Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intel ja Orange julkaisevat yhdessä Medfield-älypuhelimen

1
Panu Roivas

Intel ja Orange julkaisevat yhdessä Medfield-älypuhelimen
Intel on hyvää vauhtia tuomassa markkinoille omaa Medfield-järjestelmäpiiriään, jota tullaan näkemään muun muassa Motorolan ja Lenovon älypuhelimissa. Uusimpana tempauksena Intel on kuitenkin päättänyt julkaista oman referenssipuhelimensa suoraan asiakkaille ranskalaisen teleoperaattori Orangen avulla. Asiasta uutisoi Anandtech.

Intelin nykyisistä partnereista Lenovo on jo kertonut julkaisevansa Kiinan markkinoille K800-älypuhelimen, ja Motorola on myös luvannut julkaista Intelin piireillä varustettuja puhelimia myöhemmin tänä vuonna, mutta ei ole tarkentanut asiaa enempää.

Intel on nyt lähtenyt Orangen kanssa yhteistyöhön tuodakseen markkinoille sen oman näkemyksen Medfield-älypuhelimesta ilman erillisiä välikäsiä. Intelin ensimmäisessä omassa älypuhelimessa käytetään Atom Z2460 SoC-järjestelmäpiiriä, joka on ensimmäinen tulevista Medfield-piireistä. Referenssimallin (FFRD, Form Factor Reference Design) älypuhelin kehitettiin Intelin uudessa Mobile and Communications Group -yksikössä, jota johtaa Applella ja Palmilla työskennellyt Mike Bell. Bellin mukaan he halusivat osoittaa uudella referenssimallilla Medfieldin toimivuutta potentiaalisille asiakkaille, eli muille puhelinvalmistajille. Näillä näkymin Intel ei siis ole lähtemässä kunnolla kilpailemaan laitevalmistajien kanssa älypuhelinmarkkinoista, vaan haluaa pikemminkin mainostaa alustaansa ja kasvattaa markkinapotentiaaliaan.
Uusi FFRD on Intelin mukaan riittävän hiottu, että se voi myydä puhelinta suoraan kuluttajille, mutta Intel tarjoaa myös mahdollisuutta muokata referenssimalliaan vapaasti asiakkaan omien tarpeiden mukaan, mikä tehnee siitä houkuttelevan Orangen kaltaiselle operaattorille, jolla on tarvittavat resurssit ja halu julkaista puhelin omalla brändillään.

Orangen puhelimessa on 4" 1024x600 näyttö, 16 Gt muistia, ja se on varustettu HDMI-liitännällä. Paksuutta puhelimella on 9,99 mm ja painoa 117g. Puhelin julkaistaan Android Gingerbreadilla, mutta se päivitetään "pian" Ice Cream Sandwidchiin. Anandtech uskoo puhelimen keskittyvän Euroopan ja Aasian markkinoille, jossa sen ei tarvitsisi kilpailla yhtä kovasti Applen iPhonen kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja