Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung S III kuvissa - Applella ei syytä kopiointiväitteisiin

27
Teemu Laitila

Samsung S III kuvissa - Applella ei syytä kopiointiväitteisiin
Samsungin äsken julkaisema Galaxy S III on muotoilunsa puolesta herättänyt ristiriitaisia kommentteja. Uuden lippulaivan muotoilu on huomattavasti edeltäjäänsä pyöreämpää. Galaxy S III muistuttaa ulkokuoreltaan kohtuullisen paljon Galaxy Note -mallia. Samsungin suunnitteluosastolla ollaan ilmeisesti kerätty tarpeeksi rohkeutta ja tehty kunnolinen irtiotto Applen designiin, jonka jälkiä oli selvästi havaittavissa aiemmisa Galaxy-sarjan lippulaivoissa.

Yksi aiemmin spekulaation kohteena ollut asia on keraamiset kuoret, joista huhuttiin laajalti. Keraamiset kuoret kuitenkin jäivät saapumatta. Toinen huhujen mukaan viime hetkiin saakka mietitty kysymys oli fyysinen kotinappula, joka kuitenkin päätyi puhelimen lopulliseen versioon.
Puhelinvertailu.com julkaisee piakkoin ensimmäiset kokemukset ja ajatukset laitteesta suoraan Lontoon julkaisutilaisuuden jälkimainingeista, mutta ennen sitä joudutaan tyyymään virallisiin pressikuviin. Kuvien perusteella laite on heti saatavilla sekä tummana että vaaleampana versiona.


Kommentit (27)

delic
delic

1

Olis ehkä kuitenkin kannattanu jatkaa kopiointia...

Mitä designiin tulee niin kyllä htc:n uudet on parhaan näköiset android luurit.

Mitä nettiä lukenut niin sgs3:n design saanut paljon negatiivista kommenttia.

Vastaa
iikka-m1i (vahvistamaton)

4

Odotin kyllä enemmän :/ ja toi design kaameetakaameeta.
No enää vaihtoehtona iphone 5 tai new iphone tai seuraava lumia ne ovat sentään "toivottavasti" tyylikkäitä. Htc ei säväytä yleisesti vaikka designissä tuon samsungvirityksen peseekin.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

5

Kulmat pyöristetty ja kommetti ei mielytä silmää tai ei ole riittävän musta. Jos nuo on ne ratkaisevat asiat älykännykän hankinnassa niin aika heppoiset ovat ihmisten lähtökohdat asioille. Tulee mieleen ihan jonkun 5-vuotiaan kiukuttelu, mutta kun mä haluun punasen. Kyllä ne kännykän pääasiat löytyy sieltä käytettävyydestä eli että ne tarvittavat asiat toimii kunnolla.

Vastaa
asiantuntia (vahvistamaton)

9

HTC:n ja Applen konttoreilla avattiin eilen kuohujuomapullo.

Samsung eilinen julkistus oli täysi pettymys, varsinkin puhelimen muotoilu on kuin suoraan halpahallin alelaarista.

HTC on nyt Androidien ykkönen, ja Galaxy ei ole enää uhka Applelle.

Vastaa
esapaaakaarinen (vahvistamaton)

10

Näyttö on tarkimpia. iPhonessa on surkea 3.5" näyttö, joka on ahdettu isolle resoluutiolle -> tottakai DPI on suurempi. Ja mitä designiin tulee, niin on tuo kyllä omaan silmään huomattava parannus SGS 2:een verrattuna, varsinkin takakuoren puolelta (ei lue enää mpix-määrää joka on ihan pelleilyä, ja ei ole turhia perseitä siellä alareunassa vaan kaikki on sileää).

Vastaa
pettynyt... (vahvistamaton)

11

Ennemmin RGB AMOLED vähän pienemmällä resolla tai RGB TFT 720 p -resolla kuin tuota pentile-kuraa :(

Vastaa
jonir21
jonir21

12

"Galaxy S III muistuttaa ulkokuoreltaan kohtuullisen paljon Galaxy Note -mallia."

Kyllä tuo muotoilultaan muistuttaa enemmänkin nexusta kuin notea. Note muistuttaa enemmänkin ylikokoista gs2:sta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

Itse pidän tästä uudesta muotoilusta. Näyttää jotenkin huomattavasti sopivammalta käteen. Spekseistä on paha sinänsä sanoa, nörtit kun eivät vaikuta olevan tähän tyytyväisiä. Ja tämänhän pitäisi olla nörttien tehokännykkä ylitse muiden...

Vastaa
jepajuueipas (vahvistamaton)

14

Aika huonosti on kuvia laitteen takapuolesta mikä näyttäisi olevan samaa kiiltävää muovia kuin alle satkun puhelimissa. Samanlaista nitinää luvassa kuin SGS2:ssa.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

15

Pidän tästä pelkistetystä muotoilusta ja pyöreistä kulmista, paremman näköinen kuin GII. Rumia puhelimia ovat Nokian ja Sonyn teräväkulmaiset tuotokset, jotka myös rikkovat taskua.

Vastaa
hyvätihmiset (vahvistamaton)

16

Ihmisen näkö rajoittuu yleensä ppi arvoon 300, jonka jälkeen ihminen ei havaitse kasvaneen resoluution tuomaa hyötyä. niin jos applella on 320 ppi:ttä niin ei sitä huomaa!

Vastaa
älymies (vahvistamaton)

17

oisin toivonut action meininkiä. näyttö oisi voinut olla super-amoled hd. tai 3d puhelin. ei desingiä ole valitamistä se on pyöreä niin kuin pitä olla. kamera ON PETTYMYS oisi voinut olla 12mg tai enempi. mutta ei haitaa. hyvä puhelin toivotavasti tämäkin myydän parempi kuin edelinen sgs2 :)

Vastaa
niiiin
niiiin

18

Pakko sanoa, että en ihmettele jos samsungin esittely antoi huonon vaikutelman, koska he keskittyivät enimmäkseen näihin jo applen sirissä tutuiksi tulleihin diibadaaba ominaisuuksiin ... ei niistä hyödy kauheasti loppujenlopuksi, itse raudasta ei puhuttu suuremmin ja vasta livelähetyksen jälkeen tuli pieni esittelyvideo puhelimesta josta näki kunnolla miten puhelin toimii!!

Vastaa
xxwavx112
xxwavx112

21

@8 Kunhan vain ilmaisin että olin toivonut erilaisia värivaihtoehtoja. Harkitsen kuitenkin vakavasti tuon luurin ostoa väristä riippumatta.

Ja kyllähän se näin menee:
Kulmikkaat reunat - "Yhyy ei mitään uutta"
Joku kokeilee toisenlaista designiä - "Hyi ku on ruma"

Ja sitten ihmetellään miksi kaikki puhelimet ovat samannäköisiä.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

22

"Ihmisen näkö rajoittuu yleensä ppi arvoon 300, jonka jälkeen ihminen ei havaitse kasvaneen resoluution tuomaa hyötyä. niin jos applella on 320 ppi:ttä niin ei sitä huomaa!"

no esim teksti pysyy luettavana pienemmässäki koossa. yks esimerkki tarkkuuden eduista. en siltikää iphonea ostais

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

25

@25/26
>no esim teksti pysyy luettavana pienemmässäki koossa
...
>eli toisinsanoen ihminen huomaa kasvaneen resoluution tuoman hyödyn

Jos ero iso, esim Iphone vs Iphone 4 niin eron huomaa, mutta näissä reilu 200-300 ppi luokassa saa olla tarkkanäköinen ja läheltä tiirailla että eron huomaa, mutta silti sitä tekstiä samankokoisena luetaan.

Eli ei käytännön eroa, selkeissä perusfonteissa vielä vähemmän.

Jos liikutaan 300 molemmin puolin niin ihan yks lysti tarkkanäköistenkin kohdalla.

Pentilenäyttö vähän heikentää tarkkuutta, mutta normi-ihmiselle säilyy kuitenkin varsin riittävänä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

@28 "Jos liikutaan 300 molemmin puolin niin ihan yks lysti tarkkanäköistenkin kohdalla. Pentilenäyttö vähän heikentää tarkkuutta, mutta normi-ihmiselle säilyy kuitenkin varsin riittävänä."

Makuja on tietenkin monia, mutta ainakin vielä Galaxy Nexuksessa (Pentile 316PPI) Pentilen ongelmat (etenkin epätasaiset yksiväriset väripinnat) häiritsivät ihan normaalikäytössä, ja työkaverit huomasivat saman, joten tuskin olen erityisen tarkoilla silmillä siunattu. Väritoiston muihin ongelmiin ei resoluution noston luulisi edes auttavan.

Myös uuden iPadin, kokonaisuutena varsin hyvä näyttö (RGB 264PPI) on vähän kauempaakin katsottuna vielä hieman epätarkka.

Pääasiallinen pointti tarkemmissa näytöissä ei ole pienentää tekstiä/kuvia vaan parantaa laatua. Idean luulisi olevan tuttu tulostuksesta. A4 ja sen sisältö on aina saman kokoinen, mutta parempi tulostustarkkuus tuottaa paremman näköisen tuotteen, jota on miellyttävämpi lukea. Toki tarkempi näyttö mahdollistaa hieman pienempien pistekokojen ja muiden typografisten tehokeinojen käytön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja