>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavassa iPhonessa amorfista metallia?

16
Manu Pitkänen

Seuraavassa iPhonessa amorfista metallia?
Korealaiselle ETNewsille puhuneiden teollisuuslähteiden mukaan Applen seuraavan sukupolven iPhonen kuorissa käytetään Liquidmetal-pohjaista materiaalia. Saman lähteen mukaan Samsungin Galaxy S III:ssa on keraamiset kuoret.

Liquidmetal on kaupallinen nimitys teknologialle, jonka avulla pystytään valmistamaan amorfisia metalliseoksia. Tavallisessa metallissa atomit muodostavat hilarakenteen, mutta amorfisessa metalliseoksessa atomit eivät muodosta säännöllistä rakennetta.

Amorfisuuden ansiosta metalliseoksella voi olla jotain hyvin poikkeuksellisia ominaisuuksia. Liquidmetal-seokset voivat olla erittäin kovia, keveitä, kulutusta kestäviä, elastisia tai niillä voi olla hyviä akustisia ominaisuuksia.

Apple hankki maailmanlaajuisen yksinoikeuden (kulutuselektroniikan osalta) Liquidmetal-yrityksen teknologiaan vuonna 2010.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

ep_
ep_

1

Tekee varmaan hyvää iPhonelle pomppia tuolla lailla ;D . Ei kannata enää iPhoneja pudotella sen jälkeen jos kerran noin popmppii ;D. Aika jännä materiaali tuo Liquidmetal tosiaan.

EDIT: Olikin tuo pohjalaatta eikä kuula sitä liquidmetallia.

Vastaa
JJH90
JJH90

8

Samaa liquidmetalin käyttöä huhuttiin jo vuos sitten MacBook Pron kohdalla. Mutta hei, jos puhelin tipahtaa maahan niin eipähän tarvii kumartua nostamaan sitä.

Vastaa
ep_
ep_

10

@8
Niin. Miinuspuolelle menee se, että puhelimen tiputtaessaan tarvitseekin tikkaat, että sen puhelimen voi käydä poimimassa sieltä lampun päältä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

Videoesittely oli kyllä jännä. Amorfisen metallin pomppiminen tuntui jatkuvan loputtomasti, ja pompputaajuus kasvoi lopussa varmaankin tuhansiin hertseihin.

Apple epäilemättä tosin tulee tavanomaiseen tyyliinsä hypettämään tätä materiaalivalintaa pitkälle yli sen todellisten ansioiden, ja Apple-fanit sitten hokevat "liquid metal, liquid metal" intoa piukassa joka mahdollisessa käänteessä :-) Koko Liquid Metal -nimityskin on asiaa koskevassa uutisoinnissa aivan turha; se on vain yhden yrityksen antama tuotenimi omalle amorfiselle metalliseokselleen. Olennaista uutistasolla on amorfisuus ja käyttöominaisuudet, joten kyseisen tuotenimen nostaminen keskiöön on hiukan matalaotsaista markkinamiesten tahtipuikon mukaan nytkähtelyä.

Mielenkiintoista onkin nähdä, mitä etuja tämä materiaali tuo matkapuhelimeen. Jääkö etu ensisijaisesti visuaaliseksi, vai onko aineella muitakin merkittäviä etuja. Ei siis tuomita ennalta, mutta ei mielellään myöskään liitytä hype-kuoroon - ainakaan uutispuolella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

12

Korjaus edelliseen; sanoin näin:

"Koko Liquid Metal -nimityskin on asiaa koskevassa uutisoinnissa aivan turha"

Oikeampi sanoa näin:

Asiaa koskevassa uutisoinnissa olisi hyvä ensisijaisesti puhua amorfisesta metallista, ei tuotenimestä "Liquid Metal".

Vastaa
JJH90
JJH90

13

@10
Jos kännykän tiputtaa (eli alkuputoamisnopeus on nolla), niin ei se maksimissaan voi nousta kuin tiputuskorkeudelle, sillä ei edes tuo materiaali luo energiaa tyhjästä. Raivoissaan maahan paiskaaminen onkin sitten eri juttu, mutta kukapa niin nyt voisi niin Applen tuotteelle tehdä :).
Vielä entistäkin vähemmän aiheeseen liittyen pitää vielä mainita, että Apple kyllä ihailtavasti saa ihmiset aina puhumaan tuotteistaan. Olipa amorfinen tai ei, tulee hyvin todennäköisesti olemaan seuraava puhelimeni.

Vastaa
ep_
ep_

14

@13
Arvasin, että joku tästä jotain tällaista sanoo. No viistastellaan nyt kun kerran aloitit :-). Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin ei se puhelin voi nousta edes tiputuskorkeudelle.
1. Osuessaan maahan osa energiasta kuluu kappaleen muodon muuttumiseen (myös ne pienet ei-silminnähtävät muutokset joko laitteessa tai lattiassa).
2. Osa alkuperäisestä potentiaalienergiasta kuluu ilman liikuttamimseen.
3. Kitka syö energiaa (ilma, puhelin ja lattia lämpenevät mutta vain niin vähän, ettei sitä voi huomata).
4. On epätodennäköistä, että puhelin putoaisi lattialle sellaisessa kulmassa, josta se pomppaisi ylös täsmälleen suoraan ylös.

Jos nyt kuvitellaan, että puhelin kuitenkin pomppaisi lähtökorkeuttaan korkeammalle, se edellyttäisi sitä, että puhelin saisi jostain lisää energiaa. Energia voisi olla peräisin esimerkiksi lattian tai puhelimen jostain jännityksestä (Todennäköisyys aika lailla ~0% että noin tapahtuisi).

Että vitsit vitseinä vaikka se ehkä vähän huono olikin. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.