Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kesä lähestyy, iPhone-huhut alkavat

10
Teemu Laitila

Kesä lähestyy, iPhone-huhut alkavat
Muuttolintujen ja lämpimän sään lisäksi varma kevään merkki on iPhone-huhujen kiihtyminen. Edellinen iPad-julkaisu on saatu alta pois ja huhumyllyssä voidaan keskittyä arvailemaan koska seuraava iPhone julkaistaan, mitä sen sisuksista löytyy ja muuttuuko mallin nimi kokonaisella numerolla vai ilmestyykö perään kirjain.

Viimeisimmissä huhuissa otetaan kantaa nimenomaan julkaisuajankohtaan, komponentteihin ja ulkomuotoon. Vaikka suuri osa aiemmista iPhone-malleista on julkaistu kesäkuussa, viimeisin iPhone saapui vasta syksyllä. Cult of Macin mukaan puhelimet valmistavan Foxconn-yhtiön sisältä saatujen tietojen perusteella tuleva iPhone julkaistaisiin edeltäjänsä tapaan lokakuussa.

Toisessa äskettäisessä huhussa keskitytään sisuskaluihin. 9to5 Mac -sivuston mukaan uudessa iPhonessa olisi jo iPadissa nähty kaksiytiminen A5X-prosessori ja muistin määrää olisi kasvatettu nykyisestä 512 megatavusta kokonaiseen gigatavuun, joka löytyy myös iPadista.

Viimeisen huhun mukaan Apple olisi luopumassa iPhone 4:n yhteydessä esitellystä kulmikkaasta lasisesta ulkomuodosta. Laitteen näytön kerrotaan kasvavan neljään tuumaan ja uutta ulkomuotoa kuvaillaan niin virtaviivaiseksi, että sen toteuttamiseen vaaditaan todennäköisesti yhtenäinen niin sanottu unibody-kotelointi.

Mistään huhusta ei ole olemassa konkreettisia todisteita, mutta ainakin neljän tuuman ruutu sekä A5X-prosessori kuulostavat uskottavilta. Ruudun kasvaminen sen vuoksi, että puhelinten keskikoko on kasvanut huomattavasti viimeisen vuoden aikana ja A5X-prosessori siksi, että iPhone on aiemminkin perinyt iPadissa esiteltyjä prosessorimalleja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
aaaarrgggg (vahvistamaton)

1

No en kyllä tuu ostamaan uutta iphonia jos siinä on 4tuuman näyttö. 3,5 on juuri täydellinen, sitä pystyy hyvin käyttämään yhdellä kädellä!!!

Vastaa
akse
akse

2

Hyvin onnistuu tää 3.9", semmoi 4" ainakin mun käteen sopii hyvin ja pystyy yhdellä kädellä. Sitä isompaa en kyllä kaipaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Tällä hetkellä iPhonen käyttöliittymissä sekä alapalkki että yläpalkki sisältävät tärkeitä nappuloita. Ruudun kaikkiin kulmiin pitää siis yltää, mielellään myös yhdellä kädellä. Jo nyt kulmiin yltäminen puhelinta pitävän käden peukalolla on (omalla kädelläni) vähän epämiellyttävää.

Näyttöä voisi suurentaa jonkun verran (ehkä 3.7"-3.8":aan, 6%-9%), ja käyttää nykyistä resoluutiota ja ohjelmia, etenkin jos samalla pienennettäisiin raameja ja ohennettaisiin puhelinta, mutta reilun 14% suurentaminen, joka neljään tuumaan vaadittaisiin säilyttämällä nykyinen kuvasuhde kuulostaa, ja näyttää kuvankäsittelyohjelmassani, vähän liian suurelta.

Koska suurin ongelma tuntuisi olevan leveys, muuttamalla kuvasuhdetta pitkulaisemmaksi (esim 16:9) olisi enemmän varaa lävistäjän pidentämiselle, kuten siinäkin tapauksessa että käyttöliittymää muutettaisiin sellaiseksi, että jompi kumpi nykyisistä palkeista poistettaisiin. Nämä kuitenkin vaatisivat suurempaa remonttia, joten jos siihen ryhdytään lienee järkevämpäärpn tehdä samalla kunnollinen hyppäys, ehkä johonkin 5"-6" ja positioida laite selkeästi erilaiseksi tuotteeksi kuin "vanha iPhone". Olisiko sellaiselle sitten tarvetta ja kysyntää, onkin vaikeampi kysymys.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
satusirkka (vahvistamaton)

4

Applella paineet kasvaa. iPhone ei ole muuttunut miksikään käytännössä yli 5 vuoteen. Pientä faceliftiä ja ohjelmiston kehitystä mutta muuten paketti on pysynyt aika samana. iPhone5:sta odotettiin alun perin jo viime vuoden syksyllä, mutta ei näy eikä kuulu. Toivottavasti Applen taru oli tässä, niin pääsee Nokia taas loistamaan.

Vastaa
delic
delic

5

@4 Ei tavalliset ihmiset tästä maailmasta katoa joihin iPhone ensisijaisesti vetoaa.

Uusia potentiaalisia ostajia tulee koko ajan vaikka osa Applekäyttäjistä kyllästyisikin ns samaan iPhoneen, vielä on kuitenkin miljoonia ja miljoonia ihmisiä joille se on uusi ja ensimmäinen iOS kokemus esim niille monille jotka tulee android maailmasta iOS käyttäjiksi :)

Applen hommat taitaa vasta olla alussa. Applella on nyt niin hyvin langat kässissä, että ovat varmasti muut kilpailevat yritykset kateellisia.

Mitä tulee iPhonen muutokseen niin kannattaako menestystuotetta paljoa muuttaa? eikö se ole aika riskipeliä, kannattaa mieluummin kehittää sitä pikkuhiljaa valmiimmaksi ja valmiimmaksi, näin Apple on tehnyt iPhonen kanssa ja laite on valmiimpi kuin koskaan ja tästä syystä se on nyt myös suositumpi kuin koskaan ennen.

Mietitään hetki windowssia pöytäkoneessa, Windows XP tuli 2001. Miten merkittävästi windows on muuttunut viimeisen 10:n vuoden aikana. Eipä juurikaan, pientä faceliftiä ja ohjelmiston kehitystä juuri kuten sanoit. Eihän Microsoftikaan voi mielivaltaisesti muuttaa niiden käyttistä, pitää olla erittäin varovainen sen kanssa mitä tekee, että ei yhtäkkiä ole floppi käsissä mitä ihmiset ei haluakkaan. Nyt oikeastaan Win8:n kanssa microsoft ottaa ensimmäisen riskin samoin WP7:n kanssa ja kuten olet varmaan huomannut, toistaiseksi WP7 on epäonnistunut totaalisesti.

En muutenkaan ymmärrä miksi toivot Applen tarun olevan loppu, Applehan pistää kilpailijoita kokoajan tekemään ja kehittämään uusia ja parempia laitteita joilla yrittävät kilpailla Applen tuotteita vastaan. Eikö se ole vaan hyvä kuluttajille, että saadaan parempia ja parempia laitteita? Kun isot firmat kilpaa kehittelee tuotteitaan, Minun mielestä ainakin on.

Ehkä voimme tulevaisuudessa saada yhtä tarkkoja näyttöjäkin pöytäkoneisiin kuin mitä uudessa iPadissa ja kohtuu kuluttajaystävälliseen hintaan.

Vastaa
Malboro
Malboro

6

En ymmärrä miten jotku voiva olla niin "jumittunu" 3,5" kokoon. Mielestäni se on suhteellisen kivikaudelta ja ihan liian pieni. Itsellä tällä hetkellä 4,3" ja ehdottomasti halua sen ~4,7" ruudun.

Onko tällä kukaan edes käyttänyt pidemmän aikaa puhelinta jossa olisi 4" tai isompi näyttö ja sen jälkeen siirtynyt iPhone ja oikeasti todennut sen 3,5" paremmaksi kooksi?

Tosin ehkä suurin Applen ongelma on kuvasuhde. Yksi syy miksi en ikinä tule hankkimaan Applen tuotteita ennen kuin tuo kuvasuhde muuttuu, jos sittenkään...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6

Yksi suuri syy on, että softat on tehty siihen kokoon, eivätkä ota huomioon että ruudun koko tai muoto voisi olla eri. Toinen on se yhden käden käyttö.

Ihan mielenkiinnosta, yllätkö helposti puhelinta pitävän käden peukalolla koko ruudun alueelle, 4.3" tai 4.7" ruudulla? 4.3":ssa itseasiassa leveys ei kauheasti eroa iPhonesta, vain 8%, joten ehkä se menee, ellei korkeus jo nouse liiaksi, mutta 4.7"?

Kuten aiemmin sanoin, vaikuttaisi että kovin paljon yli nykyiseen iPhonen ruudun en itse yltäisi helposti, otanta on toki liian rajallinen laajempiin johtopäätöksiin. Käytin jonkun aikaa Nokian N9:aa, jonka 3.9" näyttö oli itseasiassa kapeampi kuin iPhonen, toki myös selvästi korkeampi. Paluu takaisin ei tuottanut vaikeuksia, varsinkin kun näytön muutamat muut ominaisuudet olivat parempia.

Vastaa
Malboro
Malboro

8

@7

Harvemmin siellä ruudun yläpuolellä mitään niin tärkeä on etteikö sinne satunnaisesti peukalokin osu. Itse en ainakaan ole kokemut 4,3" mitenkään ongelmalliseksi. Kirjoittaminen on siinä rajmailla peukalon kanssa, mutta onnistuu kyllä. Tosin niillä jotka on pienemmät sormet voi olla ongelmia.

Tiedä sitten miten ~4,7" näyttö tulee muuttamaan tilannetta, mutta hyvin paljon puhelinta tulee käytettyä ihan vaakatasossa. Ihan jo nettiä selatessa. Joten en usko että isompi näyttö olisi suuri ongelma. Mutta eihän sitä ennen voi tietää kuin kokeilee.

En ainakaan itse menisi tuomitsemaan isompaa ruutua ennen kuin sitä on oikeasti kokeillut pidemman aikaa. Ja pitää muistaa että iphone on leveämpi, joten siihen mahtuisi melkein tuo 4,3". Kuten sanoin niin harvemmin se korkeus on ongelma.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

7@
>Ihan mielenkiinnosta, yllätkö helposti puhelinta pitävän käden
>peukalolla koko ruudun alueelle, 4.3" tai 4.7" ruudulla? 4.3":ssa
>itseasiassa leveys ei kauheasti eroa iPhonesta, vain 8%, joten ehkä
>se menee, ellei korkeus jo nouse liiaksi, mutta 4.7"?

Aivan, iso näyttö vaatisi melkeimpä uudenkuvasuhteen ja jokatapauksessa kovasti uuden käyttöliittymän. On mahdollista tehdä yhdenkäden käyttöliittymä isollekkin näytölle, mutta pistäisi sovellusalustan aikalailla uusiksi, Jossain vaiheessa se pitää tehdä muutenkin, niin miksei nyt.

Hyvä "purkkaviritys" on myös yksivaihtoehto, mutta se voiko sellaista tehdä niin että ei rikotaisia Applen yleistä ajatusmailmaa liikaa.

Applellä on ennestäänkin markkinoilla kahdenkäden laitteita heille jotka haluavat isojanäyttöjä, iPhonen ja iPadin rajaa voisi myös hämärtää.

Vastaa
Robustus
Robustus

10

Jos Steve-setä olisi vielä täällä, niin puheet iPhonen koon kasvattamisesta loppuisivat tähän. Steven mielestä Apple ohjasi markkinoita eikä toisinpäin. Ja koska hänen mielestään 3,5 tuumaa oli riittävä, niin sen oli riitettävä. Ymmärrän kyllä, että epävarmoilla seuraajilla puntti tutisee ja paineet näytön koon kasvattamisesta kasvavat. Nykyisellä kuvasuhteella neljä tuumaa on kyllä maksimi, muutoin pitää pystysuunnassa kaventaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja