Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ei aio tuoda 3D-näyttöjä puhelimiin

9
Teemu Laitila

Samsung ei aio tuoda 3D-näyttöjä puhelimiin
Samsungin Galaxy S III -puhelimen tuleva julkaisu on saanut aikaan suuren määrän toinen toistaan villimpiä huhuja laitteen mahdollisista ominaisuuksista. Huhuissa on liikkunut esimerkiksi useiden metrien päästä toimiva langaton lataus sekä erikoinen 1280x1024 pikselin resoluutio. Vaikka kumpikaan huhutuista ominaisuuksista ei vaikuta todennäköiseltä, yksi asia on varma: puhelimesta ei löydy ainakaan 3D-näyttöä, joka myös on mainittu aiemmissa spekulaatioissa.

Vaikka yritykset eivät yleensä kommentoi tulevia tuotteitaan koskevia huhuja, Samsung lähetti verkkojulkaisu Engadgetille viestin, jossa yhtiö kiistää suunnitelmat 3D-näytöllisestä älypuhelimesta."Vaikka Samsung Electronics tutkii jatkuvasti uusia tekniikoita käytettäväksi älypuhelimissamme, yhtiöllä ei ole suunnitelmia käyttää puhelimissa 3D-näyttöjä ainakaan lähiaikoina", Samsungilta kerrotaan.

Päätös on Samsungin kannalta ymmärrettävä, sillä älypuhelimen 3D-näyttö on nykyisellään lähinnä ylimääräistä kikkailua jolle kukaan ei ole keksinyt todellisia käyttökohteita. Tähän mennessä 3D-näyttöjä ovat kokeilleet vain muutamat valmistajat kuten LG Optimus 3D -mallissaan sekä HTC EVO 3D -mallissaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Jarissimo
Jarissimo

2

:)
Pakko ruveta kiistelemään..

Tuo on vähän makuasia.. En usko, että kuviointi vaikuttaa paskapaperin valmistajien markkinaosuuksiin, silä molenmpien koulukuntien edustajia löytyy.

Minä itse pidän ehdottomasti sellaisesta karkeakuvioisesta mallista mikä stimuloi eri kivasti.. karkeus hiekkapaperiasteikolla siinä 80 pinnassa.. Sillä saavutetaan optimaalinen kipukynnys ja juuri sopiva määrä itkua ja tuskan hikeä.

Hyvät pääsiäiset kaikille..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Tuo karkeus pitää myös pukamat loitolla..

No ihan vähän meni offtopic, mutta suotakoon se, kai..

Asiaan.. Eli en kyllä näe 3d näytölle vielä yhtään mitään käyttöä puhelimessa.. Enkä äkkiseltään keksi sille käyttöä tulevaisuuteenkaan, mutta kai se johonkin leffojen katseluun käy..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
>Enkä äkkiseltään keksi sille käyttöä tulevaisuuteenkaan, mutta kai
> se johonkin leffojen katseluun käy..

3D näyttöjä tarvitaan 3D käyttöliittymiävarten,jos ne käyttöliittymät puuttuu niin 3D näytöillä paljoa muuta tee kuin leffoja ja peljä.
Käyttöliittymillä ei tee mitään jos hyvät toimivat näytöt puuttuu.

Nyt puuttuu hyvä 3D näyttötekniikka joten ei niillä käyttöliittymilläkään kiirettä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

En vaan käsitä mitä etua 3d käyttöliittymä tuo nykyiseen verrattuna.. 3d efekti kuitenkin saadaan jo aikaiseksi niin mitä käytännön etua tuommoinen "real" 3d saa aikaiseksi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>En vaan käsitä mitä etua 3d käyttöliittymä tuo nykyiseen
>verrattuna..

Käytettävyyttä ja enemmän irti pienistä näytöistä.

>3d efekti kuitenkin saadaan jo aikaiseksi niin mitä käytännön
>etua tuommoinen "real" 3d saa aikaiseksi?

Edellytys tietenkin se että luodaan uudenlaisia käyttöliittymiä, eikä pelkkien 2D toteutusten 3D efektejä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

En silti käsitä kun 2d liittymä voi minusta toimia aivan kuten 3d liittymäkin.. En käsitä mitä uutta tuolla voitaisiin tehdä?

Eriasia olisi jos näyttö tunnistaisi kosketuksia myös syvyys suunnassa, mutta tuo taitaa olla teknisesti mahdotonta mikäli ei ole nestenäyttöä, mutta sekin tuppaa läikkymään..:)

Sonyllä on se Sola joka tunnistaa kosketuksen myös vaikk et kosketa ruutua, mutta tuntuma on tuommoisessa niin tipotiessään, etten voi oikein sitäkään ymmärtää..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Tarkoitin siis, että 2d liittymä saadaan näyttämään 3d liittymältä ja näinollen se voi myös käyttäytyä (käyttäjän näkökulmasta) samalla tavalla..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

7@
>En silti käsitä kun 2d liittymä voi minusta toimia aivan kuten 3d
>liittymäkin.. En käsitä mitä uutta tuolla voitaisiin tehdä?

Ala ajattele että 2D käyttöliittymä efekteineen vain modattaisiin 3D näytölle. Pienissä laitteissa 3Dllä on ihan oikeasti käyttöliittymä mahdollisuuksia, pitää kuitenkin muistaa että kaikilla ihmisillä ei ole 3D näköä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja