LG nokittaa Galaxy Notea erikoisella uutuudella

8
Teemu Laitila

LG nokittaa Galaxy Notea erikoisella uutuudella
Korealaisista elektroniikkajäteistä pienempi eli LG on julkaissut videon yhtiön uudesta tabletin ja puhelimen ominaisuuksia yhdistelevästä laitteesta. LG Optimus Vu on viiden tuuman kokoinen ja sen näyttö perustuu puhelimissa harvinaiseen 4:3 kuvasuhteeseen.

Ensimmäisten tietojen perusteella LG Optimus Vu:n jättiläisnäyttö toimii 1024x768 pikselin resoluutiolla, mikä tarkoittaa erittäin hyvää 256 pisteen tiheyttä tuumaa kohti. Näytön erikoiselle kuvasuhteelle on hankala keksiä järkevää perustelua, kun lähes kaikki videomateriaalikin julkaistaan yleisemmässä 16:9 muodossa.

Lisäksi erikoinen kuvasuhde tekee viiden tuuman näytöstä lopullisesti käyttökelvottoman muutoin kuin vakaasti kahdella kädellä käytettäessä, jos se ei vielä ollut riittävän hankalaa samaan kokoluokkaan kuuluvan Galaxy Noten tapauksessa.
Prosessorin virkaa toimittaa 1,5 GHz:n taajuudella tikittävä kaksiytiminen Qualcommin Snapdragon-suoritin. Muistia on tarjolla gigatavu ja tallennustilaa kahdeksan gigatavua. Kameraosastolta löytyy 8 megapikselin kenno. Lisäksi Vu tukee NFC-tekniikkaa.

Käyttöjärjestelmänä on edelleen Android 2.3 Gingerbread, mihin viittaa myös laitteen alareunassa näkyvät erilliset näppäimet, joiden tarve poistuu kokonaan Androidin uusimmassa versiossa. Ice Cream Sandwich -päivitys on kuitenkin todennäköinen, jos laitetta joskus saapuu myös Euroopan alueelle.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (8)

myllis
myllis

1

Ehkäpä idea on just siinä, että se sopisi paremmin taskuun. Ei ole silloin niin pitkä, kuin tuossa 16:9:ssä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tyhmää (vahvistamaton)

2

LG on menettänyt täysin kosketuspinnan todellisuuteen. Tulee tippumaan puhelinvalmistajien marginaaliin Sonyn, Motorolan, HTC:n ym. seuraksi.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Aika sanattomaks vetää.. Vielä oikein hehkuttaa tuota 4:3 suhdetta. Toisaalta onhan iPadissakin 4:3 näyttö ja siitä ei valiteta. Puhelimelle ei vaan oikein sovellu, ja taas lisää sirpaloitumista Androidille.

Note on kyllä aika jäätävä laite, lähipiirissä eräs vanhempi henkilö osti sellaisen ja olen sitä jonkun verran käyttänyt. Näyttö on julman hyvä. Itselle ei kyllä menis mitenkään noin iso luuri.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

1@
>Ehkäpä idea on just siinä, että se sopisi paremmin taskuun. Ei ole
>silloin niin pitkä, kuin tuossa 16:9:ssä.

Taskuun mahtuu pitkä paremmin kuin leveä.

@uutinen
>puhelimissa harvinaiseen 4:3 kuvasuhteeseen

Ei se mikään harvinen ole.

3@
>Toisaalta onhan iPadissakin 4:3 näyttö ja siitä ei valiteta.

4:3 tai lehelle sitä on aika yleinen.

No oli suhde mikä oli, joidenkin mielestä se 16:9 on huono valinta, jonkun mielestä se 4:3 on huono, ja jotain siltä väliltä on huono kun ei minkään kanssa rimmaa.

Galaxy Noten juttu on kynä ja iso näyttö -> kahdenkäden käyttö, uutisessa ei asiaa oikein valaistu kuin kertomalla että hankalakäyttää yhdellä kädellä, vähän enemmän olisi voinut niistä kokemuksista kertoa .... :-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS Note (vahvistamaton)

6

Samsung Galaxy Note soveltuu parhaiten puhelimena,kun käyttää (langatonta HF) -kuuloketta!.Aivan uskomattoman hyvä hybridi-malli on,kunhan tulisi pian saataville myös Android 4.0!!!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

8

"Vittu mikä laituri. Ponttooni vaan alle ja rantaan kiinni."

Eivätkös ne laiturit ole niitä pitkiä ja kapeita laitoksia siellä rannassa...?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.