Google kiristää Android Marketin tietoturvaa

5
Teemu Laitila

Google kiristää Android Marketin tietoturvaa
Google on kertonut ottaneensa Android Marketissa käyttöön Bouncer-nimisen valvontajärjestelmän, jonka on tarkoitus estää haittaohjelmien pääsy Androidin viralliseen sovelluskauppaan. Bouncer ei ole varsinaisesti uusi järjestelmä, vaan se on ollut käytössä jo pidempään.

Googlen mukaan Bouncerin avulla Android Marketin haittaohjelmia saatiin vähennettyä viime vuoden kuluessa noin 40 prosentin verran.

Bouncer on moniosainen järjestelmä, joka ensiksi skannaa sovellusten sisällöt niiden julkaisun yhteydessä. Sen jälkeen Bouncer ajaa sovelluksen virtuaaliympäristössä ja tarkkailee haittaohjelmalle tyypillisiä käyttäytymismalleja. Tarkoituksena on myös seurata tarkemmin julkaisijoiden käyttäjätilejä, millä pyritään estämään tunnettujen haittaohjelmalevittäjien pääsyä sovelluskauppaan.

Googlen luvut potentiaalisten haittaohjelmien latausten vähenemisestä ovat vastakkaisia joillekin viime vuoden mittaan julkaistuille raporteille, joiden mukaan Android-haittaohjelmat ovat lähinnä lisääntyneet. Google kuitenkin pitää kiinni näkemyksestään jonka mukaan Android Marketista on tullut viime vuonna turvallisempi ympäristö.



"Vaikka ei ole mahdollista estää pahoja ihmisiä rakentamasta haittaohjelmia, tärkein mittari on se, ovatko haittaohjelmat peräisin Android Marketista -- ja me tiedämme niiden numeroiden vähentyneen huomattavasti", Googlelta kerrotaan.

Yksi Androidin avoimuuden mukanaan tuomista ominaisuuksista on mahdollisuus ladata sovelluksia myös muualta kuin virallisesta sovelluskaupasta. Epävirallisista lähteistä ladattuja sovelluksia asennettaessa kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana sovellusten pyytämien oikeuksien tarkistuksessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (5)

Puppek
Puppek

1

Palomuuriohjelma Android puhelimeen olisi kova sana. Voisi estää haluamansa ohjelmat menemästä nettiin.

Vastaa
Cacceli
Cacceli

2

@2 Semmosia löytyy varmaankin aika monia.. Itellä on custom rommissa valmiina semmoinen asetus missä voi hallita ohjelmia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.