Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intel-puhelin päihitti testeissä iPhone 4S:n ja Galaxy Nexuksen

7
Matti Vähäkainu

Intel-puhelin päihitti testeissä iPhone 4S:n ja Galaxy Nexuksen
Intel on päättäväisesti marssinut kohti omaa mobiilijärjestelmäpiiriä, jonka on tarkoitus haastaa muun muassa Qualcommin Snapdragon sekä Nvidian Tegra. Markkinoille laitteita ei ole kuitenkaan julkistettu ennen vajaan parin viikon takaista MWC-julkistusta, jossa referenssimalli löysi tiensä ranskalaisoperaattori Orangen valikoimiin.

Tiedossa on kuitenkin ollut, että Medfield-järjestelmäpiirit ja niiden Atom-suorittimet ovat suorituskyvyllisesti vahvoja. Lähinnä kysymyksiä on aiheuttanut Intelin kyky saada puristettua virrankulutus kilpailijoiden tasolle. Nyt Intelin referenssilaitteen suorituskyvystä saatiin konkreettisia todisteita, kun saksalainen Caschys Blog pääsi ajamaan benchmark-testiohjelmia vierekkäin kilpailijoiden laitteiden kanssa.
Santa Claraksi ristitty puhelinmalli otti mittaa iPhone 4S:stä BrowserMark-selaintestissä ja muun muassa Samsungin Galaxy S II:sta ja Galaxy Nexuksesta Android-puhelimien suorituskykyä monipuolisesti mittaavassa Vellamo-testissä. Molemmissa tulokset olivat mairittelevia. BrowserMarkissa iPhone 4S hävisi pienellä marginaalilla Santa Claralle, mutta Vellamossa Android-puhelimet jäivät huomattavasti selvemmin taakse.

Tulokset eivät sinänsä ole yllättäviä, sillä Intelin Medfield-piiriltä on odotettukin hyvää suorituskykyä. 32 nanometrin valmistusprosessilla valmistetun Medfield-järjestelmäpiirin käytännön toimivuus testataan kuitenkin paremmin -- erityisesti akkukeston osalta -- kun laite saapuu myyntiin. Sitä joudumme kuitenkin odottamaan vielä ainakin kesään asti.

Tarkat tulokset voit tarkistaa Caschys Blogista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

jokutoinenvaan
jokutoinenvaan

1

Hyvinhän tuo kinkkien Xiaomi tuntuu pärjäävän Vellamossa tolle Santa Claralle. Ainoastaan Javascriptissä jää, mikä johtunee vanhasta Android-versiosta. Muissa testeissä Xiaomi Mi-One menee heittämällä ohi.

Vastaa
jokutoinenvaan
jokutoinenvaan

2

Eihän tuo pärjää kuitenkaan kinkkien Xiaomille paitsi Javascriptissä. Sekin johtuu tod. näköisesti Xiaomi Mi-Onen vanhasta Android-versiosta. Eli vaikka miten päin tuota testiä tuijotan, niin mielestäni Santa Clara otti hopeaa Android-testissä. Mielenkiintoisammalta otsikko kuulostaisi muodossa: "300 dollarin kiinalaispuhelin pesi Intelin Atom-puhelimen." :D

PS. Eikä ole mitään vastaan Intelin tulosta puhelinmarkkinoille. Testi vaan nyt kovasti näyttää tuollaista.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

@3 Kieltämättä tulee 4 ja 4S mieleen tuosta. Varmaan johtuu terävistä reunoista ja pyöreistä kulmista (if that makes any sense).

Vastaa
exlex
exlex

7

Ei matki vai. Toihan yrittää olla, niin iPhone. iPhone on vaan kauniimpi.

Tosiaan puhutaan päihittämisestä siinä vaiheessa, kun laite on toimivana kaupoissa ja akku pysyy kasassa. Eihän ole mitään järkeä hehkutella nopeudesta, jos laite pysyy 8h päällä. Voihan puhelimeen laittaa vaikka XEON:in ja se pysyy 2min päällä ja se päihittää kaikki, mutta kyse on laitteesta, joka pysyy myös päällä sen pari päivää.

Ja luulenpa, että juhlat loppuu lyhyeen, koska kesäkuussa tulee uusi iPhone 5:nen, jossa on todennäköisesti uusi prosessori.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja