Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DDaily: Samsung Galaxy S III:n näyttö on ainoa laatuaan

9
Manu Pitkänen

DDaily: Samsung Galaxy S III:n näyttö on ainoa laatuaan
Teknologiasivusto DDailyn tietojen mukaan Samsung käyttää tulevassa Galaxy S III -älypuhelimessaan HD Super AMOLED Plus -näyttöä. Vastaavanlaista näyttöä ei ole käytetty missään muussa puhelimessa aiemmin.

Edellä mainittu termistöhirviö tarkoittaa käytännössä sitä, että Galaxy S III:n näyttö on ensimmäinen "aito" AMOLED-tyyppinen HD-näyttö puhelimessa. Aidolla tarkoitetaan tässä sitä, että näytön alipikselit on järjestetty tavanomaisesti -- ei PenTile-tekniikalla. SGSIII:ssa yhdistyisi näin ollen Galaxy Nexuksen ja Galaxy S II:n näyttötyypit.

Samsung Galaxy Nexuksessa on HD Super AMOLED -näyttö, eli siinä on käytetty PenTile-tekniikkaa. Galaxy S II:ssa on vuorostaan Super AMOLED Plus -näyttö, eli alipikselit on järjestetty tavanomaisesti, mutta sen resoluutio ei yllä HD-tarkkuuteen.


Sivusto tietää myös kertoa, että 720p-tarkkuuksisen näytön kooksi on valittu 4,65 tuumaa. Pikselitiheys kohoaa näin ollen 316 PPI:hin. OLED-info-verkkosivusto kertoi yli vuosi sitten, että Samsung kehittää tällaisten näyttöjen valmistukseen tarvittavaa LITI-teknologiaa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Jonahan
Jonahan

2

@3

Mahdollisesti, mutta odotetaan nyt niitä laitteita.

Paremmuutta voi tarkastella monella eri mittarilla. Pikselitiheydessä se pääsee erittäin lähelle, ollen huomattavasti suurempi. Musta väri on hyvä. Väritoisto noin muuten jää nähtäväksi. Paras osa huhussa on Pentilen poistuminen, se jo itsessään lupaa paljon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Weju (vahvistamaton)

3

Vastaava Super amoled HD plus löytyy myös pöydällä makaavasta Galaxy Tab 7.7:sta. On muuten hieno näyttö.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Arvasin että nää nimeemiset menee Sampalla tähän...
Ihan järjetöntä.
@2015?
DHD+ Super AMOLED PLUS+ Clear XtraMulticolor XIII powered by Samsung.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@6

En usko että virransäästön osalta on tulossa mitään suurta mullistusta. Amoled vie enemmän virtaa kuin LCD jos ruudulla on paljon mustasta poikkeavia sävyjä. (mustan näyttäminen ei vie virtaa). Ja iso näyttö vie luonnollisestikin enemmän virtaa kuin pieni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

9@
>Amoled vie enemmän virtaa kuin LCD jos ruudulla on paljon mustasta
>poikkeavia sävyjä.

Ei pidä paikkansa, tai no juu, mutta vain osaan LCD verrattuna, silloin taasen tingitään kuvanlaadussa.

Monessa luurissa on kuitenkin puhtaasti tausta(reuna) valaistus näyttö, jolloin LCD tarvitsee valoa(tehoa) koko näytön alueelta jos yksikin piste pitää olla kirkas jossain väreissä.

OLED näytössä valoa vain niissä pikseleissä missä sitä tarvitaan.

> (mustan näyttäminen ei vie virtaa).

AMOLED näytöissä musta on mustaa, jolloin voidaan tarvittaessa tinkiä kirkkaudessa ja sitä myöten virran kulutuksessa säilyttäen kuitenkin hyvä luettavuus.

>Ja iso näyttö vie
> luonnollisestikin enemmän virtaa kuin pieni.

Pätee erityisesti LCD näytöille, (mm. yksi syys miksi ei fiksuja näytönsäästäjiä) jossa suuri virtarohmu on se taustavalo joka määräyryy sen yhden kirkkaimmain pikselin mukaan.

Kummassakin totta että iso koko nostaa sen valon osuutta näyttön virrankulutuksessa, ja ei se valo ole OLED näytössäkään ainoa virran viejä, mistä johtuu ettei sekään ole niin virtapihi kun voisi olla. LCD näytöissä taasen voidaan taustavaloa viritellä.

Eli se OLEDin etu virrankulutuksessa tulee esiin kun käytetään aktiivisia näytönsäästäjiä, muuten OLEDin piheys on ylihehkutettua.

(näytönsäästäjiä yllättäen myös toteutettu onnistuneesti LCD tekniikalla.)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@10

Tuolla on pari näyttöä ihan mitattuna, eivät tietenkään koko totuus, mutta antavat hyvin suuntaa. Ei siis ihme, että oled-puhelimien käyttöliittymät piirretään lähes poikkeuksetta mustalle pohjalle.

http://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_1.htm

Iso näyttö vie yleensä enemmän virtaa kuin pieni myös välillisesti, siinä on todennäköisesti enemmän pikseleitä, joka tarkoittaa suurempaa datansiirtoa, enemmän gpu-operaatioita, lisää muistia. Ja kaikki syövät osansa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

11@
>Tuolla on pari näyttöä ihan mitattuna, eivät tietenkään koko
>totuus, mutta antavat hyvin suuntaa.
>Ei siis ihme, että
>oled-puhelimien käyttöliittymät piirretään lähes poikkeuksetta
>mustalle pohjalle.

Vaikka joidenkinmielestä kyse on paremmasta luottavuudesta ja paremamsta ulkonäöstä, niin kaupanpäälle tulee tietenkin merkittävästi pienempi virrankulutus, OLEDin suuri etu taustavalaistuun verrattuna. Kyllä se voidaan tehdä vaaleitakin teemoja ja niitä käyttää, silti virrankulutuksessa voidaan säästää, kun ei silloinkaan tarvi valoatuottaa täydellä kirkkaudella koko näytönalalta.

Kolmas pointti on että AMOLED sukuisissa näytöissä on usein musta mustaa, jolloin voidaan luettavaa sisältöä tarjoilla vähemmän kirkkailla pisteillä.

LCD on vartapiheydessä ylivoimainen silloin kun kirkasvalaistus ja jos käytetään ratkaisua joissa ympäristön valoa käytetään valaistukseen, jolloin voidaan koko taustavalo sammuttaa, samassa tilanteessa OLED, ja pelkästään taustavalaistut LCD imevät virtaa maksimimäärän. Lisäksi näillä näytöillä se etu että ovat luettavia kirkkaimmassakin auringonpaisteessa. Mutta nykyään eivät kovin suosittuja kun värit ja kontrasti vähän hailumpia kuin nyt vallalla olevilla tekniikoilla, eli jälleen yksi esimerkki missä käytettävyyden ohi ajaa muut asiat.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Vallan komee kuvassa, mutta aivan liian iso! 4,65 tuumaa? Ei hyvää päivää... Kiva leluksi varmasti, mutta ei puhelimeksi. Ei ainakaan minulle...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja