Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkijat yhdistivät aurinkokennon puhelimen näyttöön

4
Manu Pitkänen

Tutkijat yhdistivät aurinkokennon puhelimen näyttöön
Cambridgen yliopiston tutkimusryhmä on kehittämässä teknologiaa, jonka avulla älypuhelinten akut saadaan ladattua OLED-näytön hukkavalosta.

Tutkimusten mukaan OLED-näyttöjen tuottamasta valosta vain 36 prosenttia on katselijan kannalta hyödyllistä. Muu valo tuotetaan turhaan, mutta tutkijat yrittävät nyt kehittää sille hyötykäyttöä. Yliopiston tutkijat ovat kehittäneet prototyypin OLED-näytöstä, johon on integroitu valosta sähköä tuottavia aurinkokennoja.

Tutkijoiden kehittämän prototyypin keskimääräinen hyötysuhde on 11 prosenttia ja parhaimmillaan saavutettiin 18 prosentin hyötysuhde. Ryhmään kuuluva Arman Ahnood pitää tulosta rohkaisevana, sillä viiden prosentin hyötysuhteella ja 3,7 tuuman näytöllä päästään viiden milliwatin tehoon. Se on kuitenkin vain pieni osa mitä puhelin kuluttaa.

Ryhmä jatkaa edelleen aiheen tutkintaa muiden muassa erilaisten materiaalivalintojen osalta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Eihän siitä haittaa ole vaikka saatais vain milliwatteja tehoa talteen... Toistaalta onko tässä myös tarkoitus hyödyntää näytön ulkopuolelta tulevaa valoa? Jutun kuvassa on merkitty myös "Ambient illumination source"...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

2@
>Siellä taskussa sitten latautuu.
3@
>Anteeksi luin uutisen vasta typerän kommenttini jälkeen, luulin
>että oli kysä aurinkoenergiasta.

He, päivitys teki siitä kakkos viestistä typerän kuuloisen ilman hymiöitä.

Aurinkoenergia tuskin taskussa latailisi, tällä tekniikalla se nimenomaan voi "latautua" , mm. riippuen läskianturin käytöstä näytön sammutukseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja