Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple ja Nokia riitelevät nano-SIM-kortista

14
Manu Pitkänen

Apple ja Nokia riitelevät nano-SIM-kortista
Nokian johtama ryhmä riitelee Applen kanssa uuden nano-SIM-kortin määritteistä. Asiasta uutisoi Financial Times.

Ryhmä haluaisi hyväksyttää Nokian tukeman standardin Euroopan telealan standardisointijärjestö ETSIssä, mutta Apple hankaa vastaan. Teknologiajätillä on oma ratkaisu, jota se yrittää puskea läpi ETSIssä. Applen järjestelmä on muiden valmistajien käytettävissä lisenssiä vastaan. Ryhmän pelkona kuitenkin on, että kaikki nano-SIMiin liittyvät patentit ajautuvat Applen käsiin jos sen ehdotus hyväksytään. Puhelimet jouduttaisiin suunnittelemaan Applen ehdotusten mukaisesti.Nokian mukaan sen tukema ehdotus on teknisesti edistyneempi kuin Applen. Motorola ja RIM tukevat Nokian ehdotusta.

Vaikka Nokialla onkin järjestössä suurin äänivalta, niin Apple aikoo selättää yhtiön liittämällä omia tytäryhtiöitä ETSI:n jäseniksi. Tällöin Apple saa ääniherruuden itselleen. Suurin osa operaattoreista on Applen ratkaisun takana. Asiasta äänestetään ensi viikolla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
UpInTheSky (vahvistamaton)

1

"Etsin jäsenten on määrä äänestää uudesta standardista ensi viikolla ja Apple on pyrkinyt FT:n mukaan kasvattamaan äänivaltaansa järjestössä perustamalla uusia Euroopan tytäryhtiöitä ja hakemalla niille äänivaltaista jäsenyyttä järjestössä."
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...kahvaan/a792212

Apple on siis varta vasten tällaisia juttuja varten perustanut tytäryhtiöitä ja hakee niille äänivaltaista jäsenyyttä. Sillä lailla - vanha kunnon Apple...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
BlofeldE (vahvistamaton)

2

Apple perustaa tytäryhtiöitä juuri tämänkaltaisia keissejä varten. Not cool.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

4

Jos Apple saa tahtonsa läpi, niin kaikki nanoSIM kortillisia puhelimia valmistavat yritykset joutuu maksamaan Applelle lisenssimaksuja?
Mikä esti Nokiaa tekemästä tytäryhtiöitä äänestämään?
Jos Nokian ajama ratkaisu menee läpi, niin joutuuko valmistajat maksamaan siitä lisenssimaksuja?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

6@
>Taas kerran yksi säälittävä teko Applelta.

On ihan tavanomaista että omia juttuja ajetaan standarteiksi.

Niistä päättävien asia sitten pitää huoli että samalla sovitaan reilupeli lisenssointiin, jos on edullista/pakko päätyä ratkaisuihin joissa suojattuja tekniikoita tarvitaan.

Vastaa
ep_
ep_

9

@9
Tottakai on tavallista, että oma tekniikka halutaan stantardiksi mutta Applen kanssa lisensointi arveluttaa. Lähinnä minua ärsytti se tapa, jolla Apple kisan aikoo voittaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Matti-87 (vahvistamaton)

10

Apple on nostanut ties kuinka monta oikeusjuttua patenttiloukkauksista, ja mikäli Applen SIM-ehdotus menee läpi on oikeusjuttuja luvassa lisää. Applesta tulee entistä pahempi patenttitrolli.

Applen nano-SIM on myös sen vuoksi huono, että korttipaikan lisäksi mukana pitää olla ns. kelkka jolla kortti laitetaan puhelimeen. Tuo mekanismi vie liikaa tilaa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@9&10
Mikä se semmonen standardi on mistä peritään lisenssimaksua? Tai mikä on vain yhden alan yrityksen kehittämä?

Paljonkohan on Applelta menny voitelurahaa operaattoreille?! Uutinen ei kerro, mutta taitavat olla ämeriikkalaisia operaattoreita enimmäkseen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

12

Hiukan enemmän taustaa.

http://www.tietokone.fi/uutiset/nokia_a...umme_on_parempi

En usko, että asia on ihan näin mustavalkoinen. Pakko siinä Applen kehittämässä olla myös joku asia hieman paremmin mitä Nokian versiossa.

Jenkkifirma on näissä kyllä yleensä ollut aika vahvoilla. Jos eurooppalaiset ovat nihkeinä niin laittavat sen omiin laitteiisiinsa joka tapauksessa ja pakottavat kahteen eri systeemiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>Mikä se semmonen standardi on mistä peritään lisenssimaksua?

Tele ja ITC alalla yleensä, on paljon standarteja joissa käytetty patenttoituja tekniikoita joista joutuu maksamaan haltijoille lisenssimaksuja. GSM, UMTS, LTE niitä pullollaan.

>Tai
>mikä on vain yhden alan yrityksen kehittämä?

Mihin vedät rajan, vain yhden yrityksen kehittämä väitteessä, on myös useita jotka ovat olleet yhden yrityksen kehittämiä ja suljettuna markkinoimia joista on syntynyt alan järjestöjen standartoimia. Usein uutta standartoidessa eri valmistajat tyrkyttää omaansa standartiksi.

13@
>En usko, että asia on ihan näin mustavalkoinen. Pakko siinä
>Applen kehittämässä olla myös joku asia hieman paremmin mitä
>Nokian versiossa.

Applen versio kiinnostaa länsimaisia isoja operaattoreita. tuo mieleen että se rajoittaa tehokkaammin käyttäjän vapautta.

Operaattori haluaa että SIM on ja pysyy laitteessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja