Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kommentti: Näin Galaxy S III petti

30
Matti Vähäkainu

Kommentti: Näin Galaxy S III petti
Samsung julkisti torstai-iltana odotetun Galaxy S III -puhelimen. Kyseessä oli ehdottomasti yksi vuoden suurimmista mobiilialan julkaisuista, ja se näkyi kaikessa -- paitsi itse laitteessa.

Lontoossa odotukset olivat korkealla, olihan huhuja ja vuotoja nähty jo kuukausien ajan. Valitettavasti tiukasti vartioidut salaisuudet uudesta Galaxystä eivät pysyneet suljettujen ovien takana, joka latisti merkittävästi julkaisua. Juuri mitään odotuksia ei onnistuttu täyttämään, puhumattakaan ylittämään.

Kaiken hypen keskeltä paljastui hyvillä ominaisuuksilla varustettu korkeamman hintaluokan älypuhelin. Niin paljon kuin tuo lause antaakin ymmärtää, kyseessä ei ole se Galaxy, jota kaikki mobiilialaa tarkasti seuraavat odottivat.

Mitä olisimme sitten voineet toivoa uudelta lippulaivalta? Yksinkertaisesti vastaus voisi olla: laitteistoinnovaatioita. Mitäänsanomaton kamera, Pentile-näyttö ja erityisesti pettymys materiaalivalinnoissa, niitä puhelin tarjosi. Kopioituja softaominaisuuksia löytyi eikä edes tehokas järjestelmäpiiri jaksanut innostaa.Näyttö paljasti lähikuvassa yhden uuden Galaxyn pettymyksistä


Niin paljon kuin puhelin pettikin odotuksia, ei se mikään ennennäkemätön floppi ollut. Edellisen kerran vastaavaa nähtiin iPhone 4S:n julkistuksen yhteydessä. Ja me kaikki tiedämme miten se tarina päätyi. Uudella Galaxyllä on saumat samaan, ainakin melkein.

Ongelma ei ollut se, että puhelimen ominaisuudet eivät olisi hyvät. Tai että kaikkea tätä huipputeknologiaa ei oltaisi pakattu supertiiviiseen, houkuttelevan näköiseen pakettiin. Ongelma oli se, mitä suurten valmistajien lippulaivapuhelimilta odotetaan, jopa vaaditaan.

Verraten pienet ongelmat, kuten Pentile-matriisia käyttävä näyttö tai ikävän halvan oloinen takakuoren materiaali, saavat massiiviset mittasuhteet. Valitettava fakta vain on, ettei uudesta Galaxystä löytynyt mitään mieleenpainuvia uusia ominaisuuksia. Silloin syyniin joutuvat pienemmätkin pettymykset.

Viimeisen silauksen tilaisuudelle teki kliseinen "one more thing", joka paljasti Pop up -putiikit. Käytännössä se kuitenkin valjasti sadat toimittajat rynnimään testilaitteiden kimppuun ja nauramaan Siri-kopiolle.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (30)

Malboro
Malboro

2

Onhan tuo totta, mutta onko se pentile näyttö nyt niin huono, mitä annetaan ymmärtää? Entäs sitten tuo kamera? Eikö 8mp muka ole ihan riittävä? Mielestäni Samsung osasi panostaa pieniin yksityiskohtiin, mikä itseni sai ainakin positiivisesti yllättymään. Kuten se ettei puhelin sammu kesken lukemisen. Nykyään suhteellisen ärsyttävää, kun sammuu kesken kaiken.

Ja pitäiskö painoa nostaa sen perusteella, että saadaan puhelimesta parempi laadultaa? Mielestäni S2:n painaa ihan riittävästi, enkä kaipaisi sitä painoa enempää. Tunnin elokuvankin katsominen menee jo vähän hankalaksi tai ylipäätään yhden käden käyttö pidemmän aikaa.

Vastaa
squi
squi

3

Ei Pentile-näyttö mikään järjettömän huono tietysti ole, varsinkaan tuolla resoluutiolla tekstin epätarkkuus tms. ongelmat tuskin pääsevät häiritsemään, ellei niitä ihan erikseen etsi.

Silti olen samaa mieltä siitä, että maailman suurimman älypuhelinvalmistajan huippuunsa hypetetyssä lippulaivassa ei pitäisi olla Pentile-näyttöä. Sama koskee kameraa, jossa ei juuri nähty mitään uusia ja omia innovaatioita, vaan HTC ehti ennen Samsungia ImageSense-kamerallaan. Termi "riittävän hyvä" ei pitäisi olla ensimmäinen sana, jolla tämän luokan puhelinta joutuu kuvailemaan.

Vastaa
Eriol
Eriol

5

Pentile tuskin vaivaa 720p-paneelilla tuossa kokoluokassa, mutta speksien ihmettelijöitä se varmasti harmittaa. Itse näen ihan riittävän hyvin jo nykymittapuun mukaan heikosta 800x480 SGS:n paneelista. Itse kaipaisin paneelilta parempaa näkyvyyttä päivänvalossa, ja kokoa tietysti, joka onkin GSIII:n vahvimpia puolia. Selvästi entistä isompi paneeli melkein samankokoisessa laitteessa on yksi parhaimpia uudistuksia ainakin itselle.

Muotoilu ei erityisen ihmeellinen ollut, mutta tuota on varmaan ihan mukava silti hypistellä, eikä muovikuoretkaan haittaa jos sen ansiosta saadaan akku vaihdettua ja muistikortti lisättyä.

Muilta osin aika mitäänsanomaton julkaisu, puheominaisuudet olivat Sirinkin tapauksessa hyödyttömiä. Plussaa kuitenkin NFC-tuesta, isommasta akusta ja tietysti tehoista. Miinusta ilmeisesti keskinkertaisesta kamerasta, joskin siitä ei vielä ole vissiin kunnon testejä saatu.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Vähän samat fiilikset. Itse pidin tuosta uudesta ulkoasusta, mutta onhan se vähän halvemman oloinen, kuin edellinen.

Ja tosiaan, Sampalla on hyvät mahdollisuudet vetää "4S:ssät": Tuodaan puhelin näennäisesti vailla suurempia uudistuksia, mutta sitä myydään kuin leipää, kaikesta parjauksesta huolimatta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
persephone (vahvistamaton)

7

Samsungit ovat edelleen käsittämättömän surkeita muovisia leluja rakenteeltaan. Oman S2:n takakannen kanssa on jatkuvasti ongelmia, ohut muovinen läpyskä joka ei pysy kiinni.

Nokialaisetkin kärsi näistä nitisevistä ja huonosti istuvista kuorista pitkään, mutta on nyt N9:n myötä tehnyt käännöksen parempaan.

Samsung ei ole vieläkään oppinut tekemään tukevia, tyylikkäitä ja hyvin istuvia kuoria. Silti jostain syystä nämä menevät kuumille kiville (jopa itse ostin tämän S2:n, mutta seuraava puhelimeni ei varmasti ole enää Samppa).

Vastaa
dRD
dRD

8

Komppaan aika vahvasti, täydellisen mitäänsanomaton päivitys. Speksipornoa, ei siinä mitään, mutta .. yli 600 euron puhelinta ei oikeasti nykypäivänä myydä kuin aika kapealle segmentille pelkillä spekseillä. Nyt on HTC:lla muilla valmistajilla aika etsikkoaika iskeä tuohon hirviöhintaisten puhelinten segmenttiin ja tuoda joku luuri, josta "kellään" ei ole mitään rutisemista -- ja jossa on jotain "wow":ta mukana.

Kuitenkin puhelinten aivan kalleimmassa segmentissä valinnat tehdään paljolti myös mielikuvien perusteella. Ja nyt jos kollektiivinen fiilis SGS3:sta on "meh" tai "kiva päivitys wanhaan sotaratsuun", "ei tuossa mitää vikaa ole".. niin on kyllä menty Samsungilla hieman metsään. Noilla voi kuvata 300-400 euron älypuhelinta, ei lippulaivamallia. Lippulaivanmallin pitäisi olla sellainen, että nekin jotka sitä eivät osta, ajattelevat, että tuo on se, jonka ottaisin, "jos joku antaisi minun valita minkä tahansa kännykän kaupan hyllyltä, ilmaiseksi" :-)

Myyhän tuo toki, miljoonittain -- Galaxy S -sarjalla on hyvä maine. Mutta kannattiko tuon launchin takia kehittää mediahypeä? Ei, ei oikeastaan.

Vastaa
veikkoko
veikkoko

9

"Viimeisen silauksen tilaisuudelle teki kliseinen "one more thing", joka paljasti Pop up -putiikit. Käytännössä se kuitenkin valjasti sadat toimittajat rynnimään testilaitteiden kimppuun ja nauramaan Siri-kopiolle"

Apple varmaan haastaa samsungin oikeuteen? :D

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

10

10@ Siettääkin. Mitään omaa innovaatiota, luetaan vaan applen esitettä ja tehdään niistä omat kopiot..

Vastaa
Sefriol
Sefriol

11

Ainoa este S3 onnistumiseen on näytön koko. He silti tekivät puhelimesta isomman ilman mitää ihmeellistä lisäominaisuutta. Tämä on monelle kuluttajalle iso juttu. Olisivat voineet pitää saman näyttökoon kuin S2, hieman omaa muotoilua ja parempia materiaaleja. Se mikä erottaa tämän iPhonesta on laatu. Vaikka kuoren alla olisi mitä, niin iPhone näyttää kalliilta laatupuhelimelta.

Mutta eiköhän tämä ole ihan Samsungin oma vika. Itse ylihypettivät puhelimensa. Uskoisi Samsungin jo oppineen Nokian tekemistä virheistä. Tätä rataa jos jatketaan, niin maailman suurimman puhelinvalmistajan titteli lähtee ja äkkiä.
Jos Samsung vielä kesällä julkaisee parannellun version, on se taas väärää markkinointia. Ensiksi julkistetaan huippumalli ja sitten vasta halvemmat versiot. Ei päin vastoin.
Taitaa iPhone 5 viedä kermat kakun päältä. Jälleen kerran. Huoh.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

12

Olihan tää pettymys. Itselleni ja varmasti monelle muulle, jotka varmasti odottivat tästä kaikesta hypestä oikeasti jotain todella mahtavaa, jolla Samsung pesee kaikki muut valmistajat mennen tullen. Mutta mitä tulikaan...? Jos ihan tarkkoja ollaan niin tämä huippu-uutuus ei vedä kunnolla vertoja edes nykyiselle iPhone 4S:lle. Toki, tässä on muutamia hienoja uusia ominaisuuksia, mutta moniko noita kaikkia oikeasti edes tarvitsee ihan välttämättä? Ja design...se oli todellinen pettymys. Jopa piiloteltu lakana antoi kuvan, että on odottaa jotain hienoa, todella erilaista, kurvikkaampaa näyttöä ja rohkeampaa muotoilua. Ja veikkaan, että suurin osa sai pettyä pahan kerran, kun se puhelin näytettiin.
Samsung on alkanut ottaa nyt Applen mallin: Kovaa hypeä, mutta sitten ei lopulta julkaista mitään mullistavaa. Se vaan voi lopulta koitua Sampan turmioksi, jollei seuraava puhelin ole oikeasti jokin tajunnan räjäyttävä. Nimittäin luulen tulevan iPhone 5:n kuitenkin taas korjaavan potin tälläkin kertaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@13
> Samsung on alkanut ottaa nyt Applen mallin: Kovaa hypeä, mutta sitten ei lopulta julkaista mitään mullistavaa.

Myönnän, että en kauhean tarkasti S3 hypeä seurannut, mutta jos Samsung todellakin on itse hypettänyt on se aika jännä valinta.

Applehan nimenomaisesti EI hypetä tuotteitaan ennen julkaisua. Tulevista laitteista ei sanota Applen toimesta sanaakaan ennen ("emme kommentoi huhuja emmekä julkaisemattomia tuotteita") ja osin siksi julkaisut saavatkin niin suuren huomion. Hypetyksen ennen julkIsua hoitavat kaiken maailman huhusaitit ja tekniikkalehdistö.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jokujuu (vahvistamaton)

15

Ehkä puhelin ei olisi ollut arvon herroille "pettymys", jos tälläkään sivulla ei olisi ollut uutisoitu Edgar Murtazin ja muiden hullujen huuhaa-postauksia puhelimen ominaisuuksista ja uskottu niitä.

Hienoa että tässäkin sivuutetaan ennennäkemätön neliydinprosessori kategoriaan "ei jaksanut innostaa" ja kenties ensimmäinen zero shutter lagin -omaisuudella varustettu 8 megapikselin kamera on "mitäänsanomaton". Lisäksi käyttöliittymä on laitettu täysin uusiksi, mutta eihän nyt sellainen meinaa "takakuoren materiaalin" rinnalla mitään.

Toki itsekin olisin jäänyt toki kaipaamaan muutamia ominaisuuksia, kuten aina (en ole puolusteleva fanaatikko). Esimerkiksi fyysinen kameranappi olisi ollut kiva vihdoin saada, mutta ei tässä mielestäni voi pettymyksestä puhua alkuunkaan. Jos uskoi epävirallisia huhuja ja odotti, että puhelinta voi käyttää parranajokoneena ja että sen avulla voi matkustaa avaruuteen, niin ymmärtänen mistä pettymys johtui.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@16
> kenties ensimmäinen zero shutter lagin -omaisuudella varustettu 8 megapikselin kamera on "mitäänsanomaton"

Mitäs tuo tarkoittaa? Samanlaista ominaisuutta joka mm. iPhone 4:ssa valitsee kuvan hieman ennen laukaisunapin painallusta? Tällaista ainakin muistan lukeneeni jostakin blogista aikoja sitten, mutta Google ei sitä nyt löytänyt.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

18

16."Hienoa että tässäkin sivuutetaan ennennäkemätön neliydinprosessori kategoriaan "ei jaksanut innostaa"
niin vaadittiin neliydinmörssäriprosessori, jotta se Samsungin Android/TW räpellys toimii smoothisti... Mmmmm Very interesting, I want one!

Vastaa
JuhaW
JuhaW

19

@15: Apple ei itse hypetä, mutta siitö on paljon huhuja ja odotuksia. Tämähän meni sampalla vielä enemmän kuin nappiin: hypettää itse niin paljon kuin voi ja sitten julkaisee suoraan sanoen p***aa. Noh, saipa Samppafanit palautettua maanpinnalle, ettei se Loistava Samppakaan näköjään ihmeisiin pysty. Tosin tämä oli todellinen pettymya, koska Samsung olisi voinut halutessaan pystyä varmasti parempaan. Ehkä he kuvittelivat olevansa turvassa nyt, kun heillä on ns. etulyöntiasema Nokiaan nähden. Ja ainahan voi tietysti jälkikäteen julkaista jotain muuta.........

Vastaa
minavain1
minavain1

20

Olet siis tutkinut uutta TouchWiziä ja tiedät, ettei se toimisi parinkin ytimen prosessorilla? Useamman ytimen käyttö säästää akkua/virtaa ja nopeuttaa esimerkiksi ohjelmien ja nettisivujen lataamista, mutta sehän tuskin ketään kiinnostaa! Mikä on sitten Loistavan Applesi motiivi nostaa ytimien määrää edellisessä puhelimessaan?

Miten tämä on sinulle todellinen pettymya[sic], jos valintasi on muutenkin iPhone ja leimaat lippulaivapuhelimen suoralta kädeltä paskaksi, koska se ei ole täydellinen? Vai yritätkö vain mielestellä sivuston moderaattoreita?

PS.
"Samsung on alkanut ottaa nyt Applen mallin: Kovaa hypeä, mutta sitten ei lopulta julkaista mitään mullistavaa."
-Sinä

"Apple ei itse hypetä, mutta siitö on paljon huhuja ja odotuksia. Tämähän meni sampalla vielä enemmän kuin nappiin: hypettää itse niin paljon kuin voi ja sitten julkaisee suoraan sanoen p***aa."
-Sinä

"Nyt kaikki muuttuu. Taas."
-Apple 'ei-hypettämässä' iPhone 4 tulevaa julkaisua

---

Jonahan: Zero shutter lag tarkoittaa, että kuvia voi räpsiä niin nopeasti kuin sormesta lähtee. Youtubesta löytää jotain hakusanoilla "galaxy nexus zero shutter lag". Tuo ominaisuus esiteltiin Galaxy Nexuksessa... tosin luurissa on vain 5mpix kamera. Tekee siitä ilmeisesti hyvän paparazzin kameran ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Henrix98 (vahvistamaton)

21

SAmoled+ näyttöä olisin kaivannut, mutta kyllä pentile tekniikkakin kelpaa noin tarkalla näytöllä. Myös 12MP kamera olisi ollut hyvä ottaen huomioon, että Htc julkisti Titan II:n, jossa on jopa 16MP:n kamera.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wiib0b (vahvistamaton)

22

... ja puolet marisee "heikosta" kamerasta koska Mp vain 8. Ehkä vähiten vaikuttava ominaisuus tuo pikseli määrä silloin kun puhutaan tuommosesta kamerasta.

Vastaa
hamsu2
hamsu2

23

kyllähän tosta 3 semmonen loistokkuus/innovaation puute paistaa läpi javäh. 16Mp kamera olis ehkä pelastanu suuremmilta haukuilta,sgs2 on vielä niin hyvä että siitä riittää pitkäks aikaa puhelinta monelle,hyvä netissä,hyvä kamerakin niin miksi sitä vaihtais

Vastaa
3rd_party
3rd_party

25

@24

Speksipornon tarjoaminen kostautuu tässä kohtaa Samsungille. Ko. firma itse päätti lähteä korostamaan speksejä ja nostamaan niitä ihan vain myyntikikkana, joten jos speksit sitten jossain kohtaa ovatkin huonot, niin tottakai siihen otetaan kantaa (vaikkei sillä mitään käytännön merkitystä olekaan).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kuuluuko? (vahvistamaton)

28

Onkohan tässä mallissa tullut korjausta Samsungin puhelinten vähän puhuttuun, mutta merkittävään heikkouteen, kuuluvuuteen? Ainakin omassa SG2 puhelimessa sekä 3G, että WLAN kuuluvuus ovat täysin luokattomia. Tämä on sentään Nokiassa parempaa.

Vastaa
tkkaisla
tkkaisla

29

Olenko ainoa jota tuo puhelimen värivalikoima ihmetyttää? Valkoisen mallin nyt ymmärtää, mutta tuon kaveriksi olisi voinnut tulla joku tumman harmaa/ruskea, musta tai edes hopea. Omaan silmään tuo sininen malli ei ainakaan erityisen hyvältä näytä ja valkoinen ei ikinä pysy kahta vuotta siistinä. Tällä hetkellä käytössä Galaxy S I ja suunnitelmissa oli päivittää nyt Galaxy S III:een, mutta kyllä tuo ulkonäkö ja materiaalivalinnat pistävät miettimään hieman lisää ostamista. HTC One X olisi toinen vaihtoehto, mutta siinnäkin on tuo akun kapasiteetti hieman pienempi eikä siitä ainakaan haittaa ole quad-prosessori puhelimessa. Kamera ei itseäni juuri haittaa, kaikki tietävät, etttä megapikselit ovat vain kuorrutusta. 8megapikseliä riittää hyvin jos kenno ja linssi ovat kunnossa. Näyttö kyllä jäi kanssa hieman vaivaamaan. Ei sillä, että se huono olisi, mutta olemme tottuneet näkemään Samsungin lippulaiva malleissa markkinoitten kärkeä joskus jopa ylivoimaista sellaista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

30

"Kommentti: Näin Galaxy S III petti"

Tämä on oudosti sanottu. Kun mitään ei ole luvattu, ei ole petettykään. Vielä oudompaa on ajatella puhelimen, siis elottoman esineen pettävän. Toimittaja sekoittaakin keskenään pettämisen ja pettymyksen. Se että pettyy ei tarkoita että olisi petetty.

Otsikon tyyli on tuttu sensaatiojulkaisuista. Toivottavasti Puhelinvertailu ei pyri olemaan sellainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja