Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ericsson ja Qualcomm toivat 4G-puhelut askeleen lähemmäs

3
Teemu Laitila

Ericsson ja Qualcomm toivat 4G-puhelut askeleen lähemmäs
Verkkolaitteita valmistava Ericsson ja esimerkiksi Snapdragon-järjestelmäpiireistään tunnettu Qualcomm ovat kertoneet suorittaneensa onnistuneesti kesken puhelua tapahtuneen vaihdon LTE-verkosta 3G-verkkoon.

LTE-yhteydet ovat sitä tukevissa harvoissa puhelinmalleissa olleet pelkästään datayhteyksien käytössä, sillä nykyisellä tekniikalla Voice over LTE -puheluiden (VoLTE) siirtäminen sujuvasti 3G-verkkoon kesken puhelun ei ole ollut mahdollista.
Kyky vaihtaa verkkoa niin sanotusti lennossa kesken puhelun on yksi standardeja valvovan 3GPP:n vaatimuksista ja uusin edistysaskel on tärkeä virstanpylväs jonka myötä VoLTE-tekniikka voidaan tuoda kuluttajakäyttöön.

Uuden toiminnallisuuden taustalla on SRVCC-niminen (Single Radio Voice Call Continuity) tekniikka yhdistettynä aiempaan CSFB-tekniikkaan. Niiden avulla yksi radiopiiri voi hoitaa sekä 3G- että 4G-yhteyksiä ja vaihtaa näiden välillä tarpeen vaatiessa. Paremman VoLTE-tuen lisäksi SRVCC poistaa laitteista tarpeen kahdelle erilliselle radiolle, mikä puolestaan vähentää laitevalmistajien kustannuksia ja ennen kaikkea helpottaa LTE-laitteita vaivanneita akkukeston ongelmia

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
hmm?. (vahvistamaton)

1

Ericsson, RUOTSI!, uraauurtava tekijä mobiilialallla jota saamme KAIKKI nöyrästi kiittää!!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja