Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung paljasti: seuraavassa Galaxyssa neliydinprosessori

21
Teemu Laitila

Samsung paljasti: seuraavassa Galaxyssa neliydinprosessori
Viikko ennen julkaisua Samsung on paljastanut millainen prosessori "seuraavan Galaxyn" sisältä tulee löytymään. Ennakkospekulaatioiden mukaisesti yhtiö käyttää neliytimistä Exynos-prosessoria, joka on todennäköisesti tarkemmalta mallinumeroltaan Exynos 4412.

Exynos 4412 sisältää neljä Cortex-A9-ydintä, joiden kellotaajuus on 1,4 GHz. Yhtiön mukaan 32 nm HKMG-prosessilla valmistettu prosessori kuluttaa noin 20 prosenttia vähemmän tehoa kuin aiemman sukupolven kaksiytiminen Exynos 4210. Samsung ei kertonut tarkemmin, mikä näytönohjain järjestelmäpiiristä löytyy, mutta kyseessä on todennäköisesti aiempaa korkeammilla kellotaajuuksilla toimiva Mali400MP.

Prosessorin ominaisuuksista kerrotaan, että ytimet voidaan sammuttaa kokonaan yksitellen. Toisin kuin aiemmissa malleissa, jokainen ydin tukee myös omaa erillistä kellotaajuuttaan. Siru on ulkoisten mittojensa ja liitäntöjensä osalta täysin yhteensopiva edeltäjänsä kanssa, mikä Samsungin mukaan helpottaa sen käyttöönottoa uusissa laitemalleissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

squi
squi

3

Veikkaus, että 550 - 600 euron välimaastossa julkaisun jälkeen. Kytkyllä runsas parikymppiä kuussa pelkkä laite?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Joskus tulee kyllä tunne, että pitäsköhän päivittää pöytätietokone uudempaan kun kännyköissä alkaa olla enemmän ytimiä kuin mun pääasiallisesti käyttämässäni Linux-pöytäkoneessa :D Kaksiytimisellä AMD Athlon 64 x2 3800+ CPU:lla mennään edelleen :) Toistaseksi päivittämiselle ei ole ollut tarvetta kun nykyinenkin kone pyörittää Debiania ja kaikkia tarvitsemiani työkaluja aivan hyvin. Lähinnä muistia ja kovalevytilaa pitäs taas hommata lisää.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

6

@5
Eihän noilla ytimillä mitään tee, suurin osa sovelluksista useaa ei edes tue. Kunhan haluavat että specsit näyttää hyvältä paperilla.
Yhdenkin ytimen puhelimen saa vaikka kuinka sulavaksi ja tehokkaaksi, mutta se maininta että 'vain' yksi ydin ei mukamas ole enää kiva.

Vastaa
perhana
perhana

9

nyt on ihan pakko heittää pieni trolli:

Eli lisää paljastuksia.... (rummunpärinää)...
tulevan galaxyn kuoret ovat... (lisää rummunpärinää)...
....
...
..Muovia!

Vastaa
Ysf
Ysf

11

4 ytimestä on hyötyä vain jos softat osaavat niitä hyödyntää; pelkkä ns. "load balance" eli vaikkapa 4 softan pyörittäminen eri ytimillä on yksinkertaisesti moniytimien haaskausta - vielä pahempaa haaskausta se on järjestelmissä, joissa virran määrä on rajoitettua varsinkin, jos kaikkia ytimiä pyöritetään yhtäaikaa.

Mitä enemmän ytimiä, sitä enemmän virrankulutusta - se vain on fakta. Sitä virrankulutusta ei voi yksinkertaisesti optimoida muuta kuin tekemällä prosessonriohjeuksessa sellaisia ratkaisuja, jotka vähentävät "ylimääräistä" ydinten käyttöä - ja se taas on yksnikertaisesti ristiriidassa monien ydinten kunnollisen hyödytämisen kanssa.

Ei millään pahalla Samsungin luureja omistavia kohtaan mutta Mysticiza sanoi aikalailla oleellisen: kyllähän tuo 4 ydintä on puhdasta virtuaalipeniksen kasvatusta ilman todellista ymmärrystä siitä, mitä vehkeellä on tarkoitus tehdä.

Vastaa
Smanci
Smanci

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:

4 ytimestä on hyötyä vain jos softat osaavat niitä hyödyntää; pelkkä ns. "load balance" eli vaikkapa 4 softan pyörittäminen eri ytimillä on yksinkertaisesti moniytimien haaskausta - vielä pahempaa haaskausta se on järjestelmissä, joissa virran määrä on rajoitettua varsinkin, jos kaikkia ytimiä pyöritetään yhtäaikaa.

Mitä enemmän ytimiä, sitä enemmän virrankulutusta - se vain on fakta. Sitä virrankulutusta ei voi yksinkertaisesti optimoida muuta kuin tekemällä prosessonriohjeuksessa sellaisia ratkaisuja, jotka vähentävät "ylimääräistä" ydinten käyttöä - ja se taas on yksnikertaisesti ristiriidassa monien ydinten kunnollisen hyödytämisen kanssa.

Ei millään pahalla Samsungin luureja omistavia kohtaan mutta Mysticiza sanoi aikalailla oleellisen: kyllähän tuo 4 ydintä on puhdasta virtuaalipeniksen kasvatusta ilman todellista ymmärrystä siitä, mitä vehkeellä on tarkoitus tehdä.

Enemmän ytimiä ≠ Suurempi tehonkulutus
"Se on vain fakta", ihailtavaa perustelutaitoa.

Vastaa
ep_
ep_

16

@20
Ei mitään hajua kun en saksaa taida, speksit vain osaan siitä lukea. :) Mistäköhän nuo speksit sinne lie päätyneetkään.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

17

Lainaus:

Mysticiza
Eihän noilla ytimillä mitään tee, suurin osa sovelluksista useaa ei edes tue. Kunhan haluavat että specsit näyttää hyvältä paperilla.
Yhdenkin ytimen puhelimen saa vaikka kuinka sulavaksi ja tehokkaaksi, mutta se maininta että 'vain' yksi ydin ei mukamas ole enää kiva.

no,jos wp-hankintoja tehneiden pitää tukee itseään k.o väitteellä niin hyvä niin xd
kyllä tätä testattua on tullut.. sgs2 kanssa virransäästö päällä tai ei päällä.. onhan se toiminta ja moniajo aivan eriluokkaa jos molemmat ytimet ajaa taustalla dataa..

tosin neljästä ytimestä en tiedä mutta varmaa on se että tämä luuri on hankinta listalla.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

18

Lainaus:

perhana
tulevan galaxyn kuoret ovat... (lisää rummunpärinää)...
....
...
..Muovia!

ja..tätä verrataan pörinää.... lasiin.. lisää ummetus pörinää.. Polykarbonaatti muoviin??

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dldlals (vahvistamaton)

20

Vittu mitä paskaa. Mitä kukaan tekee jollain neljällä vitun ytimellä? Ei jumalauta. Omistan puhelimen jossa on yksi ydin ja tomii erittäin sulavasti. vittu mitä hifistelyä sanon minä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja