Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 8 -päivityksen yksityiskohdat paljastuivat

12
Teemu Laitila

Windows Phone 8 -päivityksen yksityiskohdat paljastuivat
Microsoftilta on vuotanut julki sisäiseen käyttöön tarkoitettu video, jossa yhtiön Windows Phone -johtaja Joe Belfiore selvittää seikkaperäisesti Windows Phone -alustan seuraavan suuren päivityksen ominaisuuksia.

Tiedot videosta julkaisi ensimmäisenä PocketNow-sivusto, joka on vakuuttunut tietojen todenperäisyydestä.
Apollo-koodinimellä tunnetun Windows Phone 8 -version odotetaan saapuvan tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta sitä ennen on luvassa vielä Tango-nimellä tunnettu pienempi päivitys. Vuotaneen videon mukaan Apollo tuo tullessaan kattavan listan odotettuja ominaisuuksia käyttöjärjestelmään ja laitteiden rautatukeen.

Laitteistopuolella Apollo alkaa tukea moniydinprosessoreita. Laitekanta tulee monipuolistumaan nykyisestä, sillä Apollo tuo mukanaan tuen neljälle erilaiselle näyttöresoluutiolle, joista epäilemättä löytyy sekä nykyistä pienempiä että isompia vaihtoehtoja. Lisäksi mukana tulee tuki microSD-korteille ja NFC-tekniikalle, joka aikanaan mahdollistaa esimerkiksi ostosten maksamisen puhelimella.

Video vahvistaa aiemmat huhut Skype-sovelluksen integroinnista käyttöjärjestelmään Windows Phone Apollon myötä. Tavoitteena on saada VoIP-puhelut sujumaan yhtä vaivattomasti kuin perinteisest puhelut.

Ohjelmistopuolella suuri uudistus on yhteistoiminta ensi syksynä julkaistavan Windows 8 -käyttöjärjestelmän kanssa sekä tiukempi integraatio Xbox-konsoliin. Kehittäjille yhteistoiminta tarkoittaa saman koodin uusiokäyttöä puhelimissa ja uuteen Windows-versioon perustuvissa tableteissa. Käyttäjän kannalta esimerkiksi tietojen synkronointi laitteiden välillä tulee helpottumaan ja Microsoftin pilvipalvelu SkyDrive integroidaan entistä syvemmin molempiin järjestelmiin.

Yrityskäyttäjiä Microsoft pyrkii miellyttämään esimerkiksi koko puhelimen salauksen mahdollistavalla BitLocker-kryptauksella ja mahdollisuudella ajaa tuotantosovelluksia yrityksen oman palomuurin takana.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä Microsoft on sallimassa valmistajille puhelinten kamerasovelluksen ulkonäön muokkaamisen. The Vergen mukaan kameraominaisuuksia kehitetään läheisessä yhteistyössä erityisesti Nokian kanssa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

KIPPO76
KIPPO76

1

Kuulostaa hyvältä tätä versioo odotellessa,nykyinen on vielä niin raakile että ei todellakaan kannata hankkia.

Vastaa
MobileJannu
MobileJannu

2

Mielestäni nykyinen on jo ihan hyvä peli...ei se NIIN raakile ole ;). Toimintavarma jo nyt vaikka erittäin nuori ekosysteemi!!

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

4

Nykyversiota ei tulisi mieleenkään ostaa, mutta nämä Apollon uudistukset saa laitteen kilpailijoiden tasolle jolloin siitä saattaa oikeasti tulla kilpailukykyinen. Nykyisellään esim WP7 ei anna valmistajille mitään mahdollisuutta kilpailla raudalla.

Samsung julkaisee ilmeisesti tässä kuussa windows luurin/luureja, mielenkiintoista nähdä mitä ne pystyy tarjoamaan, kun ei ole oikeen mitään millä erottua.

Vastaa
dRD
dRD

5

Nykyversio on jo oikeasti todella hyvä mobiilikäyttis, näin omana mielipiteenäni. Moniajon hallinta järkevällä tavalla toimimaan ja tuki QWERTY:lle käyttistasolla (ja valmistajat valmistamaan niitä..), niin olen tyytyväinen.

Softapuolella toi WinPho8 <-> Win8 -yhteenkytkeytyminen kuulostaa aika mielenkiintoiselta.

Vastaa
hmm?. (vahvistamaton)

6

Neljä eri resoluutiota, nyt jos koskaan on kyse SIRPALOITUMISESTA!!. ;)

Vastaa
Jesse Kristian (vahvistamaton)

7

Tätä on odoteltu. Menee muuten itellä läppäri ja kännykkä vaihtoon kun W8 iskee markkinoille. Vielä kun palettiin lisätään (todennäköisesti) ensi vuonna ilmestyvän uuden XBOX:in, niin yhteensopivuuden luulisi tuovan hienoja lisäominaisuuksia käyttöön. Jo Skydrive näiden välillä on hieno lisä.

Heikkoja lenkkejä tässä ketjussa tällä hetkellä ovat vain hakukone Bing, ja jossain määrin Windowsin Live-palvelut (Hotmail ja Messenger).

Lumia 800 kyllä on jo sinänsä toimiva paketti, ja WP7:kin varsin kätevä käyttis. Tulevaisuus antaa silti luvan odottaa jotain aivan eri tason meininkiä. Peukut pystyyn, että kotimainen Nokia pysyy kyydissä ja tiiviissä yhteistyössä sinne asti, ja miksi ei pysyisi.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

8

@2
Joo ei ole raakile ole vähän vaan kärjistin liikaa asiaa :) Mitä itse olen sitä kokeillut niin on kyllä todella toimiva paketti,mutta tosiaan jotain siitä puuttuu ja nyt ainakin suurin osa olis tulossa 8 versiossa.

Vastaa
Jesse Kristian (vahvistamaton)

9

Käytännön esimerkki vielä siitä, mitä odotan tulevalta: Kuvittele meneväsi vaikkapa GameStopiin, ja ostavasi suoraan hyllystä uusi Xbox-peli kännykän NFC:llä koteloa koskettamalla. Tällöin puhelin kysyy veloitetaanko peli puhelinlaskulta, pankkitilitä vai Xbox-live tilin Microsoft Pointseista. Sitten pistät pelin kännykän kautta siirtymään Microsoftin palvemileta omalle Skydrivellesi, ja kotiin päästyäsi on peli valmiina pelattavaksi Xbox Live ID:si alla. Kotiin päästyäsi laitat Xboxin toistamaan tietokoneeltasi langattomasti jotain hyvää musiikkia, istut alas ja alat pelaamaan. Koska ostit pelin käyttämällä WP8-puhelinta, saat vielä puhelinasiakkaille tarkoitetun ilmaisen lisäominaisuuden suoraan peliin kiitoksena keskittämisestä. Voila. Toivottavasti tämänkaltainen yhteensopivuus toteutuu edes osittain.

Vastaa
Gary Geekkinen (vahvistamaton)

10

@9
Niin, tai kuvittele seuraavanlainen tilanne: sinulla on ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

11

@9 Vielä kun heittää tuohon lisäksi sen, että se sama peli toimii myös sinun Windows 8 PeeCeellä, niin avot!

Ja vielä enemmän topikkiin: Kieltämättä alkaa hyvältä kuullostaa nuo ominaisuudet, varsinkin muistikortittomuus on vaivannut itseäni WPssä, vaikka omien kokemuksien mukaan onkin toimiva käyttis. Sitten vielä se massamuistitila, kiitos?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

L800 on jo melko toimiva paketti. Sitä on kiva käyttää ja se näyttää hyvältä, mutta kyllä tuota listaa selatessa vaikuttaa vähän siltä, että tosiaan ollaan vielä vähän betan puolella. Tosin, samaa olisi voinut sanoa WP7:n pahimmasta kilpailijasta, iOS:stä myöskin hyvin pitkään. Paljon pieniä, merkittäviä juttuja puuttui, mutta hyvinhän sillekin kävi.

@9 Eiköhän tuo ole vielä vuosien päässä joiltain osin. Mutta tälläiseen suuntaan ollaan kuitenkin selkeästi menossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja