Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera laskee kännysurffailun hintoja ulkomailla

5
Teemu Laitila

Sonera laskee kännysurffailun hintoja ulkomailla
Sonera on kertonut laajentavansa Netti ulkomailla -palvelua kattamaan koko Euroopan nykyisten Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi. Halvempaa mobiilinettiä tarjoava palvelu laajenee uutena alueena myös Venäjälle, jossa surffailu on ollut aiemmin erittäin kallista.

Vaikka Sonera kehuu hintojen laskeneen enimmillään 90 prosenttia Euroopan alueella, isommat päivitykset ja karttapaketit kannattaa vastaisuudessakin ladata WLAN-yhteyden kautta ulkomailla matkustaessa. Uusilla hinnoilla nettiä voi käyttää Euroopassa kännykällä 5,99 euron hintaan 20 megatavun verran päivää kohti tai 10,99 euron hintaan 50 megatavuun asti per päivä tietokoneisiin tarkoitetuilla liittymillä.

Pohjoismaissa ja Baltiassa netinkäyttö on edelleen halvempaa kuin päiväkohtaiset enimmäishinnat ovat 3,99 per 20 megatavua tai 5,99 per 50 megatavua.

Yllättäviä lisälaskuja vältetään tekstiviestipalvelulla, joka kysyy käyttäjältä lisädatan tarpeesta kun päiväkohtainen datamäärä tulee täyteen.

Suurin hintamuutos tapahtuu Venäjän alueella, jossa Iltalehden mukaan yhden megatavun siirto on maksanut enimmillään jopa yli 10 euroa. Tulevaisuudessa Venäjällä pätevät samat hinnat kuin Euroopan alueella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Jarissimo
Jarissimo

1

Laskua tai ei, nuo hinnat on ihan karmeita. Käytännössä on vaikea kuvitella tilannetta missä ei kannattaisi ostaa kohdemaasta prepaid nettiliittymää siis jos WLANia ei syystä tai toisesta ole saatavilla.

Taitaa operaattorit tykätä uutisista, joissa kerrotaan pahaa aavistamattoman asiakkaan saaneen kymppitonnin laskun.. Outoa sillä minusta nuo uutiset on aika negatiivissävytteisiä.

Vastaa
Pihlis12
Pihlis12

2

Olisi kiva tietää kuinka kuinka paljonko roamingin käyttäjiä tulisi jos nuo hinnat olisivat järkevällä tasolla. Uskoisin että tuo tuottaisi todella hyvin noille yhtiöille.

Vastaa
dRD
dRD

3

@2: Tuossa roamingissa on se ongelma, että kun sen kohdemaan operaattorin pitää saada oma siivunsa siitä datasta ja mitään sovittua "per päivä" taksaa ei ole.

Ainoat operaattorit, jotka voisivat aloittaa ihan oikean, järkevästi hinnoitellun roaming-"sodan", ovat monessa maassa toimivat operaattorit, kuten TeliaSonera, Vodafone, Orange, jne.

Toisaalta, veikkaan että 100e/kk vapaasta roaming-datakäytöstä (missä tahansa) maksavia bisnesasiakkaita löytyisi kymmeniä tuhansia.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

No tuo Venäjän lisääminen vaikuttaisi suurimmalta edistysaskeleelta. Rajan lähellä asuvat varmasti ovat todella tyytyväisiä tähän. Huh huh mitä hintoja aikaisemmin, >10€ per megatavu. Oman koneen Conky kun näyttää jatkuvasti tuolla sivulla, paljon on tullut dataa käytettyä, niin vaatimattomallakin käytöllä joutuisi datasta maksamaan omaisuuksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.