Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäiset Intel-puhelimet myyntiin huomenna

2
Teemu Laitila

Ensimmäiset Intel-puhelimet myyntiin huomenna
Ensimäinen Intelin prosessoria käyttävä Android-puhelin on tulossa myyntiin huomenna. Kyseessä on Intiassa lanseerattava Xolo X900, joka sisältää Intelin Atom Z2460 -prosessorin. Myös seuraava Intel-puhelin jäänee länsimaisten saavuttamattomiin, kun Lenovon K800 julkaistaan Kiinassa myöhemmin keväällä.

Xolon Intel-puhelin ei speksiensä puolesta häviä nykyiselle ARM-pohjaiselle Android-tarjonnalle. Laitteesta löytyy 4,03 tuuman näyttö 1024x600 pikselin resoluutiolla, gigatavu RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, 8 megapikselin kamera, joka tallentaa videokuvaa 1080p-resoluutiolla, etukamera, HDMI-ulostulo sekä NFC-tuki.

Vaikka Intelin Z2460-järjestelmäpiiri ei numeroiden valossa pärjää jo neljää ydintä käyttäville ARM-piireille, ensimmäisissä testeissä laitteen yksiytiminen 1,6 GHz:n taajuudella toimiva x86-prosessori on osoittautunut kilpailukykyiseksi sekä suorituskykynsä että tehonkulutuksensa puolesta.


Lenovon ja Xolon lisäksi Intel-puhelimia odotetaan ainakin Motorolalta, jonka kanssa Intel on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen. Motorolan ensimmäinen Intel-puhelin saattaa olla ensimmäinen laajemmin länsimaissa julkaistava x86-arkkitehtuuriin perustuva mobiililaite ja sen julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden 2012 aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Jarissimo
Jarissimo

1

Erittäin mielenkiintoista ja lupaavaltahan nuo testit näyttää. Eikä minusta jää edes arm:n varjoonkaan sillä pelkästään ytimien lukumäärään on turha tuijottaa, kulkeeha ntuo nopeammalla kellotaajuudella, joten joissakin sovelluksista siitä on enemmän hyötyä kuin ytimien määrästä.
Akun kulutuskin vaikuttaisi olevan kohtuullisen kohdallaan.

Oliko tällä nyt tarkoitus ajaa jossain vaiheessa Meegoa alunperin? Eikös intel ollut siinä kovasti mukana?

Vastaa
perhana
perhana

2

Kaikkihan yrittää aina portata sitä androidia luuriin kuin luuriin... mutta minua kiinnostaisi huomattavasti enemmän mahtaisiko tuohon onnistua asentaa windows 8, toki tuo resoluutio ei ihan tue metroa, mutta ehkä sen saisi skaalattua... olisihan tuo tietysti mukava lelu windows 7:llakin, olisi ainakin taskuun sopiva toimisto mukana pidettäväksi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja