>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ericsson ja Qualcomm toivat 4G-puhelut askeleen lähemmäs

3
Teemu Laitila

Ericsson ja Qualcomm toivat 4G-puhelut askeleen lähemmäs
Verkkolaitteita valmistava Ericsson ja esimerkiksi Snapdragon-järjestelmäpiireistään tunnettu Qualcomm ovat kertoneet suorittaneensa onnistuneesti kesken puhelua tapahtuneen vaihdon LTE-verkosta 3G-verkkoon.

LTE-yhteydet ovat sitä tukevissa harvoissa puhelinmalleissa olleet pelkästään datayhteyksien käytössä, sillä nykyisellä tekniikalla Voice over LTE -puheluiden (VoLTE) siirtäminen sujuvasti 3G-verkkoon kesken puhelun ei ole ollut mahdollista.

Kyky vaihtaa verkkoa niin sanotusti lennossa kesken puhelun on yksi standardeja valvovan 3GPP:n vaatimuksista ja uusin edistysaskel on tärkeä virstanpylväs jonka myötä VoLTE-tekniikka voidaan tuoda kuluttajakäyttöön.

Uuden toiminnallisuuden taustalla on SRVCC-niminen (Single Radio Voice Call Continuity) tekniikka yhdistettynä aiempaan CSFB-tekniikkaan. Niiden avulla yksi radiopiiri voi hoitaa sekä 3G- että 4G-yhteyksiä ja vaihtaa näiden välillä tarpeen vaatiessa. Paremman VoLTE-tuen lisäksi SRVCC poistaa laitteista tarpeen kahdelle erilliselle radiolle, mikä puolestaan vähentää laitevalmistajien kustannuksia ja ennen kaikkea helpottaa LTE-laitteita vaivanneita akkukeston ongelmia


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
hmm?. (vahvistamaton)

1

Ericsson, RUOTSI!, uraauurtava tekijä mobiilialallla jota saamme KAIKKI nöyrästi kiittää!!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.