Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola sai Applen laitteille myyntikiellon Saksassa

19
Teemu Laitila

Motorola sai Applen laitteille myyntikiellon Saksassa
Apple on joutunut oikeuden päätöksen jälkeen lopettamaan 3G-tekniikalla varustettujen iPadien sekä iPhone 3GS - ja iPhone 4 -mallien myynnin saksalaisessa nettikaupassaan.

Oikeuden päätöksen taustalla on FOSS-blogin mukaan Motorolan kanssa viime vuonna syntynyt riita GPRS-tekniikkaan liittyvistä lisenssimaksuista. Motorola on toimittanut oikeudelle 100 miljoonan euron takuusumman tuomion tueksi.
Kiistassa on kyse Motorolan omistamista GPRS-standardiin oleellisesti liittyvistä tekniikoista, joita Apple ei ole lisensoinut Motorolalta. Motorola olisi halukas lisensoimaan tekniikkansa, mutta yhtiöt eivät ole päässeet sopuun hinnasta, jonka takia Motorola haki oikeudelta myyntikieltoa niille Applen laitteille, joissa käytetään Infineonin kantataajuuspiiriä.

Applen mukaan Motorolan tarjoamat lisenssiehdot eivät noudata standardien kannalta välttämättömien tekniikoiden lisensoinnissa vaadittuja FRAND-ehtoja (Fair, Reasonable And Non-Discriminatory).

Applen laitteiden myynti jatkuu kuitenkin kivijalkamyymälöissä ja valtuutettujen jälleenmyyjien myyntipisteissä, sillä päätös koskee vain Applen saksalaista tytäryhtiötä. Motorola yrittää kuitenkin laajentaa myyntikieltoa koskemaan myös amerikkalaista emoyhtiötä.

Applella on menossa vastaavia FRAND-sopimusten alaisiin tekniikoihin liittyviä kiistoja myös Samsungin kanssa.

Kommentit (19)

ep_
ep_

1

Näin se kostautuu Applelle, että on innokkaasti haastellut muita oikeuteen :) . Ei nyt vielä kuitenkaan hihkuta onnesta jos kielto ei tuon laajemmaksi tule.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

3

jes, vihdoin applekin saa jotain sanktiota noiten patenttien käytöstä kun yleensä tuntuu että kaikki mitä apple tekee on oikein ja muut varastaa ideoita..

Vastaa
KuumatKivet (vahvistamaton)

5

"Applen mukaan Motorolan tarjoamat lisenssiehdot eivät noudata standardien kannalta välttämättömien tekniikoiden lisensoinnissa vaadittuja FRAND-ehtoja (Fair, Reasonable And Non-Discriminatory). "

Eihän Apple itsekään noudata kyseisiä ehtoja missään toiminnassaan, joten turhaa nostavat haloota noista.

Vastaa
yussef
yussef

6

"Kiistassa on kyse Motorolan omistamista GPRS-standardiin oleellisesti liittyvistä tekniikoista, joita Apple ei ole lisensoinut Motorolalta."

Kuinkas kauan sitten hakemus on jätetty? Olisikohan tässä tällä hetkellä omistaja Googlella näppinsä pelissä.


"Motorola olisi halukas lisensoimaan tekniikkansa, mutta yhtiöt eivät ole päässeet sopuun hinnasta, jonka takia Motorola haki oikeudelta myyntikieltoa niille Applen laitteille, joissa käytetään Infineonin kantataajuuspiiriä."

Google käyttänee tässä lähinnä Motorolan patenttisalkkua vastahyökkäykseen Applea vastaan. Eiköhän tavoite liene Googlen puolelta ennemmin Applen oikeusjuttujen lopettaminen Android-valmistajien puolesta.

Vastaa
ep_
ep_

7

@6
Muistaakseni (en ole ihan varma) tuo haaste jätettiin ennen kuin Google ilmoitti ostavansa Motorolan.

Omenan haasteiden kohteiksi joutuneet eivät kyllä varmaan muutenkaan jättäisi sopivan tilaisuuden tullessa haastamatta Applea patenttirikkomuksesta.

Vastaa
fhfgdsgsd (vahvistamaton)

8

Oletan että kohta tulee Johan selittelemään tänne ja puolustamaan applea

Vastaa
roponen
roponen

9

No ei kai siinä mitään puolusteltavaa ole. Apple mullisti puhelinbisneksen iPhonellaan ja yrittää taistella kopioijia vastaan (Jobsin kerrotaan uhonneen että hän käyttää vaikka koko Applen kassan saadakseen Androidin markkinoilta) mutta on silti monen tekniikan osalta ihan yhtä lailla maksumiehen roollissa, niinkuin kaikki muutkin puhelinvalmistajat.

Eikä maksamisessa käsittääkseni olekaan muuta ongelmaa (muillakaan valmistajilla), mutta maksujen suuruus voi toisinaan olla bisnespeliä. Patenttien omistajat yrittävät tietenkin saada mahdollisimman suurta pottia jo suoran tuoton vuoksi, mutta myös vaikuttaakseen kilpakumppanin hinnoitteluun. Mitä kovempi kilpailija, sitä tärkeämpää on tehdä homma mahdollisimman kalliiksi heille. Tämän hinnoittelun reiluudesta kai siellä useimmiten hakataan päitä yhteen oikeussaleissa. Lakimiehet nauttivat tilanteesta täysin siemauksin ja kuluttaja lopulta maksaa laskut.

Ei siinä kovin pitkään vierähtänyt kun bbc jo uutisoi että tämäkin myyntikielto purettiin koska Apple teki tarjouksen maksujen suuruudesta ja tarjouksen reiluutta pitää nyt pohtia ennenkuin voidaan sanoa onko myyntikielto paikallaan vai ei.

Vastaa
UMpali (vahvistamaton)

10

"Toivottavasti iPaskat kieltoon!!!"

No ei tässä säälittävien Androidfanipoikien kateuden määrässäkään mitään järkeä ole. Ensin ostavat jonkun kopiosamsungin ja alkavat sitten vielä sairaasti fanittamaan sellaista überroskaa. Ihan samat juntit ne fanittavat niitä Toyotiaan ja Skodiaan, mihin nyt sitä varaa sattuu kenelläkin olemaan.

Vastaa
samarit1
samarit1

11

Itse en kannata androidia enkä varsinkaan applea.Applesta en pidä,koska kannatan vapaata kauppaa.Myös applen alihankkijoiden käyttämät lapsityöläiset eivät ole hyvä juttu(Tiedän,muutkin yritykset käyttävät samaa alihankkijaa.).Android taas on hieman kömpelö käyttöjärjestelmä.
Kaikissa on omat vikansa eikä täydellistä olekaan.

Vastaa
ep_
ep_

13

@10
Eikä näiden Applefanipoikien kateuden määrässäkään mitään järkeä ole. Ensin osyavat jonkun lasisen falloksenjatkeen ja sitten vielä sairaasti alkavat fanittamaan sellaista überpaskaa.

Ja se EI mene niin, että
kalliimpi = parempi

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@16

Linkkasit sitten jokseenkin saman uutisen minkä laitoin tuohon jo aiemmin. Onko toivomuksellesi mitään perusteita? Miksi Motorolan pitäisi saada Applelta essentiaalipatenteista suurempi korvaus kuin vaikka Nokian?

Korvaus tietenkin pitää saada, siitä ei ole epäilystäkään, mutta pari prosenttia myyntihinnasta tuntuu aivan käsittämättömältä, kun ottaa huomioon että se mobiiliradio on aika pieni osa tuotetta, etenkin iPadissa, ja kyseessä ovat essentiaalipatentit.

Vastaa
stageout
stageout

18

Tähän juttuun ei näin vanhahkon, mutta pirun hyvän Dellin ja halvan älypuhelimeksi tituleeratun Nokian käyttäjänä voi todeta muuta kuin: Ähäkutti.
Mitä h-ttiä joku jaksaa vaivata päätään joidenkin megakännytuottajien, Kiinassa orjatyövoimalla teetettyjen, ainakin 600 prossaa per/kapula voittavien, bisnesmaailman uusien Urhojen murheilla?

Vastaa
ep_
ep_

19

@17
Tiedän kyllä hyvin, että linkkasin jutun samasta asiasta. Niin ja perusteina toivomukselle on se, että Apple on aiheuttanut hyvin paljon taloudellisia haittoja muille valmistajille ja pitäähän sen joskus toisin päin olla, että Apple joutuu maksajaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja