Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony valmiina haastamaan Androidin Vita OS:llä

9
Manu Pitkänen

Sony valmiina haastamaan Androidin Vita OS:llä
Sonyn kulutuselektroniikkaosaston johtaja Kazuo Hirai paljasti viime perjantaina järjestetyssä Q&A-tilaisuudessa, että yhtiön PlayStation Vita -käsikonsolissa käytetyssä ohjelmistossa on valmius puhelimille ja tableteille.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sony voisi halutessaan alkaa käyttää älypuhelimissaan ja tableteissaan Androidin ohella Vita OS:ää. Hirai kuitenkin toppuutteli lausunnossaan, että vaikka mahdollisuus onkin olemassa, niin yhtiöllä ei ole vielä mitään aikomusta tuoda markkinoille Vita OS -pohjaisia puhelimia tai tabletteja. Tulevaisuudessa mahdollisuutta voidaan kuitenkin hyödyntää käytännössäkin.

Kosketusnäytöllisille laitteille tarkoitetulla Vita OS:llä on jo oma sovelluskauppa, josta löytyy keskeisimmät SoMe- ja mediasovellukset. Tärkeimmät rakenteet Vita-puhelimille tai -tableteille ovat siis jo olemassa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

2

@1

Koskaan kuullut xperia play:sta?

Nämä erilliset käsikonsolit tulee kyllä menettämään myyntiä huimaa vauhtia. Suurin syy tähän varmaan on niiden pelien valtava hinta. Jopa 60e yhdestä käsikonsolipelistä on kyllä järjetön hinta.

Esim tutullani on nintendo ds ja sillä on siinä vain yksi peli. Ei lapsilla ole varaa ostaa keskimäärin 50e:n taskupeliä, eikä vanhemmatkaan sitä mielellään tee.

Puhelimiin saa ilmaisesta - viiteen euroon pelejä keskimäärin. Toki ne ei vastaa laadultaan mitään vita pelejä, mutta ei se haittaa kun hinta on murto-osa käsikonsolin pelistä ja toisaalta viimisen vuoden aikana mobiilipelitkin menneet valtavasti eteenpäin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas@nokia.com (vahvistamaton)

3

Voiko Xperia Play:ta verrata Vitaan mitenkään? Siis pelien tasossa.

On kyllä aavistuksen surullista, että ihmiset eivät ole enää valmiita maksamaan laadusta saati hyvistä kontrolleista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Vähän epäilen tämän Vita OS:n tulevaa suosiota, kun tuolla itse Vita-laitteellekin on povailtu melko heikkoja näkymiä.

Ja joku aika sittenhän joku peliteollisuudesta antoikin lausunnon, jossa sanoi pilkkahintaan tarjottajien kännykkäpelien tuhoavan kalliit, muille laitteille tehdyt pelit. Hieman aikansa eläneitä muutenkin, nämä käsikonsolit.

Vastaa
simsim4
simsim4

5

@2 Kyllä olen kuullut ja tiedän, että en osta mitään ericson nimeä kantavaa tuotetta. Ja xperia play on "älypuhelin" eikä kannettava pleikka. Mutta tarkoitin alkuperäisellä kommentillani että jos vitan tapaseen mini konsoliin sais kunnon pelit esim. call of duty ja puhelin ominaisuudet eli tekstarit ja soitto niin voisi olla aika herkullinen paketti... tietenkin netti pelaaminen pitäisi myös olla mahdollista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

6

"Sony valmiina haastamaan Androidin Vita OS:llä"

Tilannetta paremmin kuvaava otsikko artikkelille olisi mielestäni ollut seuraava (lähes) suora lainaus juttutekstistä:
"Sonylla ei ole vielä mitään aikomusta tuoda markkinoille Vita OS -pohjaisia puhelimia tai tabletteja."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
NokiaWintoy (vahvistamaton)

7

Eikö Window Phone kuulu myös haastettavien ryhmään,vai onko kehitys toisenlaista?.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

2@
>Ei lapsilla ole varaa ostaa keskimäärin 50e:n taskupeliä, eikä
>vanhemmatkaan sitä mielellään tee.

Kyllä on varaa ostaa pelejä, mainitsemaasi Nintendo DSään saa paljon pelejä noin kympillä ja allekkin. Viimevuosina pelien hinnoittelumallit on muuttuneet, rahaa niihin taotaan kuitenkin ennätysmäärät.

Varsinkin mobiilissa saa muutamalla taalalla palan kertakäyttöpeliä, maksamalla lisää saat lisäpaloja/osia/online ominaisuuksia.

Kustanuspaineita on pienentänyt raudan halpeneminen, pienten pelien tekeminen on halpaa, ja määrät menestyvillä isoja. Kymmenenvuotta sitten rauta oli kallista ja isot konsolipelit olivat massiivisia projekteja budjeteiltaan, rahassa että työssä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

9

@8 Tässä on gigantin hintoja ds peleille, 3ds pelit sitten toki vielä kalliimpia. http://tinyurl.com/6rycm9f Keskiarvo näyttäisi olevan siinä 30e paikkeilla. Toki on myös paljon 40-50e pelejä juuri tuolla 3ds puolella.

http://www.gigantti.fi/catalog/pelit-ja...tion-vita-pelit Tässä muutamia vita pelejä, pyörii hinnat tuolla 35-40e paikkeilla keskimäärin.

Eli on noi kyllä kalliita vaikka mitä väittäisi, uudemmat huippupelit on sitten sen 50e.

50e:llä saa vähintään 10 kpl moobiilipelien parhaimmistoa.

Kyllä itse ainakin jos joku nuori haluaa ostaa pelikonsolin niin suosittelen esim iPod touchia. Sille riittää siitä paljon paljon enemmän iloa ja vanhempien kukkarotkin tykkää :)

Ei käy sitten samoin kun tuttuni nintendo ds, eli jää lähes käyttämättömäksi hetken innostuksen jälkeen.

Ei se ole ihme että iPod touchia sanotaan suosituimmaksi käsikonsoliksi nykyään. Siihen kun saa muutamassa minuutissa lisää taas sitten niitä pelejä ja niitähän riittää niin paljon kun vaan jaksaa ladata ja enemmänkin :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja