Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft rahoittaa suosittujen sovellusten Windows Phone -versioita

15
Teemu Laitila

Microsoft rahoittaa suosittujen sovellusten Windows Phone -versioita
Microsoft ei säästele rahaa tai resursseja kasvattaakseen Windows Phone -alustan sovellusvalikoimaa.

Pelkästään numeroilla mitattuna Windows Phone jää reippaasti alakynteen iOS:n jopa 600 000 sovellukseen tai Androidin 400 000 sovellukseen verrattuna, mutta Microsoft pyrkii paikkaamaan puutteita tärkeimpien sovellusten kohdalla kovan käteisen avulla.

Älypuhelinten yleistyessä ekosysteemeiden ja niihin kuuluvien sovellusten merkitys on kasvanut valtavasti viime vuosina. Samalla sovellukset sitovat käyttäjiä tiukasti jo vakiintuneille alustoille, jotka saavat uusimmat sovellukset ensimmäisinä. Sovelluskehittäjien kannalta Microsoftin suhteellisen pieni ekosysteemi ei yksinkertaisesti tarjoa tarpeeksi suurta asiakaspohjaa, jotta jopa satoihin tuhansiin nousevat uuden version kehityskulut nähtäisiin kannattavaksi sijoitukseksi.


Tiukasta takaa-ajoasemasta markkinoille ponnistava Microsoft kuitenkin hyödyntää yhtiön valtavia käteisvaroja ja käytännössä rahoittaa tärkeiksi nähtyjen sovellusten kehitystyön. New York Timesin mukaan Microsoft on kustantanut ainakin suositun sijaintipalvelun Foursquaren kehityksen ja muun muassa hauskoja kissankuvia sisältävän Cheezburger Networkin sovelluksen kehityksen. Microsoftin tukea saaneiden kehittäjien mukaan prosessi on ollut erittäin sujuva. "Microsoft piti huolen koko hommasta", kertoo Cheezburger Neworkin perustaja Ben Huh.

Vaikka Windows Phonen sovelluskauppa Marketplace on saavuttanut jo 70 000 sovelluksen rajan, Microsoftilla ei olla vielä tyytyväisiä, Windows Phonen markkinointijohtaja Casey McGee kertoo New York Timesille. "Valikoimassamme on vielä parantamisen varaa ja me myös parannamme sitä joka päivä".


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
Diio (vahvistamaton)

1

Miksi verrataan aina softan määrässä alustojen paremmuutta?
Myönnetään että WP:lta uupuu vielä joitain merkittäviä softia joita Andoroid ja iOS alustoilta löytyy, Mutta 90 % kaikista softista on turhia ja samoja turhia tyyliin BMI-softia

Vastaa
akse
akse

2

Huhu.. en ois mitenkään pärjännyt ilman tuota Cheezburger Networkkiä.. noitahan ei googlella muutenkaan löydä mitenkään, jos selaimella menee. Tosin ei mulla WP puhelinta olekkaan vaan tää N9 joka taitaa olla surkeimmista surkein, kun on niin vähä appsei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsafwew (vahvistamaton)

3

Ottakaapa huomioon, että myös niistä WP:n vähäisistä softista yli 90% on roskaa.

Vastaa
olliboi
olliboi

4

hyvä homma kun wp panostaa oikein olan takaa sovelluskauppaan. se on tärkeää myös että siellä on myös se 90%roskaa koska joillekkin aina joku niistä roskistakin on hyödyllinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

6

@1 Koska älypuhelimet ovat erittäin sovelluskeskeisiä nykyään. Sovelluksillahan se luuri nimenomaan personoidaan ja saadaan siihen luuriin/tablettiin ne itselle tärkeät ja hyödylliset sovellukset ja sovelluksilla voi nostaa älyluurin käyttöarvoa ja korvata jopa erillisiä laitteita joissain tilanteissa esim kytkemällä sähkökitaran puhelimeen ja hankkimalla efektilaitteet sovelluskaupasta jne. Samoin nykyään mobiilipelit ja kaikenlaiset viihdesovellukset on suosittuja.

Tottakai se määrä kertoo siitä kiinnostuksesta alustaa kohtaan sovelluskehittäjien näkökulmasta.

Onhan se selvää, että mitä enemmän on tarjontaa sitä laajempi valikoima on ja sitä enemmän massat on kiinnostuneita siitä alustasta mihin saa kaikenlaista ajanvietettä.

Vähän sama jos menet musikkkiliikeeseen ja ne myy ainoastaan radiohittejä ja sinun musiikkumaku onkin vaikka örinäheviä, mutta muut sanoo sulle, että onhan täällä kaupassa kaikki tarpeellinen ja muu musa on turhaa.

Nythän tuli juuri viikonloppuna uutinen, että max payne mobile tulee 12.4:ttä iOS laitteille ja 22 tms. päivä androidille. Missäs on WP7 versio? tai vaikkapa symbian versio?

Ehkä parempana esimerkkinä toimii tällä hetkellä kovasta suosiosta nauttiva draw something peli:

Draw Something Hits Another Milestone, Windows Phone Users Still Waiting

http://www.gottabemobile.com/2012/04/04...-still-waiting/

"Zynga however, has not announced whether it will bring the Draw Something phenomenon to Microsoft’s platform.

as it stands, Zynga doesn’t yet have a presence on the Windows Phone Marketplace, and that doesn’t bode well for Draw Something."

Tuolla pelillä on mahdollisuuksia tulla tyyliin angry birds, että tuo peli on saatava "tulevalle luurille minkä ostaa" tyylinen peli.

Mutta eiköhän tuo varmasti tule WP7:lle myös jossain vaiheessa, mutta entäpä symbian?

Eihän se hääviä ole jos kaverit pelaa jotain hyvää/hauskaa peliä ja peliä ei ole omassa sovelluskaupassa tarjolla, eli juuri kuten kävi draw somethingin kanssa symbian käyttäjälle viikonloppuna ja sama käy siis tällä hetkellä jokaiselle WP7 luurin omastajalle myös.

Ostaessasi WP7 luurin jäät todennäköisesti monesta hauskasta ulos tai ainakin joudut odottamaan, kunnes se ehkä jo onkin vähän vanha/kulunut juttu.

Jos taas ostat iOS laitteen olet ensimmäisenä niiden joukossa jotka saa uusia mielenkiintoisia sovelluksia laitteisiinsa.

olen sanonut ennenkin, mutta kyllähän sovelluskehittäjät tänäpäivänä aika pitkälle sen päättää mikä myy ja mikä ei.

Juuri tästä syystä iPad myy valtavasti ja muut tabletit ei, Apple sai sovelluskehittäjät kiinnostumaan iPadista ja iPadille tehtyjen sovellusten määrä on aivan omaa luokkaa ja siksi se on niin paljon haluttavampi tablet kuin muut.

Kun tulee Windows tabletit jonain päivänä niin on taas sama ongelma Microsoftilla edessä, tarvitaan tablet sovelluksia että käyttäjät haluaa ostaa windows tabletteja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lissee appeja (vahvistamaton)

7

Tottahan tuo on, että on varaa parantaa sovellustarjontaa. En ole esim. löytänyt yhtään hyvää tennissovellusta, josta näkyisi live scoret, tulevat pelit ja kenties tennisuutisia. Luulisi tällaisten urheiluohjelmien olevan peruskamaa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

8

Tämä on vain hyvä uutinen. Microsoftin pitää itse hieman ryydittää sovelluskehitystä, sillä kilpailijoilla on jo niin laaja kirjasto erilaisia sovelluksia. Mutta nollastahan ne muutkin on nousu. Kyllä Microsoft sieltä vielä nousee. Hitaasti, mutta varmasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

Eipä kiinnostanut Lumia edes sovelluskehittäjiä, vaikka toisin väittivät MS-fanikuoripojat. Rahaa tarvitaan, ett sovelluksia wp:lle joku viitsii kirjoitella, kertoo pitkälti missä mennään

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asiaaasiaa (vahvistamaton)

10

Microsoftin kannattaisi panostaa laatuun, ja rankata kovalla kädellä kaikki turha tauhka pois. iStore ja Google Play on täynnä surkeita ja jopa haitallisia ohjelmia. Microsoftilla olisi nyt mahdollisuus kunnostautua laadukkaana alustana, tuomalla vain hyviä ja laadukkaita ohjelmia sovelluskauppaansa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

11

Tämä on mielestäni ihan oikea tapa MS:ltä. Tärkeintä sille on tällä hetkellä saada laitteita myytyä ja sille tarvii löytyä tärkeimmät/suosituimmat sovellukset. Marginaalisoftilla ei tässä vaiheessa ole suurta merkitystä. Niiden aika kyllä tulee jossain vaiheessa sillä jos alusta etenee tätä vauhtia niin WP8 tulee olemaan paras/mielenkiintoisin mobiilialusta jopa melko selkeällä erolla. iOS ei vain ole edennyt juuri mihinkään sitten julkaisun. Staattinen gridi on toki helppo, mutta ei tältä vuosikymmeneltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

12

Käsittääkseni myös Apple ja Google(tai rautavalmistajat) maksavat joillekin softataloille, että tekevät myös heidän alustoilleen. Eivät tietenkään näin laajasti.

Eikö näistä ole appsien käytöistä ole jotain statiikkaa? Tyyliin 90% käyttäjistä käyttää _korkeintaan_ 10-15 ohjelmaa edes kerran viikossa. Pelit on se juttu mikä merkkaa. Niistä pitää MS:n saada ne isoimmat ja tärkeimmät enemmän tai vähemmän samaan aikaan muiden alustojen kanssa tarjolle. Tässä Nokia ei Symbianilla onnistunut ja homma kaatui siihen. Johtui tosin varmaan myös S^3:lle valitusta heikosta raudasta.

Vastaa
akse
akse

13

@7 eikö nettisivuilta näe tennistuloksia? Jo on internet menny turhaksi.

Kai se PC:kin kohta pitää ladata kaikenmaailman softia, että voi uutisia selata ja sun muuta.

@13 Oli tuolla nokia storessa pelejä enemmän kuin jaksoi edes testata, viime kesänä niitä oli jotain yli 10 "HD" peliä ilmaiseksi jaossa, latasin kaikki ja kotin jotain 3-4 niistä. Aivan turhuutta yrittää räpeltää jollai 4" näytöllä jotain peliä. Ehkä jollai Padilla jaksais hetken koittaa, siinäki ohjaimet on aika meh, joku bluetooth ohjain pitäs parittaa varmaan, jonka jälkeen vois olla hankala pelata laite sylissä ja ohjain kourassa.

Pelikoneet erikseen (siis PC:t), jotain puzzle pelejä voi puhelimella pelata jos on todella tylsää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

14

Ainakin toistaiseksi WP:lle näyttäisin tulevan ihan kivasti softaa: http://www.tietokone.fi/uutiset/windows..._000_sovellusta

Itselle on ainakin aika sama löytyykö omalle alustalle esim 50 erilaista versiota jostain tietystä softasta. 45 näistä on kuitenkin täyttä skeidaa. Riittää kun löytyy ne parhaat ja näille MS on nyt siis ainakin alkuun maksamassa. Erilaisten todella suosittujen palvelun viralliset clientit pitää myös löytyä. Tämän jälkeen aletaan mennä usein niche osastolle. Pelit on sitten asia erikseen.

Itsekin olen hieman tätä koko pikkuappis touhua vastaan. Olisi paljon yksinkertaisempaa kun kaikki toimisi selaimessa tai ainakin selaimen enginellä. Ei olisi näitä turhia alustasotia. Ei ainakaan samassa mittakaavassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja