Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin uusi Exynos-prosessori lupaa lisää suorituskykyä vähemmällä kulutuksella

5
Teemu Laitila

Samsungin uusi Exynos-prosessori lupaa lisää suorituskykyä vähemmällä kulutuksella
Samsung lupaa uuden mobiililaitteisiin tarkoitetun Exynos-prosessorinsa kasvattavan suorituskykyä noin neljänneksellä saavuttaen silti jopa puolet pidemmän akunkeston. Tuleva Exynos-malli sisältää kaksi enintään 1,5 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä ja neliydinmallit saapuvat markkinoille myöhemmin (Samsungin esite).

Uudet Exynos-sirut valmistetaan Samsungin omissa tehtaissa 32 nanometrin HKMG-prosessilla, kun nykyisin käytössä olevat sirut perustuvat vanhempaan 45 nm prosessiin. Pienempään prosessiin siirtyminen tarkoittaa käytännössä tehonkulutuksen vähenemistä, jos käytössä on sama kellotaajuus. Yhtiön mukaan uusi valmistusprosessi mahdollistaa 30 prosenttia pienemmän tehonkulutuksen. Lisäsäästöjä saadaan muilla optimoinneilla kuten mahdollisuudella sammuttaa osia prosessorista ja dynaamisilla jännitteensäädöillä.

Samsungilta kerrotaan myös, että valmistusprosessi on tällä kertaa optimoitu nimenomaan tehonkulutuksen pienentämiseen eikä niinkään maksimaaliseen suorituskykyyn kuten edellisen sukupolven tapauksessa.
Tulevat Exynos-prosessorit tukevat LPDDR2- tai DDR3-muisteja. Graafiikasta huolehtii näytönohjain, joka sisältää neljä pikseliprosessointiyksikköä ja yhden geometriamoottorin sekä 128 KB L2-välimuistin. Näytönohjain tukee OpenGL ES 2.0 -rajapintaa. Suorituskyvyn kerrotaan kasvaneen kaksinkertaiseksi edelliseen sukupolveen verrattuna.

Uusia prosessoreita tullaan Samsungin mukaan käyttämään niin puhelimissa kuin tableteissakin, mutta tarkempia tietoja ensimmäisten laitteiden saapumisesta ei ole tarjolla.

Kommentit (5)

Aloc
Aloc

1

Olisko tässä syy Galaxy S3:n odotteluun?
Kelpaisi kyllä moiset ominaisuudet puhelimeen kun S2:n osillakin pärjää vertailussa edelleen.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Akunkesto ei tekisi ollenkaan pahaa älypuhelimille. Jos S3 tullessaan kestää 2 kokonaista päivää kovaa käyttöä, olisi se huikea myyntivaltti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja