Apple myi alkuvuonna 35,1 miljoonaa iPhonea

25
Manu Pitkänen

Apple myi alkuvuonna 35,1 miljoonaa iPhonea
Applen tuotteiden myynti jatkoi vahvana alkuvuonna. Teknologiajätin julkaiseman osavuosituloksen mukaan yhtiö myi tammi-maaliskuussa 35,1 miljoonaa iPhonea ja 11,8 miljoonaa iPadia.

Puhelinmyynti kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden jopa 88 prosenttia. Taulutietokoneissa kasvu oli kuitenkin vielä hurjempaa, myynti kasvoi 151 prosenttia viime vuoteen nähden. Apple myi viime vuoden joulukvartaalilla 37 miljoonaa iPhone-älypuhelinta ja 15 miljoonaa iPad-taulutietokoneita. Vuoden ensimmäinen kvartaali on perinteisesti ollut kulutuselektroniikan myynnissä vuoden huonoin neljännes.

Applen liikevaihto yhtiön kirjanpitovuoden toisella kvartaalilla oli 39,2 miljardia dollaria -- liiketulos lähes kaksinkertaistui 11,6 miljardiin dollariin (viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden).

Apple ennustaa liiketuloksen kasvavan kuluvalla neljänneksellä 35 prosenttia vuoden alusta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentit (25)

Anonyymi käyttäjä
ordodo (vahvistamaton)

2

Kyllä se Apple takoo vain järkyttävää tulosta huh huh. Kyllä näistä numeroista pitäisi päätellä, että ei se aivan huonoja tuotteita tuo markkinoille eikä tuommosta rahamäärää löydy pelkästään Apple-fanaatikoilta.

Vastaa
delic
delic

3

Kyllä sen huomaa miten kaikki Applen ratkaisut ja usko omiin tuotteisiinsa kantaa nykyään aivan valtavasti hedelmää ja tämäkin on vasta alkua.

Applella on vaan niin käsittämätön kova kokonaispaketti ja ekosysteemi ja todella vahva tuoteportfolio ja se tärkein sovelluskehittäjät. Sovelluskehittäjät tekee iPhonesta menestystuotteen samoin kuin iPadista.

Tässä se näkyy se tulos kun luotetaan omiin tuotteisiinsa ja uskotaan niihin vaikka muut pitäisi kuinka hulluna kun ajatellaan ensimmäistä iPhonea ja toisaalta taas iPadia mille ei pitänyt olla mitään markkinoita ja kukaan ei sellaista tarvi.

Itsekin siirryin tablet aikaan ja hommasin tämän uusimman iPadin ja on kyllä niin Applelaatua, aivan loisto ostos. Uutta iPadiahan ei esim taida saada tällä hetkellä Suomesta oikeen mistään, ovat ihan kiven alla (jotain yksittäisiä tiettyä mallia saattaa muutama olla). Nyt on suomalaisetkin alkanut löytää tabletin ja iPadia menee enemmän kun saadaan.

Eli iPadin tulos olisi vieläkin kovempi, mutta kun nytkin joudutaan myymään ei-oo-ta ympäri maailman.

Seuraavaksi sitten odotellaan Applen telkkaria, jos Apple saa siihen liitettyä jollain tavalla nykyisen portfolionsa ja ekosysteemin/sovelluskehittäjät niin taas kerran Applella on hittituote käsissä. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

4

Kuka nyt Lumian haluaisi. Vaatii Zunen toimiakseen koneen kanssa, akun vaihto mitätöi takuun, Ei muistikorttipaikkaa, erittäin suljettu käyttis etc.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Applella menee edelleen loistavasti, olisi mielenkiintoista nähdä miten sillä menisi jos tuotteet eivät olisi niin kauheita pettymyksiä.

Erinäisillä forumeilla ja blogeissa aina Applen tuotejulkistuksen aikaan muistetaan valittaa kuinka pettyneitä uutuuteen ollaan, kuinka iPhone (eikä iPad) ei ole muuttunut yhtään moneen vuoteen, kuinka iPhone ja iOS ovat tylsiä ja vanhanaikaisia. Näyttäisi kuitenkin siltä, että Apple tietää edelleen mitä tekee, ja "viisi vuotta vanhalla", "ylihintaisella" puhelimella voitetaan älypuhelinten kappalemääräisessäkin myynnissä kaikki muut, paitsi ehkä Samsung. Ei huonosti.

Vastaa
SamppA24
SamppA24

8

Ei se Iphone mikään "tylsä" ole, varsinkaan sen jälkee kun on jailbreakannu. Ilmaisia sovelluksia iconeja ja yleensäkin puhelinta saa muokattua millaseks haluaa. Ei mikään huono ostos, vaikka maksaakin vähä enemmän kuin samppa tai nokialainen. Laatu maksaa.

Vastaa
SamppA24
SamppA24

10

@9 ei se tietenkään kaikille oo hyödyllinen, mutta ite kun semmosen omistan niin onhan se käytännöllinen. Ajaa samaa asiaa kun läppäri mutta näppärämmässä koossa. Koulu ja työhommia on kiva tehä sillä vaikka olis matkan päällä(esim.). Ite justii opiskelijana korkeakoulussa oon niin kyllä sille tulee käytettyä aika paljonki. Suosittelen ainakin käyttämistä pari pv jos vaan on mahdollista, saatat jopa yllättyä positiivisella tavalla. :)

Vastaa
Taeco
Taeco

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SamppA24:

@9 ei se tietenkään kaikille oo hyödyllinen, mutta ite kun semmosen omistan niin onhan se käytännöllinen. Ajaa samaa asiaa kun läppäri mutta näppärämmässä koossa. Koulu ja työhommia on kiva tehä sillä vaikka olis matkan päällä(esim.). Ite justii opiskelijana korkeakoulussa oon niin kyllä sille tulee käytettyä aika paljonki. Suosittelen ainakin käyttämistä pari pv jos vaan on mahdollista, saatat jopa yllättyä positiivisella tavalla. :)

Mikset käytä kännykkää siihen? Huomattavasti näppärämpi, kun löytyy aina taskusta. Ja jos paljon muistiinpanoja tekee, niin kyllä sitten tarvii ennemminkin läppärin ihan sen fyysisen qwertyn takia.

Ja ei ole ihan varaa "kokeilumielessä" törsätä 500€ laitteeseen, jolle en keksi mitään käyttöä vain siinä toivossa, että keksin sille jotain käyttöä...

Vastaa
delic
delic

12

Tabletista, ei sitä ymmärrä ennenkuin sitä koittaa. Tabletissa nyt on vaan ne muutamat jutut jotka tekee sen, että useimmiten tartut tablettiin kuin tietokoneeseen/läppäriin. Akkukesto, paino/koko, instant on, kannettavuus ja kuinka helpolla laite lähtee kainaloon kun jonnekin pitäisi mennä. En sano että se korvaisi kannettavaa, se voi tietyssä käytössä sen tehdä ja joillain käyttäjillä. Riippuu ihan mitä sillä laitteella tehdään, omassa käytössä se ei siihen pysty vaikka suurimman osan ajasta iPadia käytänkin nykyään. Sitten grafiikan tekeminen ja musajutut hoidetaan edelleen kunnon koneella.

ELi minulla kävi samoin kuin monella muulla tabletista tuli nopeasti se ykköselektroniikkalaite. Vaikka ostin sen vain ihan mielenkiinnosta, että mikä siinä tabletissa nyt on se the juttu, että miksi se on niin suosittu. Kuten sanoin aikasemmin, en ihmettele enään. Enkä ihmettele sitä miksi iPadien myynti on nyt valtavassa nosteessa. Timhän sanoi eilen jotain, että iPadin myynti on kasvanut suhteessa paljon nopeammin kuin iPhonen.

Huomannut myös kaveripiirissäni kun ovat saaneet käytellä iPadiani niin ovat todenneet sen käteväksi laitteeksi. Yksi on jo ostanutkin (ei omista mitään Applen laitteita), odottelee vaan kun joskus laitteita Suomeen lisää tulisi.

Enkä ole siis sanallakaan suositellut iPadia itse ovat saaneet muodostaa mielipiteensä. Näyttö saa kyllä kaikilta kehuja ja onhan se upea.

Olen myös huomannut asian, että yleensä läppäri koetaan ns omaksi laitteeksi, eli jos menet vaikka sukuloimaan niin harva haluaa sun kannettavaa käyttää tai edes kehtaa pyytää, että voiko kattoa netistä vaikka jonkun jutun. Oma iPad taas pääsiäisenä kiersi henkilöltä toiselle. Se on sellanen näppärä ja nopea yleislaite ja mitä parhain surffilauta :)

Tuohon viimiseen liittyen on mielenkiintoista nähdä tuoko iOS6 käyttäjäprofiilit iPadille. Nimittäin iPadissa olisi käyttöä kyllä niille, että toiset vois käyttää vaikka jotain vierailijatunnuksia. Tai lapsiperheessä lapsilla omat lapsille tarkotetut sovellukset eikä muuta. Lapsethan iPadista tykkää todella paljon sekin on jo varmasti yksi syy miksi esim aikuiset ihmiset ostelee näitä iPadeja ja perheet on löytäneet kyseisen laitteen. Pitkä automatkat edessä ja lapset takapenkillä ja iPAd niille niin menee kaikilta se ärsyttävä automatka nopeasti. Voivat siellä sitten pelata vaikka piirustuspeliä ja arvailla toistensa piirustuksia ;)

Eikä kannata unohtaa että iPad pelikoneena on valtavassa kasvussa. Pelit on halpoja ja niitä on niin paljon kun on aikaa/rahaa ladata, eli tämänkin puolesta hyvä valinta nuorille jos ei sitten halua pelata esim pelikonsolilla tai ei ole rahaa ostaa uusia pelejä. EA:llahan on esim fifa 12 peliin ominaisuus millä voi käyttää iPhonea ohjaimena kyseisessä futispelissä. jos on 2 iPhonea voi pelata vaikka kaksinpeliä, sitten vielä airplaylla langattomasti peli telkkariin niin siinä on jo jonkun sortin konsoli :)

Tässä on video tuosta http://www.youtube.com/watch?v=aBT5HGqDtsE

Mutta yhteenvetona ei tablettia tarvi, onhan tähänkin asti ilman pärjätty, mutta kuten samppa tuossa sanoi, saatat jopa yllättyä positiivisella tavalla. Itse ainakin yllätyin, kuten varmaan miljoonat muutkin :) Enkä siitä kyllä luopuisi, pirun kätevä laite. Se on vähän niinkun matrix leffan mainoslause aikoinaan, se pitää kokea että ymmärtää mikä matrix on :)

Vastaa
delic
delic

13

Tässä on muuten vielä valokuvaukseen liittyvä hyvä video iPadista ja langattomasta järkkärin parittamisesta http://www.youtube.com/watch?v=qHArjTpUZHU En yhtään ihmettele jos valokuvaajat ovat ottaneet myös iPadin omaksi. Varsinkin uuden tarkan ja todella hyvän värisaturaation ansiosta valokuvat näyttää todella hyvältä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@11

Ainakaan minun maailmassani, laitteen kokeilu EI edellytä laitteen ostamista.

Ja kun erot kännykän ja tabletin välillä ovat sinulle noin outoja, suosittelen sydämestäni tabletin kokeilemista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

15

@12 Tuohon viimiseen liittyen on mielenkiintoista nähdä tuoko iOS6 käyttäjäprofiilit iPadille.

Tuskin tuo vaikka sille on tarvetta, vaarana olisi laite myynnin väheneminen. Lapsille pitäisi saada joku rugeroitu versio iPadista ettei tulisi niin saatanan kalliiksi :)

Vastaa
Taeco
Taeco

16

@14
Kertoisitko sitten, mitä muita eroja sillä on, kuin koko(=ei mahdu taskuun)?

Kaupassa vimpaimen pläräily ei juuri tehnyt minuun vaikutusta, eikä siinä pääse mielestäni kunnolla testaamaan laitetta, jos sinä sitä tuolla tarkoiti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

16@
> Kertoisitko sitten, mitä muita eroja sillä on, kuin koko(=ei mahdu
> taskuun)?

Toinen ero on että tablettista voi puuttuua puhelinominaisuudet tai ne ovat huonoja käytettävyydeltään.

Tableteissa on eroja, osa on myös puhdasverisiä läppäreitä.

Vastaa
Taeco
Taeco

18

Sitä vähän minäkin... En oikein keksi mitään, mitä kännykällä tarvitsisi tehdä tien päällä, mitä sillä ei voi tehdä. Olisi mielenkiintoista kuulla, mihin sitä ihmiset käyttävät... Pelejä, artikkelien lueskelua ja leffoja lukuunottamatta.

Mobiilipelit eivät minua juuri kiinnosta. Leffojen katsominen tuskin voi olla yhtään sen nautinnollisempaa, kuin saman kokoiselta läppäriruudulta, eli jotain, mitä en tahdo tehdä. Lueskelu ja kirjoittelu käy näppärästi kännykällä - tätäkin naputtelen kännykällä nyt. En koe kätevämmäksi ottaa taskuun sopimatonta laitetta mukaani vain lukeakseni vähän suuremmalta ruudulta, kun näen mainiosti tästäkin. Puheluja soitan mielummin laitteella, jota voi pidellä yhdessä kädessä - vai voiko iPadilla edes soittaa puhelimiin ilman esim. Skypeä?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@18
> voiko iPadilla edes soittaa puhelimiin ilman esim. Skypeä?

Ei voi. iPad ei ole puhelin

Jokaisen käyttötottumukset ja mieltymykset ovat tietenkin erilaisia, mutta yritän nyt tuoda vähän toisenlaista näkökulmaa edellä nähtyyn hyvin yksinkertaistettuun "tabletti on vain vähän suurempi älypuhelin"-väitteeseen. Itse väitehän on sinällään yhtä tosi kuin väite: "Porsche 911 on vain vähän tehokkaampi Kupla", mutta käytännössä molemmissa tapauksissa se ero onkin aika suuri, ja mahdollistaa aivan erilaisen käyttökokemukseen ja käyttötavat. 

Esimerkiksi iPadin ruutu on pinta-alaltaan miltei kuusinkertainen (5.7x) verrattuna Samsung Galaxy S2:n ruutuun, joka ei ole läheskään pienimpiä älypuhelimia. On selvää että paljon suuremmalle ruudulle mahtuu paljon enemmän tietoa, puhutaan sitten kuvista, tekstistä tai videosta. Ero vielä korostuu jos sivusto, ohjelma tai lehti on tehty erityisesti iPadille. Kännykkä tietysti mahtuu taskuun ja on aina mukana. Mutta kännykkä ei ainakaan omassa käytössäni ole se oikea vertailukohta, vaan läppäri

Näiden muutaman viikon aikana olen huomannut käyttäväni läppäriä huomattavasti vähemmän kuin ennen. Valitsen mielummin iPadin, vaikka Flipboardia, muutamaa iPad-spesifistä lehteä ja peliä lukuunottamatta voisin tehdä kaiken läppärilläkin (ja tietenkin puhelimellakin). Pääasialliset edut ovat huomattavasti tarkempi näyttö, mahdollisuus käyttää näyttöä sekä pysty- että vaakasuunnassa, äänettömyys, paino (kolmasosa) ja huomattavasti pienempi lämmöntuotto. Ja jostakin syystä kosketusnäyttö vaan on paljon mukavampi käyttää kuin näppis ja hiiri, jos ei ole tarve syöttää suuria määriä tekstiä tai jotain muuta erityistarvetta.

Noista eduista johtuen iPadia on mukavampi käyttää esimerkiksi sohvalla tai sängyssä, eikä tarvitse miettiä latausjohtoakaan, kun akkukesto on arviolta kolminkertainen. Läppäriä käytän enää oikeastaan ainoastaan työasiohin ja muuhun ohjelmointiin. Ja puhelinta käytän tietysti silloin kun läppäri tai iPad eivät ole matkassa. 

iPadilla teen, sitä mitä muuten tekisin läppärillä. Surffaamisen ja mailin lisäksi luen lehtiä (New Yorker, Daily, Hesari), kirjoja ja internetistä tallennettuja pidempiä artikkeleita (Instapaper), käytän sosiaalista mediaa (Twitter, Flipboard, Instagram), pelaan pelejä ja katselen videoita, en tosin leffoja, vaan esimerkiksi TED Talkeja, ja mitä sosiaalisessa mediassa jaetaankaan esimerkiksi YouTuben tai Vimeon kautta. Kuuntelen myös osan podcasteista nykyään iPadin kautta.  

Vastaa
Taeco
Taeco

20

Eli se, mikä minulla jäi tuosta viestistäsi jäi edelleenkin käteen, oli iso näyttö. Eli mobiilikäyttiksellä varustettu kosketusnäytöllinen läppäri ilman näppistä. Toisinsanoen minun silmissäni reilu kymmentuumainen kännykkä, jolla ei voi soittaa.

4" näyttö ei ole ollut minulle koskaan este netin selailuun. Se riittää minulle mainiosti, sillä tekstin voi zoomata juuri niin suureksi, että omalla silmällään sen näkee lukea ja sitten sivua voi kelata - kaiken ei siis tarvitse mahtua ruudulle kerralla.

Jos joku video tarvii nähä, niin näen sen vähän pienemmältäkin ruudulta. Mitään nautinnollista leffakokemusta sillä ei saa, mutta ei kyllä saa tabletillakaan. Sitä tarvii siirtyä kotisohvalle, jos haluaa leffoja oikeesti katsella.

Kyllä ymmärrän, että kosketusnäytöllä on mukavampi selailla, kuin läppärillä, kunhan ei tarvitse kovin pitkiä tekstejä kirjoitella. Mutta jos tarvitsee tehdä jotain tien päällä, joka ei ole niin sujuvaa kosketusnäytöllä, niin sitten pitää ottaa läppäri. Muuten otan kännykän yksinkertaisesti siksi, että tahdon kantaa mukanani vain yhtä laitetta, sellaista, joka sopii taskuun.

En nyt mitenkään vihaa tabletteja, en vain keksi edelleenkään sille mitään käyttöä itselleni, ja vähän nyppii, kun sitä ei uskota. Kuten jo sanoin, näen sen edelleenkin suurena älypuhelimena, jolla ei voi soittaa. Eli laitteena, joka ei toisi minulle mitään uutta puhelimeen verrattuna.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@21

En nyt oikein ymmärrä millaista kotiteatterielämystä vaadit YouTube ja muiden nettivideoiden katseluun. Leffat ovat sitten erikseen.

Suosittelen edelleen, että koitat sellaista pari päivää. Jos oikeasti selaat mielummin kännykällä kuin tabletilla niin olet poikkeus. Mantra "ei tässä älypuhelimessa ole mitään parannettavaa" kuulostaa lähinnä pään hautaamiselta hiekkaan kokeilematta laitetta. Esimerkiksi näköislehtien lukeminen 4" näytöltä kuulostaa sellaiselta zoom-festiltä, johon omat hermot eivät riittäisi. Ja kyllä tabletille suunnitellut ohjelmat käyttävät sen ruudun hyödyksi niin, että vertailukohta ei ole älypuhelin vaan läppäri.

Toistan vielä, tablet ei korvaa älypuhelinta, mutta kun tablet on ulottuvilla jää puhelin taskuun ja tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta läppärikin laukkuun.

Vastaa
Taeco
Taeco

22

Juurihan sanoin, että videon voi hyvin katella älypuhelimellakin, mutta elokuvaa ei.

Minulla on yleensä aina läppäri päivällä mukana, koska tarvitsen sitä kirjoitteluun. Sen akku kestää mainiosti ja se aukeaa valmiustilasta aivan yhtä rivakasti, kuin kännykkänikin. Silti jos tahdon katsella videoita, en yleensä vaivaudu ottamaan sitä esille suuremmasta näytöstä huolimatta. Läppäriltä katsellessanikaan en yleensä katso koko näytössä, vaan pienennetyssä ruudussa. Ero ei siis youtubessa minun käytössäni ole kummoinen verrattuna kännykällä koko näytössä katseluun.

Enkä edelleenkään ole kohdannut mitään ongelmaa artikkelien lueskelussa kännykälläni. Olen niitä lueskellut koneella, ja onhan se vähän mukavampaa siitä lukea, mutteu tarpeeksi mukavaa, jotta kantaisin ylimääräistä laitetta mukanani. Ihan hyvin saan luettua samat asiat kännykälläkin, enkä ymmärrä, mikä siinä on ongelmana.

Kotona ollessani tahdon käyttää pöytäkonetta. Eli jos tabletti jäisi joka tapauksessa kotisohvalle, jossa käytän pöytäkonetta, milloin oikein käyttäisin sitä tablettia ja mihin?

Kertoisitko vielä, mistä näitä tabeja jaellaan "parin päivän testikäyttöön"?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

23

@22 > Kertoisitko vielä, mistä näitä tabeja jaellaan "parin päivän testikäyttöön"?

Ainakin itselläni on kavereita, joilta olen saanut laitteita muutaman päivän lainaan, ja tietenkin myös toisinpäin. Myös työpaikaltani on löytynyt esim. uusiankännyköitä testattavaksi, mutta YMMV.

Vastaa
Taeco
Taeco

24

En kyllä tiedä, että kenelläkään muulla ystäväpiiristäni olisi sellainen yhden toisella puolella Suomea asuvan kaverin lisäksi. Hän sai sen koulultaan ilmaiseksi ja kysyessäni hän harmitteli, ettei siinä ole androidia, mutta että iOS:lläkin pärjää, kun ilmaiseksi sai. Sanoi lukevansa sillä hesaria, mutta totesi melko turhakkeeksi.

En keksi mitään, mistä tälläisen laitteen saisin lainaan. Ja edellä kuulemani perusteella en koe sille mitään haluakaan. Keksin varmasti muuta käyttöä rahoilleni.

Vastaa
delic
delic

25

Apple and Samsung Claim 99% of Profits Among Top Mobile Phone Vendors

"asymco's Horace Dediu has released his data on operating profits among the eight top mobile phone vendors for the first quarter of 2012, finding that Apple and Samsung together now hold 99% of the profits with Apple representing the lion's share at 73%. Apple's share was down slightly from 75% in the previous quarter, but Samsung boosted its share from 16% to 26% to shut out nearly all other vendors."

On kyllä melko ylivoimaisia Apple ja Samsung, huh huh mikä luku.

Samaan vetoon Apple vielä kasvatti iPadin markkinaosuutta tableteissa vajaalla 14%:lla ollen sen nyt huikeat 68%

iPadia myytiin siis tänävuonna sen vajaa 12 miljoonaa ja kovinta kilpailijaa kindleä ilmeisestikkin joku 800 000 kpl. On siinä ero.

"Amazon's Kindle Fire which appears to have seen its shipments collapse from 4.8 million units in the fourth quarter of 2011 to less than 750,000 units last quarter."

Melko lujaa menee kyllä Applella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.