Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Business Insider: Googlella suuria suunnitelmia Motorolalle

2
Teemu Laitila

Business Insider: Googlella suuria suunnitelmia Motorolalle
Google haluaisi kopioida Applen tiukasti integroitua bisnemallia pian omistukseensa siirtyvän Motorola avulla, väittää talousjulkaisu Business Insider omiin lähteisiinsä perustuen. Sivuston mukaan Motorolan laaja patenttisalkku saattoi olla alkuperäinen syy yhtiön ostolle, mutta Googlen suunnitelmat ovat muuttuneet.

Google osti Motorola Mobilityn koko liiketoiminnan viime kesänä 12 miljardin dollarin hintaan. Yhtenä tärkeimmistä syistä kauppaan oli Googlen tarve kasvattaa omaa patenttisalkkuaan, jonka avulla yhtiö voisi suojata Android-käyttöjärjestelmää kilpailijoiden kuten Applen ja Microsoftin patenttisyytöksiltä. Kaupan yhteydessä Google vakuutti nykyisille Android-valmistajille, että yhtiöt tullaan pitämään erillään, eikä Motorolalle anneta erityiskohtelua muiden laitevalmistajien kustannuksella.


Vakuutteluistaan huolimatta Google suunnittelee oman ohjelmistotuotantonsa ja Motorolan laitevalmistuksen tiukempaa integrointia, Business Insiderin sisäpiirilähteet väittävät. Lähteiden mukaan Google haluaa Applen tapaan hallita koko prosessia ohjelmistokehityksestä laitevalmistukseen sekä myyntiin. Business Insider kuvaa Googlen suunnitelmia huomattavasti suuremmiksi, kuin pelkäksi Motorolan valmistamaksi Nexus-puhelimeksi.

Business Insiderin mukaan Android-valmistajien ainut mahdollisuus olisi liittoutua keskenään ja pakottaa Google myymään Motorolan laitevalmistus. Lähteiden mukaan Android-valmistajien joukko on kuitenkin liian epäyhtenäinen, että valmistajat saisivat aikaan merkittävää yhteistyötä.

Jos Google lupauksistaan huolimatta antaa Motorolalle selkeän erityisaseman valmistajien keskuudessa ja ryhtyy toden teolla panostamaan omien älypuhelinten sekä tablettien myyntiin, tilanne voisi olla hyvä tilaisuus Microsoftille kasvattaa Windows 8 - ja Windows Phone 8 -laitteiden valmistajien määrää.

Googlen ja Motorolan kauppa on viimeistelyä vaille valmis. EU:n ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat jo antaneet hyväksyntänsä kaupalle, mutta asia on vielä kiinalaisten viranomaisten käsiteltävänä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Mikäli Google alkaa raukkamaisesti suosia Motorolaa, niin muut valmistajat voivat loppuvuodesta alkaa tuoda kaikkien hyödynnettävissä olevaan avoimeen Tizeniin perustuvia puhelimia.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Raukkamaisesti? Sehän on ainut oikea vaihtoehto Googlelle. Kuten Android on moneen kertaan todistanut, niin se ei tuota tekijöilleen Applen kaltaista voittoa. Ei Google ole mikään hyväntekijä, vaan voittoa takova yritys.
Tizen ei myöskään ole vaihtoehto, sillä sen ekosysteemi on mitätön verrattuna mihinkään muuhun.
Mikäli muut valmistajat poistuvat androidin piiristä, ainut vaihtoehto on Windows Phone 8, johon suurin osa nykyisistäkin valmistajista panostaa.
Mutta vaikka Googlella olisikin ajatuksena hylätä muut laitevalmistajat, niin kyseessä voi olla vuosien projekti.
Motorola on Googlelle siinä mielessä hyvä yritys, koska amerikkalaisena yhtiönä se voi saada kotikenttäetua maailman suurimalla älypuhelinmarkkinalla.
Eli kuten sanoin: Androidin suuri markkinaosuus ei takaa suurimpia voittoja. Jos Android muutetaan Motorolan ympärille sillä on suuremmat mahdollisuudet Applen kaltaisiin tuloihin vaikka laitekanta putoaisi puoleen.
Se ei ole ainut hyvä puoli: Tällä tavoin Google pääsisi eroon alustan pirstaloitumisesta ja käyttämään monien käyttäjien mielestä parempaa "pure Androidia".

Odotan innolla, mitä tässä tapahtuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja