Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google kiristää Android Marketin tietoturvaa

5
Teemu Laitila

Google kiristää Android Marketin tietoturvaa
Google on kertonut ottaneensa Android Marketissa käyttöön Bouncer-nimisen valvontajärjestelmän, jonka on tarkoitus estää haittaohjelmien pääsy Androidin viralliseen sovelluskauppaan. Bouncer ei ole varsinaisesti uusi järjestelmä, vaan se on ollut käytössä jo pidempään.

Googlen mukaan Bouncerin avulla Android Marketin haittaohjelmia saatiin vähennettyä viime vuoden kuluessa noin 40 prosentin verran.

Bouncer on moniosainen järjestelmä, joka ensiksi skannaa sovellusten sisällöt niiden julkaisun yhteydessä. Sen jälkeen Bouncer ajaa sovelluksen virtuaaliympäristössä ja tarkkailee haittaohjelmalle tyypillisiä käyttäytymismalleja. Tarkoituksena on myös seurata tarkemmin julkaisijoiden käyttäjätilejä, millä pyritään estämään tunnettujen haittaohjelmalevittäjien pääsyä sovelluskauppaan.

Googlen luvut potentiaalisten haittaohjelmien latausten vähenemisestä ovat vastakkaisia joillekin viime vuoden mittaan julkaistuille raporteille, joiden mukaan Android-haittaohjelmat ovat lähinnä lisääntyneet. Google kuitenkin pitää kiinni näkemyksestään jonka mukaan Android Marketista on tullut viime vuonna turvallisempi ympäristö."Vaikka ei ole mahdollista estää pahoja ihmisiä rakentamasta haittaohjelmia, tärkein mittari on se, ovatko haittaohjelmat peräisin Android Marketista -- ja me tiedämme niiden numeroiden vähentyneen huomattavasti", Googlelta kerrotaan.

Yksi Androidin avoimuuden mukanaan tuomista ominaisuuksista on mahdollisuus ladata sovelluksia myös muualta kuin virallisesta sovelluskaupasta. Epävirallisista lähteistä ladattuja sovelluksia asennettaessa kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana sovellusten pyytämien oikeuksien tarkistuksessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Puppek
Puppek

1

Palomuuriohjelma Android puhelimeen olisi kova sana. Voisi estää haluamansa ohjelmat menemästä nettiin.

Vastaa
Cacceli
Cacceli

2

@2 Semmosia löytyy varmaankin aika monia.. Itellä on custom rommissa valmiina semmoinen asetus missä voi hallita ohjelmia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.