Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft haluaa tietää pahimmat Android-kokemuksesi

18
Manu Pitkänen

Microsoft haluaa tietää pahimmat Android-kokemuksesi
Viime viikolla tietoturvayhtiö Symantec julkaisi tiedon, jonka mukaan jopa viisi miljoonaa Android-puhelinta olisi saanut haittaohjelmatartunnan viheliäiseltä sovellukselta. Microsoftilla ollaan päätetty ottaa kaikki ilo irti tapauksesta.

Symantecin väite haittaohjelmatartunnasta on kyseenalainen, sillä esimerkiksi tietoturvayhtiö Lookoutin mukaan kyse ei ole täsmälleen ottaen haittaohjelmasta, vaan aggressiivisesta mainonnasta. Yhtiöt ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tuskin kukaan haluaisi asennuttaa sitä puhelimeensa. Android.Counterclank-niminen ohjelma on löytynyt ainakin 13 Android Marketin sovelluksesta. Googlella olisi siis työnsarkaa ohjelmien tarkistamisessa ennen kuin ne päätyvät jakoon sen sovelluskaupassa.

Microsoftin Windows Phone -evankelista Ben Rudolph on tapauksen innoittamana päättänyt pyytää tuskastuneita Android-käyttäjiä levittämään omat huonot kokemukset maailmalle Twitterin kautta. Pahimmat tarinat veistelleet palkitaan Windows Phone -puhelimella. Tarinat on merkitty droidrage-hashtagilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

3rd_party
3rd_party

2

MS on tainnut todeta etteivät sen paukut riitä ainakaan tässä vaiheessa Applen kimppuun käymiseen, joten he ovat valinneet kohteeksensa Androidin. Fiksu ja looginen valinta.

Vastaa
Bazilli
Bazilli

3

Meininki on kuin lastentarhassa. Jos Microsoft yrittää näin lapsellisella tempauksella saada pisteitä kotiin niin tuskin kantaa hedelmää. Microsoftin pommia odotellessa.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

@3 Voipa muuten saadakkin. En ole kauheasti perehtynyt Twitterin saloihin, mutta luulisin että nuo #androidrage:t tulevat aika monen näkyville ja se on huonoa mainosta.

Microsoft ei kyllä kiillota omaa kilpeään tällä tempulla ja onhan se tavallaan lapsellista touhua, mutta veikkaan että tästä seuraa enemmän ihmisiä joiden mielissä kalvaa ikävät androidkäyttäjäkokemukset, kuin Microsoftin lapsellinen lokakampanja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

5

Taas yksi härski tempaus Microsoftilta ja aivan selvää kilpailijan mustamaalausta. Pysyn jatkossakin Androidissa tai vaihdan tulevaan Tizeniin jos on parempi.

Kun seuraavan hankkimani läppärin mukana tulee Windows, asennan siihen Linuxin ja palautan Windows-lisenssin tarpeettomana laitevalmistajalle.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

6

Nyt sitten Microsoftin olisi oikein hyvä aika katsastaa peiliin. Vaikkakin on totta että ovat saaneet Windows 7 myötä ihan pätevän järjestelmän aikaiseksi, mutta mikäli tietoturva olisi yhä XP:n tasolla ei kannattaisi hirveästi ilveillä. Muutoin uutiseen, niin kyllä on mielenkiintoinen kampanjointi tuolla Microsoftilla, vaikkakaan en ole aivan varma siitä että onko tuon "evankelistan" mielipiteet yhteneviä firman johto portaan kanssa. Ainakaan toistaiseksi eivät ole liittyneet tuohon kuoroon.

Jenkeissä ja joissakin muissa maissa tämän tapainen toimintahan on ihan normaalia. Eli käydään säälimättä toisten ongelmiin ja käytetään niitä sitten hyödyksi omassa markkinoinnissa/kampanjoinnissa.
Itse en ainakaan haluaisi ostaa moisen firman tuotteita joka käyttää vähääkään omaa markkina asemaa hyödyksi noinkin tökeröllä tavalla.
Mikäli esimerkiksi Nokia alkaisi Suomessa mainostamaan omia tuotteitaan haukkuen tai vähätellen suoraan jotakin toista valmistajaa, mahtaisi siitä nousta melkoinen älämölö kaikissa medioissa.

Voipi olla että kulttuuri erot sitten näkyvät tämän kaltaisessa kampanjoinnissa. Mutta kannattaisi sittenkin mielestäni katsoa sinne peilin suuntaan, vielä kun noita WP7 puhelimia on markkinoilla todella marginaalinen määrä verrattuna Android alustaan. Myös sovellus kauppa taitaa olla vielä lapsenkengissä vrt.android market tai apple store.

Toivon sydämmestäni että Nokia saisi ongelmansa kuntoon, sekä käyttöjärjestelmän mikä toimii. Itselläni on ollut lukuisia Nokian puhelimia alkaen 3110:stä. Aikoinaan meni kuitenkin hermot siihen että sain kiikuttaa momen montaa mallia huoltoihin, esimerkiksi N72:sta itselläni oli kolme eri puhelinta joista jokainen kävi useammankin kerran huollossa.

Nykyisin olen ihan tyytyväinen Samsung Galaxy Mini käyttäjä. Ei ole ollut ongelmia eikä ole tarvinnut huolloissa käyttää *koputtaa puuta*, mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä että mikä on seuraava merkki tai malli, järjestelmänä Android on ainakin ollut itselleni melkoisen yksinkertainen ja monipuolinen...

Vastaa
djtob
djtob

7

@5. SGS2-rölli, kyllä me palstalaiset tiedämme sinun intohimosi mutta älä viitsi valehdella nimimerkkien vaihtelulla ja väittää ettet tule ostamaan, kun me kuitenkin tiedämme ainoan merkkisi.

Mikäs sinä sitten olet kun pilaat Android-luurien maineen rölläilemällä?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

8

@5: Oletko muka sitten jossakin välissä harkinnut Windows Phone -käyttäjärjestelmällä varustetun älypuhelimen hankkimista? Et tietääkseni. Sillä sinähän jumaloit Samsungia ja Googlea. Ja siinä sivussa trollailet sitten muita, jotka yrittävät käydä sivistynyttä keskustelua muiden valmistajien toimista.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

9

Kilpailijan mollaaminen on usein merkki omasta heikkoudesta. Kun usko omiin tuotteisiin katoaa, niin lähdetään herjaamaan kilpailijoita. Muutenkin se on todella törkeä ja mauton temppu. Todennäköisesti tämä kääntyy vain Microsoftia vastaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

11

@11

Harmi kun sellaisia ei ole. Nimim. Alusta asti WP7- luureja käyttänyt.

Ja mitä kummallista siinä nyt muka on, että firmat mustamaalaa toisiaan?? Näkee joka päivä ihan tavallisessa elämässä. Applen antannagate kun esimerkiksi oli, niin Jobs ei alentunut haukkumaan muita sanomalla, että niin kaikki muutkin puhelimet tekee? Ja tuokin sanominen oli yksi vitun vale.

Muutenkin nämä 'byhyy en osta ku M$ tekee tommosta', trollit pitäisi jälkiabortoida kiireen vilkkaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

12

Ja Mikrosoft luovuttaisi kaikki tiedot Nokialle on siinäkin kaverukset.Molemmat maasta ulos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eihuoh (vahvistamaton)

13

Jos microsoft ei täyttä p*skaa olisi muutenkin niin saattaisin jopa sääliä sitä. Todella huono yritys mustamaalata androidia. Omat puhelimet ei mene niin hyvin kaupaksi kuin androidit ja niistä löytyy paljon enemmän vikoja/bugeja muutenkin. En voi sanoa kuin että hävetkää microsoftin pellet

Vastaa
wipe2000
wipe2000

14

Niin, en ole ihan varma tarkoittiko Dollarinen nyt samaa vai päinvastaista, mutta Jobs:han tosiaan yritti puolustautua väittämällä, että "all smartphones have antenna problems". Tähän ainakin HTC ja RIM kommentoivat aika rajusti vastaan.

Mutta kyllähän tuollainen vastustajan haukkuminen on aika tyypillistä juuri jenkkilässä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

15

On se nyt hirveää kitinää. Jos nyt kaikki Android-miehet, naiset ja lapset katsotte asiaa hieman tätä uutista laajemmassa valossa, niin huomaatte, että tämä on maan tapa (kuten wipe2000) totesi. Google on hyökkäillyt vastaavalla tavalla mm. Applea vastaan Androidin myyntiä kasvattaakseen.

Eihän tämä tosiaan tyylikästä ole näin protestanttisesta Suomesta katsottuna, mutta jenkkilässä kuuluu asiaan.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

16

Hiukan menee topicin ohi mutta menkööt:

Radiossa (Voice...) väittivät tuossa aamulla, että Amerikanmantereella presidenttiehdokkaiden vaalikassasta kuluisi keskimäärin jopa 95% ihan pelkkään lokakampanjointiin. Tiedä sitten pitääkö prosentti ihan paikkaansa, vai sisältääkö lähes kaikki vaalimainonta jonkinasteista vastustajan mollaamista siinä sivussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kwkwv (vahvistamaton)

17

No joo. Mielestäni ihan hyvä tempaus. Android ei todellakaan ole täydellinen, ja tämmöinen kampanja saattaisi saada Googlen vähän panostamaan sekasotkunsa luotettavuuteen/käytettävyyteen. Kuluttajan kannalta erittäin positiivista, että tälläisiä kampanjoita on, jotka todennäköisesti lisäävät kilpailua ja paremmuuden tavoittelua.

Vastaa
pentsu
pentsu

18

Mitäs kilpailijan mollaamista se on, jos halutaan kuulla toisen kilpailijan huonoista kokemuksista?Ei mielestäni minkäänlaista. Tuo jopa saattaa olla etu Googlelle, sillä nyt MS tekee Googlen puolesta työn, joka heidän itse pitäisi tai olisi pitänyt tehdä. Kuulla käyttäjien kommentteja, ja sitä kautta kehittää tuotettaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja