Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC kilpailee ImageSensellä digikameroita vastaan

9
Manu Pitkänen

HTC kilpailee ImageSensellä digikameroita vastaan
Nokian 808 Pureview jätti eittämättä kaikki muut MWC-messujen puhelin- ja teknologiajulkistukset varjoonsa. Yksi vähän huomiota saanut tekniikka on HTC:n ImageSense, joka omalta osaltaan edistää kamerapuhelimilla otettujen kuvien laatua.

ImageSense-tekniikkaa hyödynnetään HTC:n One X- ja One S -puhelimissa, joilla yhtiö yrittää kilpailla tavallisia digikameroita vastaan. Taiwanilaisvalmistajan mukaan edellä mainituilla puhelimilla valokuvan ottaminen kestää vain 0,7 sekuntia. Automaattitarkennus on myös erittäin nopea, sen viive on vain 0,2 sekuntia.

Kuvien luvataan olevan hyviä myös epäsuotuisissa olosuhteissa f/2.0-aukkosuhteen ansiosta. Messuilla yksi esitellyimpiä ominaisuuksia oli kuitenkin still-kuvien ja videon yhtäaikainen ottaminen. Alla on HTC:n One-puhelimilla otettuja mallikuvia (kuvat eivät ole alkuperäisessä resoluutiossa). Lisää kuvia löytyy täältä.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Aeroxz
Aeroxz

1

Mikäköhän on Nokia 41 Mpix. kameran laukaisinnopeus? Tämä voisi periaatteessa voittaa Nokia, koska eihän tarkkuus ole aina tarkein, kun puhutaan "ylisuurista" pikselimääristä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
igvh (vahvistamaton)

2

@1
Laukaisinnopeus vaihtelee ja on varmasti riittävä, tarkennusnopeus on se tärkeämpi speksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

3

Nokiassa ainaki parempi kenno. Toivottovasti TM tekee asiallisen vertailun tämän ja Nokia 808:sin kesken :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Mielenkiintoista tietää mihin luokkaa tämä asemoituu kamerapuhelimissa, Tässä ei kai tavoitella 808:n tonttia, vaan arkipäiväisempää ja ilmeisesti vie eteenpäin HTC kuvanlaatua ja se hyvä juttu, nopea ensimmäinen kuva tarkennuksineen on monelle tilanne kuvaajalle plussa. Jos vielä kohtuullinen hämärälaatu niin hieno juttu.

Laadunparaminen nostaa kamerapuhelimien yleistäarvostusta kuvasuvälineenä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Asiaa_ (vahvistamaton)

6

Jos kuvat ovat tuota luokkaa niin olisi saanut jäädä ottamatta. Uskomatonta kuraa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HTC:n alamäki jatkuu (vahvistamaton)

7

Nokia yllätti HTC:n housut kintuissa. Ennen messuja HTC ajatteli että ImageSensestä tulee kova juttu, mutta Nokian julkistuksen jälkeen koko ImageSense olisi kannattanut jättää julkistamatta.

Myös Engadgetissa ImageSense haukuttiin lyttyyn.

Vastaa
pentsu
pentsu

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aeroxz:

Mikäköhän on Nokia 41 Mpix. kameran laukaisinnopeus? Tämä voisi periaatteessa voittaa Nokia, koska eihän tarkkuus ole aina tarkein, kun puhutaan "ylisuurista" pikselimääristä.

Riippuu tietenkin valonmäärästä missä kuvataan. Jutussa puhutaan kuitenkin jostain muusta.

Vastaa
Fri13
Fri13

9

@7

Ai että haukuttiin lyttyyn? No, onneksi Engadgetissa sentään ymmärrettiin että ImageSense on vain kamerasovellus eikä itse kamera. Sen sijaan kamera sai vain ylistystä

"There are two basic ways manufacturers implement cameras on higher-end phones. One approach is to build a no-compromise imaging-centric device geared towards photography buffs, as popularized by Nokia with the N8 and the recently announced 808 PureView. The alternative is to take a competent shooter and make it simple and bulletproof for anyone to enjoy, something Apple and (to a lesser extent) Samsung have achieved with the iPhone 4S and Galaxy S II (and derivatives).

While HTC has aimed -- and mostly succeeded -- at pleasing both the shutterbug and the layperson with handsets like the myTouch 4G Slide, Amaze 4G and upcoming Titan II, it has usually favored the ease-of-use approach. The One X continues this trend by delivering one of the best all-round imaging experiences we've come across without sacrificing quality -- thanks to an 8-megapixel backside-illuminated sensor, an incredibly wide aperture f/2.0 autofocus lens (vs. f/2.2 on the Amaze 4G, f/2.4 on the iPhone 4S, f/2.65 on the Galaxy S II and f/2.8 on the N8) and an extra processor called the ImageChip.

It's also the quickest cameraphone we've ever reviewed, the 0.7-second startup time and 0.2-second delay between shots beating even the speedy Galaxy Nexus. A single LED flash capable of five different intensity levels completes the package. While the hardware is generally state-of-the-art, there are a few omissions that prevent this shooter from hitting the bull's eye. Most disappointing is the lack of a dedicated two-stage camera button -- we'll make do without the mechanical shutter, xenon flash and autofocus-assist light common to devices like the N8, but we'll take a proper mechanical shutter key over a basic on-screen button anytime. We're also concerned with the long-term durability of the glass covering the optics which is exposed to fingerprints and scratches by protruding from the phone's body."

http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-x-review/

ImageSense kannattaa tietenkin vaihtaa ihan toiseen sovellukseen jos ei tykkää. Ja kamerasovelluksiahan löytyy mistä valita itselleen se sopivin.

Kun kamera lähtee tehtaalta niin rautaan et enää voi vaikuttaa. Softaa sen sijaan voit päivittää ja vaihtaa joten ainoa rajoittava tekijä on raudan rajoitukset mitä voit softalla tehdä.

HTC onnistui tekemään tavalliselle käyttäjälle loistavan kameran ilman kompromisseja, mutta Nokia fanillehan se ei riitä koska paperilla se ei ole paras.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja