HTC esitteli uuden Android-mallistonsa

4
Manu Pitkänen

HTC esitteli uuden Android-mallistonsa
HTC on esitellyt uusia Android-älypuhelimia, joista on huhuiltu jo tovin aikaa. Markkinoille on tulossa One X, One S, One V sekä ensinnä mainitun LTE-versio (One XL).

One X on joukkion tehokkain sen 1,5 gigahertsin kellotaajuudella tikittävän neliytimisen piirin ansiosta. 4,7 tuuman 720p-kosketusnäyttö tekee siitä myös kookkaimman One-malliston puhelimen. Android 4.0:aan perustuvasta puhelimesta löytyy yhteensopivuus NFC-, Wi-Fi- (802.11 a/b/g/n), DLNA- ja Bluetooth 4.0 -teknologioille. Akun koko on 1800 milliampeerituntia.

Jos One X:n ominaisuudet menevät yli omien tarpeiden, niin tarjolla on myös tuplaydinprosessorilla ja 4,3 tuuman näytöllä varustettu One S. Prosessorin kellotaajuus on sama kuin edellisessä, eli 1,5 gigahertsiä, Näytön tarkkuudessa on tyydytty 540x960 pikseliin. Muuten kyse on melko samanlaisesta puhelimesta, eli 8 megapikselin kamera ja tuki Beats Audio -tekniikalle löytyy.Molemmista löytyy yhteensopivuus myös niin sanotulle ImageSense-teknologialle. Sen ansiosta valokuvia voi ottaa vaikka videokuvaus olisikin päällä ja kuvia voi ottaa automaattisesti useita kerralla. Älykäs LED-salama määrittää kohteen etäisyyden perusteella optimaalisen valaistuksen ja vakain poistaa tärinän videoita kuvattaessa.

Joukkion edullisin on One V, jossa on 480x800 pikselin 3,7 tuuman kosketusnäyttö, gigahertsin suoritin ja Android 4.0 -käyttöjärjestelmä. Desiginiltaan se poikkeaa edellisistä alapään kaarevan osan ansiosta. Puhelimessa on viiden megapikselin kamera.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
172 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Motorola Moto G42 – hinta laskenut -14%

Motorola Moto G42
133 € Hobby Hall
141 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 155 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Ei näin, HTC (vahvistamaton)

1

"1.5 GHz", "4.7 tuumaa", "720p", "NFC", "WiFi", "DLNA", "Bluetooth", "1800 mAh", "4.3 tuumaa", "1.5 GHz", "540x960", "8 Mpix"

Valitettavasti tuollainen on pelkkää speksip0rnoa.

Android-valmistajilla ei ole enää muuta mahdollisuutta kun kilpailla sillä, kuka saa tungettua eniten speksejä puhelimen sisälle. Speksit kiinnostavat nörttejä, eivät tavallista kuluttajaa.

iPhonen ja Lumia-puhelinten käyttäjiä ei kiinnosta, kuinka monta gigahertsiä puhelimesta löytyy. Tärkeämpää on se että puhelimen käyttöliittymä toimii sulavasti.

HTC pärjäsi vielä vuosi sitten hyvin, mutta sortui sitten tuollaiseen yllämainittuun speksip0rnoon ja tulos on jo nähtävillä. HTC on nykyään pelkkä OEM-valmistaja, jonka ainoa mahdollisuus kilpailla on yrittää saada nörttikansa kiinnostuneeksi puhelintensa gigahertseistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Miksei? (vahvistamaton)

2

@1
Sanookohan HTC Sense mitään? HTC erottuu muista Android-valmistajista juuri omalla käyttöliittymällään. Jospa tutkisit asioita hieman ennen kommentoimista.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Sense on se asia, jonka vuoksi HTC:llä menee päin byllyä (olen kahden htc:n omistaja ja ensimmäinen asia kummassakin luurissa on ollut Sensen poistaminen roottaamalla). Se on vaan todella surkea dinosaurus.

Toivottavasti ovat korjanneet tuohon 4 versioon pahimmat puutteet, muuten alkaa romahdus (tai oikeastaan se jatkuu). Puutteita raskaus, ei kansioita kuin etusivulla, ei järjestelyä kuin etusivulla, ei sovellusten piilotusta, päivitysten hitaus johtuu sensestä.. yms..

Lisäksi HTC:n asiakastuki, huolto sekä virheiden korjaus on ihan surkeaa.

Jos yllämainitut asiat olisivat paremmin niin tuo One S saattas olla aika ässä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@2 No, sitä on hyvää ja huonoa erottumista. Sense ei ole sitä hyvää.

Ja speksit tuossa X:ssä (ja XL:ssä) ovat kyllä melko vakuuttavat ja ulkonäöllisesti puhelin on hyvää peruskauraa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.