eli se pystyy pitkään puskemaan tuotettaan läpi.

Itse näen WP 7.x:n hyvin pitkälti samana kuin ensimmäisen Xbox:n. Tehdään brändiä näkyväksi ja pedataan asetelmia seuraavalle versiolle, mikä sitten tulee kilpailemaan tasaväkisesti markkinajohtajan kanssa/asemasta.

Eri asia sitten on miten käy rautavalmistajille. PC-valmistajien kohtalo on hyvin mahdollinen. Näinhän on jo käynyt Android-valmistajille. Volyymit on pakko saada valtaviksi tai muuten käy huonosti. Moni ei tähän pysty.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja