Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google patentoi järjestelmän, joka esittää puheluihin perustuvia mainoksia

9
Manu Pitkänen

Google patentoi järjestelmän, joka esittää puheluihin perustuvia mainoksia
Yhdysvaltain patenttivirasto on hyväksynyt Googlen patenttihakemuksen tekniikalle, jonka avulla yhtiö voi esittää aiempaa kohdistetumpaa mainontaa. Teknologia analysoi puheluiden taustaääniä ja esittää siihen perustuen mainoksia.

Jos puhelun taustalla kuuluu esimerkiksi sadetta tai ukkosen jyrinää, niin Google voi tällöin esittää sateenvarjoihin liittyviä mainoksia. Tekniikka ei rajoitu pelkästään puheluihin, sillä samanlainen analyysi voitaisiin suorittaa videoille ja valokuville. Lumisissa olosuhteissa otettuun valokuvaan perustuen Google voisi valikoida käyttäjälle esitettäväksi nastarenkaisiin tai lumilapioihin liittyviä mainoksia.

Patentista huolimatta Googlella ei välttämättä ole aikomusta hyödyntää tekniikkaa käytännössä. Asiasta uutisoinut The Next Web saikin Googlelta yhteydenoton, jossa hakukonejätin edustaja halusi alleviivata, että osasta heidän työntekijöiden ajatuksista kypsyy kaupallinen tuote, mutta osa ei kehity patenttihakemusta pidemmälle.Hupisivusto The Onion tarjoaa esimerkin miten tekniikkaa voitaisiin hyödyntää käytännössä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Nikotiko
Nikotiko

3

En kyllä aio sellaista puhelinta ostaa. Jos niistä puheluista jo maksaa itsensä kipeäksi joka kuukausi, niin ei siinä enää mitää mainoksia tarvita. Hrmph.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Outo Vieras (vahvistamaton)

4

Käytännössähän tuo tarkoittaa puhelujen kuuntelemista...

Vastaa
TJK-GaMeR
TJK-GaMeR

7

Satut puhumaan puhelimeen salilla kun taustalla kuuluu väsynyttä läähätystä niin, saat XXX mainoksia ja niiden mukana viirukset..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeejjejeeejjeeee (vahvistamaton)

9

eli akkku puhelimessa loppuu sen yhden puhelun aikana!

@1 jolle kakka tuu ni saat ummetus markkinointia lähimmältä apteekkarilta ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.