>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oikeus päätti ruudunlukituskiistan Applen eduksi, Motorolan laitteet myyntikieltoon?

5
Teemu Laitila

Oikeus päätti ruudunlukituskiistan Applen eduksi, Motorolan laitteet myyntikieltoon?
Saksalainen oikeus on päättänyt Motorolan puhelimissaan käyttämän ruudunavausmekanismin loukkaavan Appelle myönnettyä patenttia. Kyseessä on niin kutsuttu "Slide to unlock" toiminto, joka jossain muodossaan löytyy lähes kaikista kosketusnäytöllisistä puhelimista.

Päätöksen myötä Appella on mahdollisuus vaatia oikeudelta myyntikieltoa Motorolan tuotteille, joissa käytetään kiistan kohteena ollutta patenttia. Motorola ei kuitenkaan usko päätöksen vaikuttavan myyntiin, sillä yhtiö aikoo muuttaa laitteidensa lukitustoimintoa tulevissa ohjelmistoversioissa. Päätös ei FOSS-blogin mukaan koske esimerkiksi Motorolan Xoom-tablettia, jossa lukitustoiminto on toteutettu eri tavoin. Motorola aikoo myös valittaa päätöksestä.

Applen patentissa kuvaillaan tekniikkaa, jossa kosketusnäytöltä tunnistetaan kosketus laitteen ollessa lukittuna, jonka jälkeen laitteen lukitus avataan, jos näytöltä havaitaan tietyn kuvan ennalta määrätty liike. Xoom välttyi tuomiolta semanttisen eron perusteella, sillä laitteen lukitusmekanismissa kuvan liikettä ei ole "ennalta määrätty".Ruudun lukitukseen liittyvä kiista on osa Applen ja Motorolan Saksassa käymää patenttikiistaa. Kuun alussa Motorola voitti eri tapauksen, jossa kyseessä oli erimielisyydet GPRS-standardiin liittyvien patenttien lisensoinnin hinnoista ja niiden kohtuullisuudesta. Päätöksen jälkeen Apple joutui lopettamaan muutamien iPhone- ja iPad-mallien myynnin omassa verkkokaupassaan hetkellisesti, mutta Applen valitettua päätöksestä myynti on päässyt jatkumaan.

Uusimman päätöksen jälkeen Apple voi puolestaan vaatia Motorolalle myyntikieltoa, mutta ainakin teoriassa mahdollisuutena on myös kiistojen sopiminen ja molempien luovuttaminen omissa vaatimuksissaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
ä (vahvistamaton)

1

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Vastaa
Anestic
Anestic

3

Eikös tuo Androidin peruslukitus myös riko tollasta patenttia? Saksan patenttivirasto taitaa olla yhtä pihalla kuin jenkkien kollegansa...

Se on jännä, että näitä ei paljon näkynyt ennen kuin apple saapui mobiilipuolelle. Esim. nokia olisi voinut tehdä tätä esim. aina, mutta ennen omenaa oli reilumpi meininki alalla. Minusta olisi oikeudenmukaista antaa applelle tiukkaa sanktiota tyhjästä elämän hankaloittamisesta, josta viimekädessä kärsii kuluttaja.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@4

Kyseisessä tapauksessahan Apple antoi kuluttajille kaksi vaihtoehtoa voi joko palauttaa puhelimen, no questions asked, tai voi tilata Applelta ilmaisen kotelon.

Tässä kanteessa 15 dollarin korvauksen saavat sellaiset ihmiset jotka eivät noihin kumpaankaan vaihtoehtoon halunneet suostua, olivat esimerkiksi ostaneet omin rahoin kotelon jo ennen Applen tarjousta.

Muidenkin maiden kuluttajat saivat kuvatun diilin, ja ovat tyköneen voineet valittaa maansa lain mukaan jos siihen on koettu tarvetta ja löydetty perusteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.