Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n tilanne alkaa vihdoin helpottua

12
Manu Pitkänen

HTC:n tilanne alkaa vihdoin helpottua
HTC ilmoitti viime vuonna, ettei sen bisnes pyöri odotettuun malliin, eikä tilanne korjaantunut tämän vuoden alussakaan. Loppukevät näyttää kuitenkin jo valoisalta.

Yhtiön mukaan se odottaa liikevaihdon kasvavan huhti-kesäkuussa 55 prosentilla verrattuna alkuvuoteen. Yhtiö ohjeistaa Q2:lle noin 3,56 miljardin dollarin liikevaihtoa, mikä on hieman enemmän kuin konsensusennuste. Liikevaihdon lisäksi HTC odottaa katteenkin kasvavan kuluvalla kvartaalilla.

Yhtiö ei täsmentänyt ennusteen taustatekijöitä, mutta vaikuttaisi siltä, että kuluttajat ovat innostuneet MWC-messuilla lanseeratusta One-älypuhelinmallistosta. HTC on yksi suurimmista Android-valmistajista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Jarissimo
Jarissimo

1

HTC:llä meni homma mönkään kun SGS2 pesi sen lippulaivan(t) viimevuonna jokaisella osa-alueella. Tänä vuonna SAmppa ei julkaissut omaa lippulaivaansa alkuvuodesta niin HTC:llä menee paremmin. Ihan kelvollisen oloisia luureja onkin nuo One sarjalaiset, mutta todella ristiriitaista, kun ei ole varmaa kumpi niistä nyt olikaan lippulaiva? Eihän sitä nyt kuitenkaan näytön koolla kerrota, pienempi malli noista on voittanut monella osa-alueella arvosteluissa isoveljen.

HTC:n heikkous on ehdottomasti järjetön mallivalikoima ja selkeän lippulaivan uupuminen.

Viimevuosi oli HTC:ltä ihan surkea myös tuotteiden valossa. Se mallivalikoima oli silloin vielä heikommalla tolalla.. Sensation xe hd uber gyber xl+ ja uusia malleja tipahteli parin viikon välein samaan segmenttiin.

Vastaa
perhana
perhana

2

Ei se android vaan näytä kaikille mikään takuuvarma rahasampo olevan... moni juniori android-fani ei varmaan edes tiedä että HTC nousi muutama vuosi takaperin lähes tyhjästä tunnetuksi puhelinvalmistajaksi ehkä monen yllätykseksi nimenomaan mainioilla Windows Mobile-puhelimillaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Korjatkaapa ihmeessä linkkien kanssa, mikäli harmaat muistinystyrät on ihan väärässä.. No en pelkän muistinvarassa vaan asiallisesti linkkien kanssa.

HTC ei noussut Windows luureilla vaan oli niillä siellä tuntemattomassa.. Varsinainen nopea nousu tapahtui Android luureilla ja niillä tapahtui myös viimevuoden lasku. Mutta ei neidän vuoristoradastaan voida syyttää Androidia vaan paskaa johtoa ja ihan älyvapaata strategiaa. Toiseksi älyvapainta koko planeetalla, mutta siinä asiassa rakkaasta kotimaasta historiansa juontava Nokia kyllä pesee ja linkoaa muut mennen tullen.

Eli faktaa..:
HTC:n myynti kasvoi vuonna 2010 (vuosi milloin alkoivat keskittyä enemmän Android luureihin = teki enemmän Android puhelimia kuin Windows puhelimia) 111%.
lähde: http://www.pcadvisor.co.uk/news/pc-peri...smartphone-use/

Ja tuo ei ole mitään rakettitiedettä. Microsoftilla ei ollut tuolloin kuin 6.5 Mobile windows tarjolla joten sillä ei pahemmin kilpailtu kenenkään kanssa.

Vastaa
perhana
perhana

4

Myyntimmääräisesti suurin nousu toki voi olla tullut android-puhelimilla, mutta tunnetuksi ja suureksi älypuhelin-valmistajaksi HTC nousi Windows Mobile laitteilla, tässä ainakin yksi asiaa selventävä linkki:

http://www.windowsfordevices.com/c/a/Wi...le-smartphones/

Eli lyhyesti tiivistäen:
HTC Touch sormiystävällisellä TouchFlo järjestelmällä julkaistiin 2007, ja vuoden 2008 toisella neljänneksellä HTC möi yli 1,3 miljoonaa laitetta, joka tarkoitti lähes 120 prosentin kasvua vuoteen 2007 verrattuna, ja yhtiö oli aloittanut matkapuhelimien myynnin omalla nimellään vasta vuoden 2006 kesäkuussa.

Eli kyllä melko aiheellisesti voidaan väittää HTC:n nousseen tyhjästä tunnetuksi juuri Windows Mobile puhelimillaan, ja kyllä nämä Touch ja TyTn olivat melkoisen suosittuja suomessakin aikoinaan, varsinkin kun niihin jo silloin sai asennettua esimerkiksi navigointisovelluksia TomTomista lähtien

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

5

No eipä tuo HTC ainakaan minun tutkalleni noussut "tunnetuksi puhelinvalmistajaksi" Windows-puhelimillaan. HTC:stä nyt tuskin yleensäkään paljoa puhuttaisiin, jos se olisi pitäytynyt Windows-puhelimissa ja tyytynyt niiden Android-laitteisiin verrattuna vähäisiin myyntimääriin.

Vastaa
perhana
perhana

6

@5
Katsos kun on ollut olemassa myös aika ennen Androidia, ja silloinkin oli jo elämää... ja melko varmasti vuosina 2007-2008 myytiin paljon enemmän Windows Mobile puhelimia kuin Android puhelimia, ja myös HTC on ollut olemassa jo ennen Androidia, ei sillä muuten olisi ollut rahkeita olla ensimmäinen Android puhelimen valmistaja ;-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

7

Minulla oli HTC730s 4 vuotta ammattikäytössä ennen tätä Desireä on toiminut ilman minkään laista huoltoa ja on vieläkin kakkos puhelimena .eikä tartte näköjään merkkiä vaihtaa .

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
htcfani (vahvistamaton)

8

hyvä htc. htc tekee parempaa desingia kun muut puhelimet. heti kun näin jonkun htc puhelimen niin se erotuu joukosta isoilla näytöillä,beats audiolla,kameralla ja ulkonäyllä jä siinä on adroid:kin. paras puhelin valmistaja on htc quietly brilliant on paras on paras :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

9

@ 6:

"Katsos kun on ollut olemassa myös aika ennen Androidia, ja silloinkin oli jo elämää... ja melko varmasti vuosina 2007-2008 myytiin paljon enemmän Windows Mobile puhelimia kuin Android puhelimia"

Logiikkasi ontuu. Se että Android-puhelimia ei tuolloin myyty paljon (Android oli vasta julkistettu) ei tarkoita, että Windows Phone -puhelimia olisi myyty paljon -eikä myytykään. Ei siis ollut mitään syytä, miksi Windows Phone olisi tuolloin ollut "tutkallani" nykyistä vahvemmin.

Vastaa
perhana
perhana

10

@9
eiköhän se nyt ole sinun logiikkasi joka tässä ontuu... jos vastauksesi oli tarkoitettu kommenttiini siitä että HTC nousi tunnetuksi puhelinvalmistajaksi Windows Mobile puhelimillaan, niin mitä ihme logiikkaa on alkaa siihen vääntämään Androidia ja Windows Phonea, joita ei siihen aikaan vielä edes tunnettu... toki HTC:lle oli hyvä valinta alkaa valmistamaan Android-puhelimia senjälkeen kun android julkaistiin, mutta sitä ennen HTC tuli älypuhelinmarkkinoilla tunnetuksi Windows Mobile puhelimilla, jos se sinun tutkallesi ei silloin osunut se johtuu ainoastaan siitä että et sitten siihen aikaan vielä kiinnittänyt älypuhelimiin juuri mitään huomiota.

Edit: kun näkyy tuo aika hävittävän mielestä nuo muutaman vuoden takaiset asiat, niin tässä hieman muistinvirkistystä siihen mitä älypuhelinrintamalle ja siitä keskusteluun kuului esimerkiksi vuonna 2007:
http://www.matkapuhelinfoorumi.fi/f9/vu...n-2007-a-41533/
Eli siellähän se näkyy listalla HTC TyTn II yhtenä suosituimmista "ei nokia" matkapuhelimista suomessakin... eli jos Nokia jätetään pois laskuista, oli HTC Windows Mobile puhelimellaan kakkosena iPhonen jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

@ 10:

"eiköhän se nyt ole sinun logiikkasi joka tässä ontuu... jos vastauksesi oli tarkoitettu kommenttiini siitä että HTC nousi tunnetuksi puhelinvalmistajaksi Windows Mobile puhelimillaan"

Ei ollut tarkoitettu vastauksesi mainitsemaasi asiaan. Koska se käy mielestäni selville kommentistani helposti, ja koska aiemmatkin vastauksesi ovat aika sekavia, niin enpä jatka tätä keskustelua pidempään.

Vastaa
perhana
perhana

12

ehkä kannattaakin pitäytyä kommentoimasta enempää, jos viimeiseksi argumentiksisi jää väite että kommenttisi

"No eipä tuo HTC ainakaan minun tutkalleni noussut "tunnetuksi puhelinvalmistajaksi" Windows-puhelimillaan."

ei siis mielestäsi ollut mitenkään tarkoitettu vastauksesi väitteeseeni siitä että HTC nousi tunnetuksi puhelinvalmistajaksi Windows Mobile puhelimilla, selvähän tämä, ja tähän onkin hyvä lopettaa :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja