Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC karhuaa oikeudessa protopuhelinta ranskalaiselta fanisivustolta

2
Teemu Laitila

HTC karhuaa oikeudessa protopuhelinta ranskalaiselta fanisivustolta
HTC on haastanut oikeuteen ranskalaisen fanisivuston, joka onnistui saamaan käsiinsä prototyyppiversion pian kauppoihin saapuvasta HTC One S -puhelimesta. HTC haluaa oikeuden päätöksellä puhelimensa takaisin. Tapaus muistuttaa paljon Nokian ja venäläisbloggarin Eldar Murtazinin parin vuoden takaista tilannetta, jossa Murtazinin haltuun oli päätynyt julkaisematon Nokia-puhelin.

Muun muassa Unwiredview raportoi tapahtumista, jotka saivat alkunsa kun HTC:n viestintää ranskassa hoitava Hopscotch niminen viestintätoimisto ilmoitti HTC Hubille, että One-sarjan puhelinten testikappaleita ei ole tulossa jakoon ennen huhtikuuta. Jo aiempien tietojen valossa oli selvää, että huhtikuussa saatavat puhelimet olisivat auttamatta myöhässä ensimmäisten virallisten testien sarjasta, joten HTC Hub onnistui hankkimaan prototyyppilaitteen itselleen tarkemmin määrittelemättömien epävirallisten väylien kautta.

Sivusto julkaisi ensimmäiset tiedot laitteestaan maaliskuun lopulla ja lupasi aloittaa varsinaisen testauksen huhtikuun ensimmäisellä viikolla, jolloin myös ensimmäiset viralliset arvostelut julkaistiin. Ensimmäiset tiedot julkaistiin siis ennen virallisen NDA-sopimuksen (vaitiolovelvollisuus) raukeamista. HTC Hubista kuitenkin painotetaan, että koska testilaitteita ei ole ikinä virallisesti HTC:ltä saatu, sivusto ei myöskään ole ikinä allekirjoittanut sitovaa NDA-sopimusta.
Tapauksesta tekee mielenkiintoisen myös se, että puhelimia on jo melko vapaasti saatavilla, eikä HTC Hubin hankkima prototyyppilaite ole enää erityisen ainutlaatuinen.

HTC Hub on selvittänyt prosessia sivuillaan (ranskaksi) ja pyytää ymmärrystä taiwanilaisyhtiölle. Sivustolla epäillään kohun liittyvän lähinnä HTC:n ranskalaisen osaston sekä viestintätoimiston ylireagointiin. HTC Hubin ymmärtäväisestä asenteesta huolimatta tapaus ei ole erityisen hyvää mainosta HTC:lle.

Edit: HTC Hubin mukaan tilanne on selvitetty HTC:n ranskan osaston kanssa. Kiitoksia korjauksesta ep_:lle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

@uutinen
>HTC Hubin ymmärtäväisestä asenteesta huolimatta tapaus ei ole
>erityisen hyvää mainosta HTC:lle.

Kumpikohna piti varastettua tavaraa, ja kummalta oli varastettu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja