Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcommin uusi Snapdragon-prosessori pieksää kilpailijoita testissä

6
Teemu Laitila

Qualcommin uusi Snapdragon-prosessori pieksää kilpailijoita testissä
Qualcommin uusi kaksiytiminen Snapdragon S4 -piiri tarjoaa suorituskyä, joka peittoaa suuren osan nykyisistä huippumalleista leikiten. Tulokset käyvät ilmi tekniikkasivusto AnandTechin testeistä, jotka on ajettu MSM8960-piirin sisältävällä kehitysalustalla.

Vain kehittäjien käyttöön tarkoitettu laite sisältää kaksiytimisen Krait-arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin, joka toimii 1,5 GHz:n taajuudella. Krait-ytimien seurana on hieman vanhempaan tekniikkaan pohjautuva Qualcommin oma Adreno 225 -näytönohjain, joka 28 nanometriin kutistuneen valmistusprosessin seurauksena kuitenkin toimii aiempaa huomattavasti nopeammin.

MSM8960 saavutti esimerkiksi Linpack-testissä (yhdellä ja useammalla säikeellä) tuplasti paremman tuloksen kuin mikään tähän saakka markkinoilta löytyvistä malleista. Myös käytännönläheisimmillä osa-alueilla kuten JavaScript-suorituskyvyssä ja muissa selaintesteissä oli saavutettu huomattavia parannuksia.

Ensimmäisiä Snapdragon S4 -piiriin perustuvia laitteita odotetaan saapuvaksi ensi viikolla käyntiin pyörähtävillä Mobile World Congress -messuilla. AnandTechin syvällisemmän analyysin ja tarkemmat testitulokset voi tarkistaa alkuperäisestä artikkelista.
Kuva: AnandTech


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Agent_007
Agent_007

1

Sitten voidaankin jännäillä, että kuinka ison kaulan Exynos 4412 ja Tegra Waynet nappaavat noihin verrattuna. Qualcommin himmailu näyttiksen osalta voi kostautua Android-rintaman High End -puhelimissa, sillä paremmilla näytönohjaimilla toteutuksiaan varustavat Samsung ja NVIDIA saanevat näkyvää sulavuusetua ICS:n kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

2

@2
Eikö ICS pyöri sulavasti ilman, että alla on vasta tulevaisuudessa myyntiin tullevia huippuchippejä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

1@
>nappaavat noihin verrattuna.

Eli pohdiskelet kuinka hyvin jutun kaksiytiminen S4:n pärjää verrattuna neliytimisiin jossain raassa laskentatestissä ?


>Qualcommin himmailu näyttiksen osalta voi kostautua

Ei se tuossa uutisen linkin jutussa mitenkään säälittävältä vaikuttanut.

Mutta riippuu tietenkin mihin vertaa ja mihin aikanaan kaupalliset tuotteet asemoituu.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

4

exynos 4412 käyttää vanhempia cortex A9 ytimiä. Joten vaikka siinä onkin 4 ydintä, niin ei se hurjasti tehokkaampi voi olla kuin S4.
Qualcomin krait ydin perustuu cortex A15 MPcore ytimeen joka on noin 40% edeltäjäänsä A9:ää tehokkaampi.

Mielenkiintoisempaa olisi verrata exynos 5250 ja 5450 malleihin, joissa on cortex A15 ytimet ja Mali-T604/T658 näytönohjain.
Huhujen mukaan exynos 5450 olisi yli tejokas puhelimiin, joten se nähätäisiin aluksi vain tableteissa. Todennäköisesti ensi viikolla MWC-tapahtumassa nähdään kyseisiin piireihin perustuvia laitteita.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

@5
Enhän mä asiasta mitään tiedä, mutta lainaus MWC-tapahtuman nettisivuilta:
Mobile World Congress 2012, which will be held 27 February to 1 March

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.