Sonera tarjoaa BlackBerryjä yritysasiakkailleen

4
Teemu Laitila

Sonera tarjoaa BlackBerryjä yritysasiakkailleen
Sonera aikoo tarjota yrityskäyttäjilleen BlackBerry-puhelimia. Aiemmin samasta asiasta ilmoitti suomalainen virtuaalioperaattori Cubio.

Kanadalaisen RIM:n BlackBerry-puhelimia käytetään yleisesti yritysmaailmassa niiden tietoturva - ja viestintäominaisuuksien vuoksi. Vaikka BlackBerryt ovat maailmalla selvästi suurin puhelinmallisto yrityskäytössä ja ne ovat suosittuja myös peruskäyttäjien keskuudessa, suomalaisoperaattorit eivät ole aiemmin tarjonneet tukea kaikille BlackBerryjen viestintäominaisuuksille.

Soneran valikoimiin saapuu kaksi eri BlackBerry-mallia: Bold 9900 ja Torch 9860. Molemmat laitteet perustuvat RIM:n uusimpaan käyttöjärjestelmäversioon BlackBerry 7:n. Puhelimet myydään vain TeliaSoneran tytäryhtiön DataInfon kautta.

Vaikka BlackBerry-valmistaja RIM:n markkinaosuus on sukeltanut voimakkaasti viimeisen vuoden aikana, Sonera perustelee puhelinten tuomista markkinoille isojen kansainvälisten yritysten tarpeella tarjota työntekijöilleen yhteneväiset työkalut joka maassa.



Puhelinten myötä Sonera ottaa käyttöön BlackBerry Internet Service -palvelut, joiden kautta yksityisasiakkaat voivat hyödyntää käyttöjärjestelmän sähköposti- ja pikaviestiominaisuuksia. Yritysasiakkaille tuodaan BlackBerry Enterprise Server -palvelu, joka mahdollistaa isommankin yrityksen puhelinten ja niiden palveluiden hallinnan keskitetysti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (4)

miksuh2
miksuh2

1

Sovelluskehittäjän näkökulmasta Blackberry on muuttumassa mielebkiintoiseksi sikäli, että loppuvuodesta Blackberryssä ollaan siirtymässä käyttämään Qt:ta. Blackberryn pohjana oleva QNX -käyttöjärjestelmä sai virallisen tuen äskettäin julkastussa Qt 4.8.1:ssä, tosin tuettuna on vasta QNX:n työpöytäversio.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

2

Suomessa vasta aloitellaan lippujen myyntiä, vaikka juna meni jo aseman ohi? Eihän BlackBerry nyt toki kuollut ole, mutta miten täällä ollaan aina näin myöhässä?

Vastaa
akse
akse

3

@2 kaipa nokialla on ollut niin älytön valta noissa yrityspuhelimissa, ettei ole mitään järkeä ollut tuoda mitään muuta tarjolle. Nyt kun yritykset on vähän alkanu lämpenee muillekkin kuin nokioille niin toki kannattaa tarjota.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Ahne Sonera iskee tässä kirveensä kiveen, koska yritykset tuskin hankkivat kriisissä olevan puhelinvalmistajan tuotteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.