Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin ensimmäinen Tizen-laite videolla

12
Teemu Laitila

Samsungin ensimmäinen Tizen-laite videolla
Samsung on esitellyt San Franciscossa pidetyssä Tizen-konferensissa ensimäistä uuteen käyttöjärjestelmään perustuvaa puhelinmallia. Kyseessä ei kuitenkaan ole myyntiin tarkoitettu versio, vaan erittäin aikaisessa kehitysvaiheessa oleva referenssilaite sovelluskehittäjien testausalustaksi.

The Handheld Blog -sivusto on julkaissut kattavan seitsemän minuutin mittaisen esittelyvideon Samsungin Tizen-laitteesta. Videolla näkyvä varhainen Tizen 1.0 -käyttöjärjestelmä muistuttaa graafisilta elementeiltään vahvasti Samsungin omaa TouchWiz-käyttöliittymää, mutta käyttöjärjestelmästä puuttuu selvästi valmiin järjestelmän käyttöliittymäanimaatiot ja silottelut.

Engadgetin tietojen mukaan referenssilaitteen ruutu on 4,3 tuuman kokoinen ja se toimii 1024x720 pikselin tarkkuudella, eli Tizeniä ei ole tarkoitus asentaa halvimman hintaluokan puhelimiin. Samaa kertoo laiteen sisältä löytyvä kaksiytiminen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva prosessori.
Videon perusteella käyttöliittymä vaikuttaisi toimivan sujuvasti. Tizenin sovellukset perustuvat HTML5-tekniikaan. Tizen 1.0 ei sisällä vielä erityisen kattavaa valikoimaa järjestelmän perussovelluksia, mutta ainakin selain toimii videolla nopeasti ja sen tuki HTML5-ominaisuuksille on (luonnollisesti) lähes omaa luokkaansa. Lisäksi videolla näkyy galleriasovelluksen mahdollisuus jakaa sisältöä useiden eri palveluiden kautta.

San Franciscossa järjestettävä Tizen-konferenssi on vasta päässyt alkuun, joten lisää uutisia alustan tulevaisuudesta saadaan todennäköisesti tulevien päivien aikana.

Kommentit (12)

TUHKANE
TUHKANE

3

Taas uusi osoitus siitä, että samppa ei osaa innovoida mitään itse! KAikki ominaisuudet on vaan "lainattu" (varastettu) androidista!! Samoin on kaikissa muissa asioissa esim. muotoilussa yms. yms.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Mitä kummaa ne on tehneet Meegolle? Nokia N9 -puhelimessa on hyvin kaunis Meego UI. Nykyinen Tizenin käyttöliittymä on samanlainen kuin Android... Jos haluan sellaisen, ostan Android-puhelimen. Samsungin pitäisi muuttaa käyttöliittymä samanlaiseksi kuin Nokia N9 -puhelimessa.

Vastaa
kuningas2568 (vahvistamaton)

6

"Aika paljon on lainattu androidista...." NO vittu ne kopio vain. sit näppäimet ovat lainattu lumia 800. ja applelta lainattu yksi home nappi. en ostais. android on maailman paras.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Katoitteko edes tota videoa? Eihän tuossa ole androidista juuri mitään.. Eikä kyllä Applestakaan.. Tuossa on jopa suoraan tuki täysin näppäimettömälle toiminnalle, joten tuo fyysinen nappi ei ole mkään pakko.

Enemmän tuossa tyylissä on SAmpan omaa Touchwiziä, mikä taas ei ole Android vaan SAmsungin oma juttu. Todella hyvä juttu, että tuovat samaa näkymää jokaiselle alustalle, sillä nykyisin badasta Androidiin ja toisinpäin siirtyminen on erittäin kivutonta. Sama koskee varmaantulevaa Tizeniäkin.

Selain vaikuttaa jo nyt erittäin hyvältä. Mutta luulen tuon floppaavan, koska peli on jo pelattu ja maaliin selvisi Android ja iOS. Feature luureista käydään seuraaava kisa ja siellä WP, Nokian uusi alusta/S40 ja Bada kilpailee.. Ja kyllä, minusta WP kilpailee enmmänkin tuossa sarjassa.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

9

@7
"Feature luureista käydään seuraaava kisa ja siellä WP, Nokian uusi alusta/S40 ja Bada kilpailee.. Ja kyllä, minusta WP kilpailee enmmänkin tuossa sarjassa."

Noista S40 on ainoa featurepuhelinalusta. Hinta ei tee älypuhelimesta featurepuhelinta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

4@
>Mitä kummaa ne on tehneet Meegolle. Nokia N9 -puhelimessa on hyvin
>kaunis Meego UI

Käyttöliittymä ja käyttöjärjestelmä on eriasia, MeeGon idea ei edes ollut käyttöliittymä, vaan käyttöjärjestelmä.

N9 MaaGossa ei ollut oikeastaan mitään MeeGon esimerkki käyttöliittymästä, ja käyttöjärjestelmäkin oli sukua Maemolle.

11@
>Einiin vaan ominaisuudet ja sillä perusteella nuo aiemmin
>mainitsemani kuukluvat feature sarjaan.

Series 40 on peruspuhelin alusta, joissa Asha versioita valmistaja kutsuu featurepuhelimiksi, mikä ihan oikeutettua.

WP lasketaan älypuhelinalustaksi, siinä missä iOS, Nyky WPssä on 3. osapuolten sovellusten osalta keinotekoisia rajoituksia, kuten iOSssä. Rajoitukset ehkä saavat sitä muistuttaan featurepuhelinta. WP rajoituksia lievennetään loppuvuoden versioissa.

Symbiani toki omassa luokassaan, jos puhutaan älypuhelimista omimillaan.

Vastaa
pain83
pain83

12

Mobiili käyttiksissä ei ole kyllä tapahtunut mitään mullistavaa sitten Nokia N9 julkistuksen jälkeen. Vituttaa vieläkin, että Nokia ei valinnut sitä pää käyttöjärjestelmäksi. N9:ssä oli tasan yksi vika, sitä ei ole näppärä telakoida autoon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja