Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google tienaa enemmän Applella kuin Androidilla

6
Manu Pitkänen

Google tienaa enemmän Applella kuin Androidilla
Google on yrittänyt hieroa rauhaa Oraclen kanssa, jonka mielestä hakukonejätti on käyttänyt sen patentoimia tekniikoita luvattomasti Android-mobiilikäyttöjärjestelmässä. Tapauksen käsittelyyn liittyvät Googlen dokumentit paljastavat, että Android ei ole ollut yhtiölle niin suuri rahasampo kuin voisi olettaa.

Googlen mukaan Android on lisännyt yhtiön liikevaihtoa vuosina 2008-2011 noin 550 miljoonalla dollarilla. Samaan aikaan yhtiön palvelut Applen tuotteissa ovat tuoneet rahaa nelinkertaisen määrän. Käytännössä esimerkiksi iPhonessa käytettävä iOS on ollut Googlelle tuottoisampi kuin sen oma Android. Guardianin laskelmien mukaan Google on tienannut vuosittain yhdestä Android-puhelimesta 10 dollaria. Internetjätti kerää rahansa mainosten avulla, eli puhelinvalmistajat eivät maksa Androidin käytöstä Googlelle.

Hakukonejätin liikevaihto oli viime vuonna 38 miljardia dollaria, eli suurin osa Googlen rahoista on peräisin tietokoneista. Guardianin laskelmien mukaan yksi tietokone tuo Googlelle noin 30 dollaria per vuosi. Mobiilimarkkinoiden on siis kehityttävä vielä reippaasti, jotta siitä voisi muodostua PC-markkinoihin verrattava tukijalka Googlelle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

1

Ei Google haluakkaan tuottoa, vaan mahdollisuuden vakoilla ja seurata :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Androidin markkinaosuus lähti lentoon vasta 2011, ei suurikaan yllätys että sitä ennen liikevaihto vähäisät ilmaisjakelulla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että puhelinvalmistajat jäävät Androidista jokseenkin nuolemaan näppejään. Mutta jos Googlenkin Android-liikevaihto no tuota luokkaa ei näytä kauhean hyvältä. Rahaa on palanut ja tulee palamaan sekä suoraan että epäsuoraan (Oikeusjutut, Motorola) jatkossakin.

Mutta kannattahan sitä yrittää, voihan se siitä vielä lähteä tuottamaan.

Vastaa
Qwasd
Qwasd

4

Tässä täytyy nyt muistaa, että kyseessä on oikeusjuttu, jossa Googlen on maksettava korvauksia Androidista saatujen tulojen perusteella. Luonnollisesti Google on siis jättänyt kaiken mahdollisen välillisesti, muttei suoraan mobiilimarkkinoihin liittyvän tulon pois, jolloin Googlen oikea nettohyöty Androidista on huomattavastsi suurempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

6@
>Tuossa uutisessa kerrotaan, että 2011 marraskuuhun mennessä
>androideja oli aktivoitu yli 200milj. 200milj.*10$=2mrd. Vai onko
>tosiaan niin suurella osalla ostajista ollut android alle vuoden
>(10$/vuosi), että tuotto jää tuohon 550milj.?

Lue uutinen kokonaan, sen mukaan kyllä, aktivoinnit on suurimmaksi osaksi tehty 2011.

Google ei saa rahaa aktivoinneista ja osa niistä tehty markkinoilla ja käyttäjillä joista ei paljoa synny liikevaihtoa. Uutinen ei myöskään kerro kuinkamonta kertaa keskimäärin yksi androilaite aktivoidaan, kuinka moni käyttää Googlen palveluita pidempään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.