Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älykello keräämässä miljoonien rahoituksen Kickstarterissa

8
Teemu Laitila

Älykello keräämässä miljoonien rahoituksen Kickstarterissa
Pebble-niminen älykello on onnistunut rikkomaan kaikki tähänastiset ennätykset joukkoistettua rahoitusta tarjoavassa Kickstarter-palvelussa. Viikko sitten avattu rahoitusprojekti on onnistunut keräämään jo 4,2 miljoonaa dollaria ja rahoitusaikaa on jäljellä vielä kuukauden verran.

Alun perin Pebble-projektin tarkoituksena oli kerätä kasaan 100 000 dollaria, jotka oli tarkoitus käyttää kompnenttihankintoihin, Bluetooth-sertifiointiin sekä tuotannon aloittamiseen. Tähän saakka kellon kehitystä on kuitenkin rahoittanut jo lähes 30 000 käyttäjää. Suosituin minimisumma on 115 dollaria, jonka lahjoittajille on luvassa yksi kello projektin valmistuttua.

Älykelloprojekti on Kickstarter-palvelun seitsemäs projekti, joka on yltänyt rahoituksessaan yli miljoonaan dollariin. Edellistä ennätystä piti hallussaan Double Fine Adventure -peli, joka keräsi palvelun kautta yhteensä 3,3 miljoonaa dollaria. Kickstarterista onkin muodostunut varteenotettava vaihtoehto ammattisijoittajien rahoitukselle.


Pebble on älykello, joka Bluetooth-yhteyden avulla toimii älypuhelimen toimintojen jatkeena. Oman sovelluksensa avulla laite toimii Androidilla ja iPhonella. Kellonajan lisäksi laite pystyy esittämään tietoja tulevista puheluista, tekstiviesteistä (Androidilla), säätilasta, puhelimen GPS-sensorista ja sillä voi myös esimerkiksi ohjata puhelimen musiikkisoitinta. Lisäksi tulossa on kehittäjille tarkoitettu sovelluskehityspaketti, jonka avulla toimintoja voidaan laajentaa entisestään.


Älykellot eivät ole varsinaisesti uusi ajatus, mutta Pebble onnistuu monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta olemaan kevyt, kestävä ja vieläpä tyylikäs. Yksi kellon merkittävimmistä ominaisuuksista on sen näyttö, joka perustuu E-Ink-tekniikkaan. Sähköistä mustetta jäljittelevää tekniikkaa on käytetty tähän mennessä e-lukijoissa, joissa se mahdollistaa hyvän akkukeston ja luettavuuden myös kirkkaassa valaistuksessa. Pebblen luvataankin kestävän käyttöä yhdellä latauksella yli viikon, mikä on ehdoton vaatimus, sillä harva haluaa puhelimensa lisäksi ladata myös kellonsa päivittäin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

johtaja59
johtaja59

1

"tietoja tulevista puheluista" vai "tietoa tulevasta puhelusta".
Toisaalta ennustava älykello olisi kyllä hieno keksintö.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Kyllä uskoisin kertovan tulevista puheluista, kun en oikein usko tuommoiseen kertakäyttökelloon.. Yksi vastaamaton puhelu ja sitten vaihtoon:)

Nooo... kauneus on katsojan korvassa, vai miten se meni..;D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

Älykellon idea on ihan mielenkiintoinen. Itse olen hiukan harkinnut lisääväni muutamaan Symbian-sovellukseeni tuen *MetaWatchin älykelloille. Se vain vaatisi kellon hankkimisen testauskäyttöön.

MetaWatchistahan uutisoitiin viime syyskuussa kun jenkkiläinen Fossil kellokonserni myi älykellotekniikkansa suomalaiselle firmalle, joka oli perustamassa kehityskeskusta tänne Espooseen.

Vastaa
Homeworld123
Homeworld123

5

Tuossa joutuu edelleen kanniskelemaan sitä kännykkää mukanaan. Pitäisi olla itsenäinen rannekännykkä esim. bile tarkoitukseen.

Milloinkahan ymmärtävät käyttää ranneketta akkuna?

Vastaa
squi
squi

6

@3, vaikka tuossa taitaa olla ominaisuuksia enemmän, niin on hintaakin sitten jo tuplasti. Pebble on tulossa myyntiin noin 150 dollarin hinnalla ja tuossa näyttäisi halvinkin malli olevan melkein 350e, eli vähän eri sarjoissa liikutaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

@5 juuri näin. ei paljoa ominaisuuksia, mutta järjeton akkukesto ranneakulla. Siinä olisi Noksulle ilmainen vinkki.
Eli tyylikäs (ehkä vähän personoitava), minimaalisilla ominaisuuksilla ja laadukkaista matskuista tehty ranne puhelin. Myisi kuin häkä alle 2000€ hinnalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja