Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkijat kehittivät älypuhelimiin virtuaalisen projektorin

6
Manu Pitkänen

Tutkijat kehittivät älypuhelimiin virtuaalisen projektorin
Calgaryn, Münchenin ja Columbian yliopistojen tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jonka avulla älypuhelimen näytöllä esitettävän kuvan saa projisoitua tietokoneen näytölle. Tekniikka käyttää hyväkseen langatonta WLAN-teknologiaa, joten sitä voidaan hyödyntää useimmissa tietokoneissa ja puhelimissa.

Virtuaalisessa projektorissa on kyse siitä, että kuvaa voidaan siirtää langattomasti digitaaliselle näytölle. Se on siis näyttöpäätteille sama kuin optinen projektori on mille tahansa muulle fyysiselle pinnalle.

Virtuaalisen vaihtoehdon etuna on, että sillä on mahdollista poistaa kuvista kuvalähteen asennosta aiheutuvat vääristymät. Lisäksi projisoitua kuvaa voidaan käännellä ja suurentaa älypuhelimen asennon perusteella. Kuva saadaan myös liimattua näyttöön, jolloin kuvalähdettä ei tarvitse osoittaa jatkuvasti pintaa kohti. Samasta lähteestä voidaan lähettää useita kuvia samalle näytölle.

Alle olevasta videosta käynee paremmin ilmi mistä teknologiasta on kyse.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

1

Varsin mielenkiintoinen idea, mutta rehellisesti sanottuna en näe kyseisessä viritelmässä mitään ideaa(ellei joku keksi jatkojalostaa tuosta jotain). Langatonta näyttötekniikkaa on ollut helpommin jo kauan.

Vastaa
MoZar
MoZar

2

Nyt meni vähän ohi.. Kivan näköinen, mutta käytännön hyötyä en kyllä näe tuolle. Pakko olla helpompi konsti kuvan jakamiselle telkkariin tai tietokoneeseen :D

Vastaa
wipe2000
wipe2000

3

Pakko yhtyä keke!:n mielipiteeseen. Kätevämpää kuvittelisin olevan avata kännyn kuva näytölle omaan ikkunaansa, jonka jälkeen tätä ikkunaa voisi siirrellä tai säädellä näyttöä muutenkin ohjaavalla tietokoneella, joko hiirellä tai kosketusnäytöllä. Mikä lisähyöty saadaan siitä, että kuva liikkuu näytöllä kännyn mukana? Rasittavalta tuntuu ajatus roikottaa kännyä ilamssa, kun kuvan saisi näytölle kännyn ollessa ihan rauhassa pöydälläkin. Tai sitten en vain tajua:-)

Tietysti jos joskus maailmassa esim. kotitelkkari tai joku muu näyttö tukisi tuollaista toimintaa ilman mitään ohjaavaa tietokonetta, toiminto voisi olla kätevä.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

4

Aivan loistava ohjelma. Ihmetyttää aina ihmiset joilla ei ole minkäänlaista mielikuvitusta tai älynlahjoja keksiä uudelle/erikoisemmalle tekniikalle hyötykäyttöö,viihdekäytöstä puhumattakaan.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

5

Osaat sitten varmaan heittää muutaman esimerkin, kun sinnulla ilmeisesti on siihen tarpeeksi mielikuvitusta tai älynlahjoja?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

1@
>Langatonta näyttötekniikkaa on ollut helpommin jo kauan.
2@
>Kätevämpää kuvittelisin olevan avata kännyn kuva näytölle

Tekniikan soveltamiskohde ei ehkä ole ihan tuo, asiaa kananttaa lähetys miettien tekniikkaa ja mitä sillä voi tehä.

Jos vain luurin kuvaa haluaa näyttää, niin siihen on olemassa ja yleisessä käytössä monia parempia vaihtoehtoja. piuhallisia ja langattomia juttuja ja useat ihan niin standarteja ettei näyttöön tarvitse mitään lisäkikkuloita tai uusia softia asennella.

Tuon sovellusmahdollisuudet kovasti toisenlaiset.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja