Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung julkaisi uuden Windows Phone -mallin budjettiluokkaan

8
Teemu Laitila

Samsung julkaisi uuden Windows Phone -mallin budjettiluokkaan
Samsung ollut hetken hiljaa Windows Phone -rintamalla, mutta nyt yhtiö on julkaissut uuden ilmeisesti budjettiluokkaan tarkoitetun Omnia M -mallin. Laitteistonsa puolesta Omnia M ei juuri eroa muista nykyisen sukupolven Windows Phone -malleista.

Omnia M:n ehkä mielenkiintoisin ominaisuus on sen neljän tuuman kokoinen Super AMOLED -näyttö. Samsung ei ole vielä paljastanut laitteen tulevaa myyntihintaa, mutta jos hinta asettuu tarpeeksi alas, Omnia M voisi isohkolla näytöllään tarjota varteenotettavan vaihtoehdon esimerkiksi Lumia 610:n ja 710:n välimaastossa.
Omnia M sisältää tarkemmin tuntemattoman 1 GHz:n taajuudella toimivan prosessorin, joka on siis hitaampi kuin Nokian Lumia 710 - ja 800-malleissa, mutta nopeampi kuin Nokian halvin Lumia 610, jonka prosessori toimi 800 MHz:n taajuudella. Muistia laitteessa on erikoinen 384 megatavua, joka on vähemmän kuin Windows Phone Mango -laitteissa vaadittava 512 Mt, mutta kuitenkin enemmän kuin Lumia 610:n 256 megatavua. Lisäksi laitteessa on vain neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota ei voi kasvattaa muistikortilla.

Laitteen takapuolelta löytyy viiden megapikselin kamera varustettuna LED-salamalla ja etupuolelta VGA-kamera videopuhelukäyttöön. Etukamera toimii ainakin Windows Phone -järjestelmän mukana toimitettavan Samsungin oman videopuhelusovelluksen yhteydessä. Lisäksi tarjolla on Samsungin oma Chat ON -viestisovellus sekä Windows Phone -alustan perinteiset palvelut kuten SkyDrive-pilvitallennuspalvelu.

Päivitys 16:59: Samsungin mukaan Omnia M -mallia ei näillä näkymin tuoda ollenkaan Suomen markkinoille eli budjettiluokan WP-vaihtoehdoksi jää edelleen vain Nokian ensi viikolla julkaistava Lumia 610.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

qwss (vahvistamaton)

2

Ei ole ihmekään, että Nokian tyylikkäiden puhelimien osuus Windows Phone myynnistä on ylivoimainen, kun muilta tulee tuon näköisiä luureja.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

Kyllä samppa häviää Nokialle muotoilussa vaikkakin tykkäänkin muun porukan vastaisesti uudesta SGS3n muotoilusta.
Kyllä tuon on oltava todella edullinen kun Omnia W:täkin saa jo hyvinkin 300€ hujakoilla. Tosin tuohan ei tule suomeen, joten ainaskaan meillä se ei kilpaile kenenkään kanssa. Veikkailen, että hinnaksi tulee jotain alle 2 huntturaa muualla.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

6

610 on sinäänsä mielenkiintoinen puhelin, että se näyttää paremmalta ja kalliimmalta kuin 710 tai Omnia M.
Tosin Nokiakin voisi alkaa vaihtaa esim materiaaleja noihin laitteisiinsa. Jos kaikki puhelimet alkavat olla polykarboniittia, niin siitä menee maku. Esim 8800 kaltainen lasin ja metallin yhdistelmä oli hieno kokonaisuus. N9 design voisi olla hyvä myös metallisena.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

7

Mitä järkeä muiden valmistajien on edes valmistaa laitteita wp-pohjalle jatkossa jos VAIN microsoftin huoraa tuetaan jo nyt sovellus tasolla? Pitkälle saa käsityksen uutisista jotta wp ei olekkaan enää käyttöjärjestelmä vaan ms-lumia. Mikäli tietyt uutisen kutinsa pitää esim. (julkaisu tietyissä peleissä tapahtuu vain lumia 800-900 malleille..) ja sitten itketään androidin pirstaloitumisesta..

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

8@
>Mitä järkeä muiden valmistajien on edes valmistaa laitteita
>wp-pohjalle jatkossa

Verrattuna mihin ? WP sisältää tarvittavat lisenssit, siinä voi myös luoda oma lisäarvoa, eli noissa paperilla houkuttelevampi kuin Android.

>Pitkälle saa käsityksen uutisista jotta wp ei olekkaan enää
>käyttöjärjestelmä vaan ms-lumia. Mikäli tietyt uutisen kutinsa
>pitää esim. (julkaisu tietyissä peleissä tapahtuu vain lumia
>800-900 malleille..) ja sitten itketään androidin
>pirstaloitumisesta..

Mitähän uutisia olet lukenut, Nokia kehittää WP käyttöjärjestelmää, mutta olet ymmärtänyt väärin jos luulet että se johtaisi pirstaloitumiseen, kyse on käyttöjärjestelmästä. ja se on eriasia kuin ne tekijät millä mm. Nokia yrittää erottautua muista WP laitteista, silloin puhutaan sovelluksista, muotoilusta, valinnaisista ominaisuuksista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja