Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mobiililaajakaista laajenee yhä uusille radiotaajuuksille

3
Teemu Laitila

Mobiililaajakaista laajenee yhä uusille radiotaajuuksille
Teleoperaattorit ovat saamassa uusia radiotaajuuksia mobiililaajakaistan käyttöön. Kansainvälisen televiestintäliiton ITU:n torstaina tekemän päätöksen mukaan tulevaisuudessa 700 MHz:n taajuusaluetta voidaan käyttää mobiililaajakaistapalveluiden tarjoamiseen.

Nykyään 700 MHz:n taajuus on televisiolähetysten käytössä. Uudella taajuudella toimivia langattomia nettiyhteyksiä tai puhelimia ei kuitenkaan nähdä vielä hetkeen, sillä uuden taajuusalueen käytöstä vaaditaan vielä ITU:lta lopullinen päätös, joka saadaan seuraavan vuonna 2015 järjestettävän konferenssin myötä.

Viestintäministeriön mukaan ennen lopullisen päätöksen tekemistä jäsenmaiden on selvitettävä tv-käytön ja langattoman laajakaistan taajuustarpeet, otettava huomioon langattoman ohjelmatuotannon radiojärjestelmien käyttö sekä tekniset ehdot näiden eri järjestelmien yhteensovittamiseksi.

Langattomien yhteyksien taajuustarve kasvaa myös tulevaisuudessa ja seuraavassa konferenssissa on tarkoitus etsiä vielä uusia taajuusalueita mobiililaajakaistan käyttöön. Ennen 700 MHz:n alueen hyödyntämistä uutena taajuusalueena tulee käyttöön 800 MHz:n alue, jonka verkkoja voitaisiin päästä rakentamaan aikaisintaan ensi vuoden aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.