Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n taival jatkuu hankalana alkuvuodenkin

7
Manu Pitkänen

HTC:n taival jatkuu hankalana alkuvuodenkin
HTC:n loppuvuosi ei ollut helppo, sillä yhtiö joutui antamaan kaksi tulosvaroitusta lyhyen ajan sisällä. Yhtiön hankaluudet jatkuvat uuden ohjeistuksen perusteella tämän vuoden alussakin.

Taiwanilainen älypuhelinvalmistajan mukaan sen liikevaihto ensimmäisellä neljänneksellä jää reippaasti odotetusta. HTC:n mukaan tammi-maaliskuun liikevaihto putoaa 36 prosenttia viime vuoden loppuun nähden.
Androidiin panostavan ja maailman viidenneksi suurimman älypuhelinvalmistajan suurimpana ongelmana on markkinatutkimusyhtiö IDC:llä työskentelevän Melissa Chaun mukaan se, että yhtiön puhelimet eivät erotu tarpeeksi massasta. HTC:n on keksittävä jotakin täysin uutta, jotta se voisi haastaa Applen iPhonen ja Samsungin Galaxy-malliston.

HTC:n arvellaan esittelevän helmikuun lopulla MWC-messuilla neljä uutta puhelinmallia, mutta niiden myynnin alkaminen venähtänee huhti-kesäkuun puolelle. HTC:lta odotetaan ainakin neliytimellistä HTC Zetaa ja ohutta HTC Villeä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

JuhaW
JuhaW

1

Huomaa, että kilpailu on kovaa, kun ei enää vielä vähän aikaa sitten kovassa nousussa oleva tähtikään tahdo pysyä kärki nimien perässä. Mielenkiintoisia ja haastavia aikoja luvassa sekä htc:lle, että nokialle.

Vastaa
s730 (vahvistamaton)

2

Onhan HTC:llä myös Windowspuhelimet mutta kun ensin Samsung ja sitten Nokia rupesivat matkimaan,HTc:llä on toimivat ja luotettavat puhelimet että kyllä se tulee aina pärjäämään ja sillä on vielä hinnoissa paljon varaa.

Vastaa
Blodoffer
Blodoffer

5

HTC:n olisi pitänyt keksiä jotain yhtä omaperäistä ja uutta, kuten iPhonen design suorakulmion muotoisella home-näppäimellä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@3 HTC:n ongelma ei ole myyntimäärä vaan kannattavuus. Se mitä ilmeisimmin on joutunut hintapaineeseen Samsungin painaessa Androidpuhelimien hintaa alas. Samsungille hieman halvemmat hinnat sopivat paremmin koska sillä on enemmän volyymiä ja varmasti omista tehtaista saa parempia diilejä muisteille, näytöille ja prosessoreille.

Vastaa
HTCee (vahvistamaton)

7

HTC:llä on myös myyntimäärät laskeneet mutteivät vielä mitenkään radikaalisti.

Täytyy muistaa, että HTC oli aikanaan ensimmäinen Android luureja valmistanut yritys. Tämän vuoksi heillä on ollut tähän päivään asti pieni etulyöntiasema. Vielä pari vuotta sitten HTC:n luurit olivat ominaisuuksiltaan Android kerhon kermaa. Nyt muut valmistajat ovat menneet ohi. Yksi ongelma saattaa olla myös HTC:n muotoilu, joka on pysynyt hyvin samanlaisena kaikki nämä vuodet. Luurit ovat toki omaperäisen näköisiä, mutta jotain uutta pitäisi keksiä.

Samsungin ylivoima Android segmentissä on jopa pelottavan suuri. Itse toivoisin tasaväkisempää kilpailua, muuten lopputulos on se että meillä ei ole muuta tarjolla kuin Applea ja Samsungia (ja toivottavasti Windows leirissä Nokiaa).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja