Microsoftin Office Mobile saapui myös Symbian-puhelimille

8
Teemu Laitila

Microsoftin Office Mobile saapui myös Symbian-puhelimille
Microsoft ja Nokia ovat julkistaneet viralliset versiot Office Mobile -sovelluksista myös Symbian-käyttäjien ulottuville. Tähän saakka Microsoftin tärkeimmät toimistosovellukset sisältävä Office Mobile -paketti on ollut saatavilla vain Windows Phone -laitteille.

Suosittujen toimistosovellusten julkistus on epäilemättä osa Microsoftin ja Nokian viime vuonna solmimaa yhteistyöpakettia ja se auttanee Nokiaa osaltaan saavuttamaan Symbian-laitteille asetetut myyntitavoitteet.

Office Mobile -pakettiin kuuluvat Word Mobile, PowerPoint Mobile sekä Excel Mobile, joiden Nokia lupaa mahdollistavan suuren osan sovellusten työpöytäversioiden toiminnoista, vaikka pidempien tekstien kirjoittaminen virtuaalisella näppäimistöllä ei kuulostakaan houkuttelevalta.

Kuten Windows Phone -alustalla oleva versio, myös Office Mobilen Symbian-versio näyttää kaikki käytettävissä olevat dokumentit yhdessä näkymässä, jossa katseltavissa ovat puhelimen muistiin tallennetut dokumentit, sähköpostin liitetiedostot sekä SharePoint-palvelimella olevat dokumentit.Nokian Conversations-blogin mukaan Office Mobile on saatavilla Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro ja Nokia C6-01 puhelimille. Listasta puuttuville mallien kuten N8:n ja E6:n ja Nokia 500:n osalta luvataan lisätietoja myöhemmin. Sovellukset voi ladata laitteeseensa Nokia Software Update Tool -sovelluksella tai yhdistämällä tietokoneen Nokia Suite -ohjelmaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

@uutinen
>Suosittujen toimistosovellusten julkistus on epäilemättä osa
>Microsoftin ja Nokian viime vuonna solmimaa yhteistyöpakettia

MS Office Symbiaaniin taitaa olla sovittu jo pikkusen aijemmin.

1@
>Nyt ei edes pahin Windows trolli voi väittää etteikö office olisi
> portattavissa Linux:lle.

Liittyy miten tähän uutiseen ?

Vastaa
Grina
Grina

4

Symbian ei ole Linuxia nähnytkään. Ja miksei Office olisi portattavissa mille tahansa alustalle? Onhan Mac-versioitakin ollut pitkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

3@
>Symbian ei ole Linux nähnytkään mutta on käytännössä Qt kirjoitettu.

Itse Symbiani ei ole Qtllä tehty, mutta tuo toimisto sovellus jossain määrin ja olisi saattanut tulla myös Nokia MeeGolle jos vuosi sitten Nokia ei olisi hypännyt MS/WP kelkkaan. Eli nyt se MeeGo/Linux versio aijempaa epätodennäköisempää. Mutta se ei poissulje etteikö Asha luokan laitteissa MS toimisto ratkaisujen tuli laajenisi nykyisestä.

Vastaa
prxos
prxos

7

aivan kamala pakotus. tuon kun asensin aikoja sitten omaan c7:aan, koko kännykkä kangistui aivan jumalattomasti. Kun sen poisti, lähti taas toimimaan vikkelämmin. Muista ongelmista sitten muualla...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Sen mitä olen tuota nyt käyttänyt, niin ihan hyvin tuntuisi toimivan. Uusien sovellusten lisäksi jo aiemmin julkastujen sovellusten ongelmiakin on korjattu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.