Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin jälleenmyyntiarvo tipahtaa iPhonea nopeammin

23
Teemu Laitila

Androidin jälleenmyyntiarvo tipahtaa iPhonea nopeammin
Käytettyjen tavaroiden hinta-arvioihin keskittyvä Priceonomics kertoo omiin tilastoihinsa perustuen, että Applen iPhone-puhelimet säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa huomattavasti Android-puhelimia paremmin.

Priceonomics perustaa väitteensä omiin tutkimuksiinsa, jossa analysoitiin kaikkien Applen iPhone-mallien ja 70 suosituimman Android-puhelinten keskimääräisiä myyntihintoja niiden elinkaarten eri vaiheissa.

Sivuston mukaan 1,5 vuoden ikäisestä iPhone-mallista maksetaan vielä hieman yli puolet alkuperäisestä myyntihinnasta (53 prosenttia) kun Android-puhelimen myyjälle palautuu enää 42 prosenttia.

Priceonomics vertaa puhelimia autoihin, joissa vähemmän arvostettujen merkkien jälleenmyyntiarvo tipahtaa roimasti alaspäin heti kun menopeli ajetaan pois autoliikkeen parkkipaikalta. Puhelinten tapauksessa iPhonen jälleenmyyntiarvo tipahtaa käytön myötä hitaimmin ja puolen vuoden ikäisestä omena-puhelimesta voi saada edelleen yli 80 prosenttia alkuperäisestä hinnasta. Android-puhelinten hinta putoaa samassa ajassa jo lähes 60 prosenttiin.


Priceonomics päätyy tilastojensa perusteella johtopäätökseen, että iPhonen muita korkeampi jälleenmyyntihinta on suora seuraus muita korkeammasta laadusta. Valitettavasti yhtälö ei ole ihan niin yksinkertainen, vaan jälleenmyyntiarvoon vaikuttaa moni muukin tekijä.

Muutamia kuukausia käytetyn Applen puhelimen ostaja voi esimerkiksi olla kohtalaisen varma, että oma puhelin säilyy valmistajan lippulaivatuotteena vielä pitkän aikaa eikä seuraavassa kuussa ole Android-puhelinten tapaan taas odotettavissa uutta paremmilla spekseillä varustettua versiota. Oma osansa on myös erittäin rajatun valikoiman mahdollistamalla pitkällä tuotetuella, jossa Android-valmistajilla on huomattavasti parantamisen varaa. Lisäksi parempi jälleenmyyntihinta voi todellisen laadun lisäksi heijastella vaikutelmaa laadusta.

Silti puhtaasti taloudelliselta kantilta ajateltuna Priceonomicsin tilastoista voidaan päätellä, että saadakseen puhelimestaan mahdollisimman hyvän hinnan vielä seuraavana vuonna, kannattaa ostaa iPhone. Käytännössä valinta kannattanee kuitenkin tehdä omien mieltymysten ja käyttötarkoituksen perusteella.

Priceonomicsin tilastoista kertoi suomeksi ensimmäisenä Tietokone. Kiitos uutisvinkistä nimettömälle käyttäjälle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

1

Niin tässä on nyt se toinen puoli kun aina jaksetaan puhua siitä iPhonen ylihinnasta eikä tajuta, että sen iPhonen voi myös myydä pois paljon kovemmalla hinnalla kun muut älyluurit.

Jos iPhonesta maksaa satkun parikin yli mitä muut älyluurit niin sen erotuksen aaa jos päättää myydä sen pois vaikka se olisi vuoden käytetty.

Vuoden käytettyjä iPhone 4 luureja oli netissä myynnissä monia ennen iPhone 4S:n myyntiintuloa ja hinta oli keskimäärin 450e.

Ennen galaxy s2:sta vastaavasti ekasta galaxysta sai n. 200e

Onhan siinä valtava ero.

Hienoa, että tästä aiheesta tuli vihdoin uutinen, kun tämä on sellainen asia, että ainoastaan iPhonen omistaneet ymmärtää tämän miten hyvä jälleenmyyntiarvo iPhonella on. Itsenikin se yllätti kyllä aikoinaan, kun iPhone 4 oli tulossa markkinoille, että miten hyvän hinnan sitä saakaan omasta vanhasta luurista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhooni (vahvistamaton)

2

Applen iPhone-puhelimet säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa huomattavasti Android-puhelimia paremmin sen takia,että iPhone on yhtä yliarvostettu mitä Nokia-puhelimet olivat...1-3 vuotta takaperin (ja sitä aiemmin)!!.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Mmikkis ja tuota Apple faniutta monet myös ymmärtävät hyödyntää ja ottaa hölmöiltä rahat pois ;)

Noita Applen luurien korjaajia ja myyjiä on meinaan aika paljon liikkeellä kun käytettyjä luureja katselee.

Tosin ihan naurettavia hintoja noista pyydetään kun iPhone 4 maksaa lähes samanverran kuin 4s. Sama oli aikoinaan 3g ja 3gs hintojen kanssa.

Vastaa
aj84
aj84

4

Sanohan jo muuta :) Itse huomasin saman jo iPhone 3G --> 3GS vaihdon partaalla. Jätin toki myymättä. Nyt on tehdashuolletut 3G, 3GS (musta+valk) ja 4 vitriinissä arvoa keräämässä uusine kuorineen ja sisuksineen :) Nykyiset 4S 64gb (musta) ja 4S 32gb (valk) odottaa sama kohtalo jos 5 vastaa odotuksia. Se on kiva tietää että vitriinissä istuu kylmää käteistä pahan päivän varalle. Tai no ehkä kuitenkin se keräily into menee edelle, pala historiaa :)

Vastaa
aj84
aj84

5

Tämä johtuu siitä että mallien väliset erot ovat suhteessa pieniä, osalle käyttäjistä niin vähäisiä ettei puhelimen vaihtoon vaadittavat kriteerit täyty. Eli vaikka uudempaa mallia pukkaa, ei vanhemman käytettävyys siitä mihinkään katoa. Siksi arvo säilyy :) Ainoa poikkeus oli 3G malli jossa kannattaa pysyä 3.2.1 iOS versiossa riittämättömän suorituskyvyn vuoksi. Minusta tämä kaikki on loistava homma Applelta koska ei pääse tapahtumaan samanlaista fragmentoitumista kuin kaikissa android alustaisissa puhelimissa. Toiset voivat olla muuta mieltä mutta itse pidän hyvänä asiana.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

6

Tiputetaan androidi ja iphone asfalttiin ja katsotaan kumman arvo on korkeampi pudotuksen jälkeen. ;)

Vastaa
SJobs
SJobs

8

"Muutamia kuukausia käytetyn Applen puhelimen ostaja voi esimerkiksi olla kohtalaisen varma, että oma puhelin säilyy valmistajan lippulaivatuotteena vielä pitkän aikaa."

Mitä tekee Nokia? Julkistaa uuden luurin ja viikon päästä jo joku johtaja ilmoittaa, että ihan kohta on parempaa tulossa?

iPhonen omistaja tietää, että parempaa ei tule ainakaan vuoteen.

Vastaa
kari-pekka
kari-pekka

10

Täydellistä nollauutisointia. Ei voi verrata keskenään kohteita "Android" ja "Iphone", joista ensimmäinen on käyttöjärjestelmä/teknologia sekä jälkimmäinen on tuote.

Sama asia kuin verrattaisiin Mersun konetta ja VW Passatia keskenään.

Vastaa
veeman07
veeman07

11

Ja minua tässä lähinnä kiinnostaa, että mitä väliä on puhelimen jälleenmyyntiarvolla? Oikeesti! Eri asia on jos mietitään auton ostoa, niin silloin voi olla edes vähän järkevää miettiä miten hyvin kukin automerkki/malli pitää arvonsa vuosien saatossa. Vaikuttaa että tällä uutisella yritetään vain keksiä edes jotain hyvää sanottavaa iPhonesta.

Vastaa
Tomppa89
Tomppa89

12

No ei kai tuo ole ihme, miksi iPhonet säilyttää hintansa, kun myydään samaa sontaa uudessa paketissa, juuri mikään ei ole muuttunut. Kun Android puhelimet taas kehittyvät roimasti.

Ja kun katsoo Applen tuotteiden käyttäjä kuntaa niin ei ihmekään ettei mitään muuteta. Ne on avuttomille ja faneille tehtyjä vehkeitä. Eipä noita paljon tekniikasta ymmärtävät ostele.

Vastaa
perhana
perhana

13

@10
Olisi kannattanut lukea uutisen tekstikin eikä pelkkä otsikko ennen niitä itkupotkuraivareita, uutisessa kuitenkin melko selkeästi vertaillaan 70 suosituimman android-PUHELIMEN jälleenmyyntiarvoja vastaavien iPhone-PUHELIMIEN jälleenmyyntiarvoon.
Ja vaikka moni Passatin omistaja varmasti onkin sitä mieltä että Passat on autona aivan yhtä hyvä kuin Mersu, ei se muuta sitä tosiasiaa että käytetty Mersu säilyttää arvonsa paremmin kuin käytetty Passat.

Vastaa
Pihlis12
Pihlis12

14

Itselleni tämä on ainakin ollut mukava juttu android käyttäjänä. Ostan taloutemme puhelimet käytettyinä. Jos puhelimen ovh on uutena noin 499€ ja ostan kaksi alle kk vanhaa luuria hintaan ~600€ olen ihan tyytyväinen.

Vastaa
aj84
aj84

15

Niin no "tekniikan" harrastajana mainittakoon että vielä se 4S näkyy pieksevän muut browsermarkissa, javascript testeissä, OpenGL testeissä jne. Eli se tuon "vanhaa tekniikkaa" väitteen voitte kuopata alkuunsa. Tässä on sitäpaitsi yksi tekniikasta ymmärtävä :)

Android päinvastoin ei ole juuri lähtötekijöistään kehittynyt juuri ollenkaan, lähinnä bugipäivityksiä. Android puhelimia taas vastaavasti markkinoidaan kovilla numeroilla mutta eivätpä näy suorituskykymittauksissa pärjäävän edes keskinkertaisesti. Galaxy Tab on android laitteista ainoa joka pystyy iPhone 4S haastamaan missään testissä, joten sepä siitä androidin "tekniikasta". Siinä sitä vasta kuluttajaa koijataan :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

13@
>Olisi kannattanut lukea uutisen tekstikin eikä pelkkä otsikko ennen
> niitä itkupotkuraivareita, uutisessa kuitenkin melko selkeästi
>vertaillaan 70 suosituimman android-PUHELIMEN jälleenmyyntiarvoja
>vastaavien iPhone-PUHELIMIEN jälleenmyyntiarvoon.

Autovertaus, Diesel Mersun hintaa verattua 70 suosituimpaan muun merkkiseen Bensa autoon.

Autovertaus on huono siinämielessä että puhelimet on kertakäyttötuotteita, autoilla on ihan aidosti käytettyjen markkinat.

Apple hinnoittelu politiikkakin toimii toisin kuin muilla, hinnat on lähes kartelisoitu. muilla toimijoilla on myös sisäistä kilapilua mikä näkyy niiden hintakehityksessä elinkaaren aikana. Ei muiden merkkien käytettujen ostajat ole niin pihalla että maksaisivat käytetystä enempää millä uutta saa.

Yleiselläkin tasolla Applen tuotteilla on korkea käytettyjen arvo, edellisen lisäksi nojaa kapeaan tuotevalikoimaan ja korkeaan tuotemerkki arvostukseen. Vaikea taloudellisti on perustella miksi maksaa takuuttomasta teknisesti vanhemmasta laitteesta liki uuden hinta, eli käytettyjen maksavat jostain muustakin kuin siitä laitteesta.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

17

Jos uutisen otsikossa on sekä Android, että iPhone, voi olla varma että kommentit sisältävät tunnepohjalta vuodatettua parkua.

Eikö tuosta voi vain lukea, että jos ostat iPhonen ja myyt sen vuoden kuluttua pois, saat prosentuaalisesti suuremman osan myyntihinnasta takaisin, kuin olisit saanut jostakin Android puhelimesta... Mitä te sankarit siitä saatte, että haukutte kaikki I-miehet idiooteiksi?

@12 iPhone voi olla vuodesta toiseen samaa sontaa, mutta en menisi ainakaan Samsungin Galaxy S sarjaa paljoa paremmaksi hehkuttamaan. Vaihdettiin kaverin kanssa SGS 2 - SGS+ vertailun vuoksi päittäin ja ainoat itse havaitsemani erot "huonompaan" vaihtaessa olivat kosmeettisia.

Vastaa
aj84
aj84

18

Noh, niin kauan kuin kommentointi ei vajoa Digitoday:n tasolle on se kotiin päin :) Jumalauta mitä vääntöä varsinkin jos puhe iPhonesta + androidista.. Käy jo melkein työstä tingata kaiken maailman juipeloiden kanssa :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jonskuuuu (vahvistamaton)

19

1@ Niin onhan niitä iphoneja myynnissä netissä 450 euron hintaan, mutta ihan eri asia onkin ostaako joku käytetyn iphonen tuolla hinnalla, kun samalla rahalla saisi paremman android puhelimen.

4@ Turhaan sinä odotat että niiden puhelimies hinta nousisi tulevaisuudessa, alas päin niiden arvo vaan menee :).

Vastaa
aj84
aj84

20

@19

Ei sillä ole väliä mihin se arvo liikkuu, pääasia on että pala muutosta istuu vitriiniä komistamassa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

21

@19 Jos ei halua android luuria? :) Kyllä itse ainakin ottaisin mieluummin käytetyn iPhonen kun mitään android luuria, mutta jokainen toki tyylillään.

Kyllä niitä todella moni osti tuolla hinnalla eikä kauaa tarvinnu myynnissä pitää niin jo vietiin käsistä, nyt toki tuota hintaa ei enää saa, itse kun tunnut puhuvan nykyhetkestä, etkä menneestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
zuupelizuu (vahvistamaton)

22

Täysin järjetöntä tälläistä uutisoida kahdestakin syystä.

1. Käyttöjärjestelmä jolla on useita puhelinmalleja eri hintaluokista versus yksi puhelin.

2. Onhan aivan päivänselvää että tuotteella jonka ovh on korkea ja yhtiön strategiana on pitää hinta samana kunnes uusi malli tulee markkinoille jolloin hintaa lasketaan marginaalisesti 10-15%. Niin tällöin myöskin jälleenmyyntihinta pitää arvonsa korkeana, kun uudenkaan hinta ei juuri lasken vuoden aikana.

Toisinkuin "Android"-puhelimien hintoja yleensä lasketaan useita kertoja vuodessa. Esim. joulualennukset, joulun jälkeiset alennukset sekä kun uusia vastaavanlaisia malleja tulee eri valmistajilta hieman eri spekseillä niin tällöin kilpailu on kovempaa android sarjassa. Josta seuraa tietenkin hinnan alennuksia kilpailulla.

Ja äskeisen mainitsemani seikan takia juuri Aplella on pieni yliote iOSin kanssa sillä se on yksityinen ja suljettu vain heille, jolloin heillä on monopoli iOS rintamalla joka on yleisesti hyvin pidetty ja suosittu käyttöjärjestelmä yhdistettynä Aplen vankkaan teknologiaosaamiseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iFööni 4S (vahvistamaton)

23

@23 @23 "Asiaa arvioitaessa, on kuitenkin hyvä myös huomioida, että yhtiö nimeltä Acacia Research Corporation osti ADAPTIXin vasta tämän vuoden tammikussa. Acacia Research tunnetaankin patenttisalkkujen metsästäjänä sekä niiden hyötykäytöstä oikeudellisesti.

Yhtiöön viitataankin termillä patenttitrolli (engl. patent troll), joka Wikipedian mukaan on halventava termi henkilöstä tai yhtiöstä, jonka hankkii patentteja haastaakseen muita yhtiöitä oikeuteen ja saadakseen siten voittoa.Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Phone Arena.
"

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja